Suzanna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Suzanna
Suzanna.jpg
Suzanna dan produser Shanker
Miyos 14 Oktober 1942
 Jepang Bogor, Masa Pendudukan Jepang
Séda Oktober 15, 2008(2008-10-15) (umur 66)
 Indonésia Magelang, Indonésia
Taun aktif 1957-2008
Sisihan Dicky Suprapto (bercerai)
Clift Sangra
Yoga Pernikahan dari Dicky Suprapto:
Arie Adrianus Suprapto
Kiki Maria

Suzanna Martha Frederika van Osch populer kanthi jeneng Suzanna (lair ing Bogor, Jawa Barat, 14 Oktober 1942 – pati ing Magelang, 15 Oktober 2008 ing yuswa 66 taun) iku film horor Indonésia.[1] Suzannya kerep akting ing donyaning hiburan Indonésia wiwit taun 1950-an nganti 1990-an.[2] Suzanna nduwèni gelar "The Queen of Indonésian Horror".[2] Suzanna populer lumantar film-film panas lan mistik kayata Bernapas dalam Blethok (1970), film legendaris Beranak Dalam Kubur (1971), Pulau Cinta (1978), lan Ratu Ilmu Hitam (1981).[2] Karier Suzanna kawiwitan nalika Suzanna menangake kontes "Tiga Dara" lan diaudisi karo Usmar Ismail.[2] Sanajan wiwitané katon gugup amarga durung tau nyekel telpon ananging Suzanna lulus audisi iki.[2] Nalika isih enom, Suzanna kang nduwèni julukan The Next Indriati Iskak iki bisa nggawé penonton eram lumantar film Asrama Dara.[2] Lumantar film iki, Suzanna éntuk akèh penghargaan kayat The Best Child Actress (Festival Film Asia, Tokyo, 1960), lan Golden Harvest Award.[2] Suzanna iku anak wadon kang pambarep saka sedulur kang cacahé lima.[2] Suzanna nduwèni katurunan Jerman-Walanda-Jawa-Manado.[2] Suzanna uga tau nampa gelar Aktris Terpopuler se-Asia nalika Festival Film Asia Pasifik ing Seoul nalika taun 1972.[2] Ananging popularitas Suzanna amarga saka film-film panas lan mistik, kayata Bernafas Dalam Blethok lan Bumi Makin Panas, saliyané iku uga film Pulau Cinta nalika taun 1978 lan Ratu Ilmu Hitam (1981).[2] Film iki kang nggawé Suzanna dadi nominator FFI kategori Pemeran Utama Wanita Terbaik.[2] Nalika taun 2003, ing umuré kang wis 61 taun Suzanna akting sinetron kang judhulé Selma dan Ular Siluman kang disiyaraké ing RCTI.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 8 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 8 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suzanna&oldid=1099272"