Si Doel Anak Betawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Si Doel Anak Betawi
200px
DisutradaraniSjuman Djaja
DiprodhuseriPT Perfini
Ditulis déningAman Datoek Madjoindo
DibintangiRano Karno
Tutie Kirana
Atik Pasono
Benyamin S.
Dewi Rosaria Indah
Fifi Young
Frank Rorimpandey
Nani Widjaja
Sjuman Djaja
Soekarno M. Noor
Tino Karno
Netty Herawaty
Darussalam
DimusikiSuparman
Isbandi
SinématografiSjuman Djaja
Sjamsuddin Jusuf
Dibesut déningJanis Badar
Tanggal metu
1973
Suwéné
85 menit
NagaraIndonésia

Si Doel Anak Betawi iku filem drama kulawarga Indonésia kang digawé nalika taun 1973 lan di sutradarani déning Sjuman Djaja. Film iki dibintangi seniman-seniman kaya ta Rano Karno, Tutie Kirana lan Benyamin S.

Carita filem iki dhedhasar novèl kang dianggit déning Aman Datuk Madjoindo kanthi irah-irahan padha karo fileme.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Si Doel (Rano Karno) urip bareng ibuké (Tuti Kirana) lan bapaké (Benyamin S.) kang ngebut budaya Betawi asli. Amerga kecelakaa, bapaké kapundhut banjur Si Doel urip bareng ibuké. Si Doel ngrewangi dodolan kanggo uripé lan kulawargané. Sawijining dina ana Asmad (Sjuman Djaya) kang ora liya pakliké Si Doel teka lan ngréwangi uripé Si Doel lan kulawargané. Saliyané iku Asmad banjur dadi bapaké Si Doel. Asmad uga nyekolahaké Si Doel, lan ora sarujuk yèn wong Betawi iku akèh kang ora sekolah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]