Mandra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mandra
Mandra 001.jpg
LairMandra
Pakaryanaktor, pelawak, pemain lenong Betawi
Taun aktif1977-saiki
BojoMila
AnakTia Septiana
Sherly Oktaviana

Mandra (lair ing Cibubur, Ciracas, Jakarta Wétan, 2 Mèi 1965; umur 54 taun).[1] Mandra iku salah sijiné juru main filem, pelawak, lan juru main lenong Betawi.[2] Mandra miwiti kariré lumantar lawakané ing lenong Betawi.[2] Mandra iku lulusan SMA Cijantung. Nalika isih enom Mandra pancen wis nggabung karo lenong Setia Warga pimpinan Haji Bokir.[2] Jenengé misuwur sawisé Mandra akting ing sinétron Si Doel Anak Sekolahan.[2] Sawisé sukses main sinétron, Mandra banjur nggawé salah sijiné omah prodhuksi Viandra Production.[2] Lumantar omah prodhuksi iki, mandra nyambut gawé lan nggawé sinétron kang judhulé Babe.[2] Ing sinétron iki, Mandra akting karo Agus Kuncoro, Jojon, lan Yati Surachman.[2] Sawisé sinétron iku, Mandra uga akting ing sinétron kang judhulé Mandragate, Tarsan Kota, Jadi Pocong, Zoro Kemayoran, Rojali dan Yuleha, Unjuk Gigi, dan Gedong Kosong, lan Perjaka kan diprodhuksi bareng karo Didi Petet lan Ade Irawan.[2]

Mandra nikah karo wong wadon kang jenengé Mila.[2] Saka pernikahan iki, Mandra nduwé anak wadon kang jenengé Tia Septiana kang lair nalika sasi September taun 2000.[2] Mandra uga nduwé anak angkat kang jenengé Sherly Oktaviana.[2] Sadurungé nikah karo Mila, Mandra uga tau nikah karo Rina.[2] Nanging Mandra ora gelem ngakoni anak kang dilairaké Rani.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. nusantaraku.org(dipunundhuh tanggal 9 September 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 9 September 2011)