Asrul Sani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Asrul Sani (Rao, Sumatra Barat, 10 Juni 1926 - Jakarta, 11 Januari 2004), punika satunggiling sastrawan lan sutradara film asal Indonésia. Ngrampungaken studi wonten ing Fakultas Kedhokteran Hewan Universitas Indonésia (1955). Naté ndèrèk seminar internasional bab kabudayan ing Universitas Harvard (1954), memetri kawruh bab dramaturgi lan sinematografi wonten ing Universitas California Selatan, Los Angeles, Amerika Serikat (1956), lajeng ambiyantu Sticusa di Amsterdam (1957-1958).

Sesarengan kaliyan Chairil Anwar lan Rivai Apin, piyambakipun ngadegaken "Gelanggang Seniman" (1946) lan sacara sesarengan ugi dados redaktur "Gelanggang" wonten kalawarti Siasat. Séjénipun punika, Asrul ugi naté dados redaktur kalawarti Pujangga Baru, Gema Suasana (nunten dados Gema), Gelanggang (1966-1967), lan pungkasanipun dados pemimpin umum Citra Film (1981-1982).

Asrul naté dados Direktur Akademi Teater Nasional Indonésia, Ketua Lembaga Seniman Budayawan Muslimin Indonésia (Lesbumi), anggota Badan Sensor Film, Ketua Dewan Kesenian Jakarta, anggota Dewan Film Indonésia, lan anggota Akademi Jakarta (salami gesang). Tahun 2000 Asrul nampi penghargaan Bintang Mahaputra saking Pamaréntah RI.

Karya[besut | besut sumber]

Karya Terjemahan[besut | besut sumber]

Film ingkang dipun sutradarai[besut | besut sumber]

Buku bab Asrul[besut | besut sumber]

  • M.S. Hutagalung, Tanggapan Dunia Asrul Sani (1967) dan Ajip Rosidi dkk. (ed.), Asrul Sani 70 Tahun, Penghargaan dan Penghormatan (1997).

Pranala Jawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asrul_Sani&oldid=1088776"