Ade Irawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ade Irawan
Ade irawan.jpg
Lair Arzia Dahar
Pakaryan aktris
Taun aktif 1964-sekarang
Bojo Bambang Irawan
Anak Bambang Widya Permadi Irawan (Adhi)
Ria Irawan
Dewi Irawan

Ade Irawan kang duwé jeneng asli Arzia Dahar (lair ing Jakarta, 5 April 1937; umur 82 taun) ya iku aktris ing Indonésia.[1] Ade Irawan iku aktris kang misuwur ing taun 60-an.[1] Nganti tekan saiki, dhèwèké isih katon ing sinétron-sinétron TV.[1]

Ning kauripan pribadiné, Ade Irawan urip bebrayanan karo almarhum Bambang Irawan, kang uga dadi sutradara. Ade Irawan nduwé anak loro, kang dijenengi Dewi Irawan lan Ria Irawan.[1] Anak-anaké uga dadi artis filem nasional uga.[1]

Film kondhang kang tau diperagakaké déning Ade Irawan kaya ta filem kang judhulé Tjinta Diujung Tahun, filem kang metu nalika taun 1965, Fajar Menyingsing, disiyarake nalika taun 1975, Jinak-jinak Merpati, disiyarake nalika taun 1975, Widuri Kekasihku, disiyarake taun 1976, Cinta Abadi, disiyarake taun 1976, lan esih ana manèh filem liyané kang tau dibintangi dhèwèké.[1]

Sasuwené dhèwèké kalebu ing donya filem nalika taun 1960-an, Ade Irawan tau kerja bebarengan karo sutradara-sutradara kondhang ing Indonésia, kaya ta Sophan Sophiaan, Arizal, Wahyu Sihombing, Adisurya Abdy, Win Umboh, Putu Wijaya, Asrul Sani, lan uga garawané dhéwé Bambang Irawan.

Dhèwèké artis senior PARFI, salah sawijining pagaweané ya iku milihaké ketua umum.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f biografi Ade Irawan dipununduh tanggal 1 September 2011
  2. Ade Irawan berita 1 dipununduh tanggal 1 September 2011