Siswono Yudo Husodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Siswono Yudo Husodo
Siswono 3.jpg
Mantri Tenaga Kerja lan Transmigrasi Republik Indonesia 8
Linggih
17 Maret 1993 – 14 Maret 1998
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé Soegiarto
Kang sawisé A.M. Hendropriyono
Mantri Nagara Perumahan Rakyat Républik Indonésia 2
Linggih
21 Maret 1988 – 17 Maret 1993
Présidhèn Soeharto
Kang sadurungé Cosmas Batubara
Kang sawisé Akbar Tanjung
Rerincèn dhiri
Lair

(1943-07-04) Juli 4, 1943 (umur 76)
Jepang Long Iram, Kutai Kulon,

Kalimantan Wétan, Masa Pendudukan Jepang
Bangsa Indonésia
Agama Islam

Siswono Yudo Husodo (miyos ing Long Iraam, Kutai Kilen, Kalimantan Wétan, 4 Juli 1943) inggih punika inggih punika salah satunggalipun calon wakil Présidhén Indonésia ing Pemilu 2004.[1][2] Siswono naté njabat dados Mantri nagara Perumahan Rakyat nalika Kabinét Pangyasa V (1988-1993) lan Mantri Transmigrasi ing Kabinét Pangyasa VI (1993-1998).[1]

Siswono Yudo Husodo punika tilas Ketua Himpunan Pengusaha Muda Indonésia (1973-1977) lan Ketua Persatan Pengusaha Real Estat Indonésia (1983-1986).[1] Panjenenganipun sampun dados tiyang tani awit taun 1999 lan dados anggota MPR minangka wakil saking tiyang tani.[1] Lulusan Téknik sipil saking Institut Teknik Bandung (ITB)[2], Siswono Yudo Husodo: Pacu Kesejahteraan Rakyat ing taun 1968 punika wasis anggènipun nerangaken kados pundi caranipun ngawinaken menda, kados pundi milih bibit menda ingkang saé, lan kados pundi caranipun nandur mbako lan sayuran.[1]

Kariér[besut | besut sumber]

  • Dhirektur Utama PT. Bangun Tjipta Sarana (1969-1988),
  • Mantri Nagara Perumahan Rakyat Kabinet Pangyasa V (1988-1993),
  • Mantri Transmigrasi dan PPH Kabinet Pangyasa VI (1993-1998),
  • Komisaris Utama PT. Bangun Tjipta Sarana (1998 s/d sapunika).[1]

Organisasi[besut | besut sumber]

  • Ketua Umum HIPMI-Himpunan Pengusaha Muda Indonésia (1973-1977),
  • Ketua Umum Persatuan Pengusaha Real Estate Indonésia-REI (1983-1986),
  • Ketua Departemen Koperasi dan Wiraswasta DPP Golkar (1983-1988),
  • Wakil Ketua Umum KADIN Indonésia (1985-1988),
  • Dewan Pembina Golkar (1988-1998),
  • Ketua Umum HKTI-Himpunan Karukunan Tani Indonésia (1999 s/d sapunika).[1]

Pangalaman Legislatif[besut | besut sumber]

  • Anggota MPR-RI utusan laladan DKI Jakarta (1982-1987),
  • Anggota MPR-RI Golkar Kalimantan Wétan (1987-1992),
  • Anggota MPR-RI Golkar Sulawesi Kidul Wétan (1992-1997),
  • Anggota MPR-RI Golkar Nusa Tenggara Kilen (1997-1998),
  • Anggota MPR-RI utusan golongan tiyang tani (1999 s/d sapunika).[1]

Aktivitas Sosial[besut | besut sumber]

  • Bendahara Yayasan Wiyata Universitas Pancasila (1987-2002),
  • Anggota Majelis Nasional Pembina Harian Pramuka (1988-1998),
  • Ketua Dewan Penyantun Universitas Diponegoro (1994-1998),
  • Anggota Dewan Penyantun Universitas Andalas (1996-2000),
  • Anggota Dewan Penyantun Universitas Bengkulu (1997-2002),
  • Ketua Jakarta Golf Club (2001-2003),
  • Ketua Yayasan Wiyata Universitas Pancasila (2002 s/d sapunika),
  • Anggota Majelis Wali Amanah Institut Pertanian Bogor (2002 s/d sapunika).[1]

Karya anggitanipun[besut | besut sumber]

Novèl: Warga Baru (Kasus Cina di Indonésia).[1]

Bebingah[besut | besut sumber]

  • Bintang Mahaputera Adi Pradana saking Présidhén Republik Indonesia 1992,
  • Lencana Melati Gerakan Pramuka 1998.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k Siswono Yudohusodo dipunundhuh tanggal 29 September 2011)
  2. a b Siswono Yudo Husodo: Pacu Kesejahteraan Rakyat dipunundhuh tanggal 29 September 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Siswono Yudohusodo