Gambang Kromong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Musik Indonésia

Suling inggih punika salah satunggaling instrumen ingkang wonten ing sajeroning orkes musik gambang kromong.

Gambang kromong (utawi dipunserat gambang keromong) inggih punika jinisipun orkes ingkang nyalarasaken gamelan kaliyan piranti musik Tionghoa, kados ta sukong, tehyan, lan kongahyan [1].

Sapunika, gambang kromong dipungadhahi déning kalih golongan masarakat, inggih punika masarakat keturunan Tionghoa (asil kramanipun tiyang Tionghoa kaliyan pribumi) lan masarakat Batawi[2].

Masarakat keturunan Tionghoa utawi Batawi umumumipun wonten ing laladan ingkang sami ngginakaken basa Malayu dhialèk Batawi [2].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Napsirudin dkk. Pelajaran Wiyata Seni. 2003. Jakarta. Penerbit: Yudhistira
  2. a b Gambang kromong pertalian budaya betawi tionghoa (dipunundhuh tanggal 21 Juni 2012)