Menyang kontèn

Bokir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bokir

Bokir bin Dji'un ingkang langkung misuwur kanthi asma Bokir (lair ing Cibinong Bogor, Jawa Barat, 25 Dhésèmber 1925 – pati ing Jakarta, 18 Oktober 2003 ing umur 77 taun).[1] Bokir punika salah setunggaling aktor saha juru main lénong Betawi.[1] Bokir ugi akting wonten ing filem-filem layar lebar.[1] Sesarengan kaliyan Benyamin Sueb, Bokir dados bintang wonten ing filem Betty Bencong Slebor.[1] Kajawi punika, Bokir ugi asring main filem-filem horor.[1] Bokir sampun dangu gadhah lelara blegudreg.[1] Nalika séda, Bokir nilaraken garwa satunggal, putra ingkang cacahipun gangsal saha wayah ingkang cacahipun sanga.[1] Nalika scda, Bokir manggèn kaliyan garwanipun ingkang kaping tiga inggih punika Namah, amargi garwanipun ingkang kaping satunggal saha kalih sampun tilar donya.[1] Bapakipun Bokir ingkang asma Dji'un ugi salah setunggaling seniman Betawi nalika jaman Kolonial.[1] Gesangipun Bokir punika dipun-ginakaken kanggé ngrembakakaken kesenian topèng saha lenong Betawi.[1] Bokir sampun main topeng Betawi wiwit yuswanipun nembé 13 taun.[1] Nalika samanten Bokir dados juru main kendhang saha rebab.[1] Sasampunipun punika, Bokir lajeng ndamel kalompok Topeng Betawi Setia Warga wiwit taun 1960-an ngantos piyambakipun séda.[1] Nalika taun 1970-an, Setia Warga ugi asring tampil wonten TVRI.[2] Kajawi main topeng saha lenong Betawi, Bokir ugi naté main filem ingkang cacahipun kirang langkung 50 filem.[1] Kalebet filem Petualangan Cinta Nyi Blorong nalika taun 1986.[1] Film punika dipunbintangi Suzanna saha dipunsutradarai déning sutradara Sisworo Gautama Putra.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p tokohindonesia.com Archived 2016-03-04 at the Wayback Machine.(dipunundhuh tanggal 12 September 2011)
  2. filmindonesia.or.id Archived 2011-06-12 at the Wayback Machine.(dipunundhuh tanggal 12 September 2011)