Agus Kuncoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Agus Kuncoro
Agus kuncoro 021.jpg
LairAgus Kuncoro
Pakaryanaktor
Taun aktif1991-saiki
BojoAnggia Jelita

Agus Kuncoro Adi utawa kawentar mawa jeneng Agus Kuncoro (lair ing Jakarta, 11 Agustus 1972; umur 47 taun) ya iku salah sawijiné aktor Indonésia kang wis maragani sawatara filem utawa sinétron.[1] Agus Kuncoro wiwit kawentar nalika dadi paraga ing filem kolosal "Saus Sepuh IV" taun 1991.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Agus Kuncoro miwiti karieré lumantar filem Saur Sepuh IV, Titisan Darah Biru (1991).[2] Jenengé kawentar lumantar paragané minangka Azzam ing sinétron Para Pencari Tuhan. Sawetara sinétron kang wis dibintangi antarané: Tutur Tinular (1997) minangka Radèn Wijaya, FTV Sayekti dan Hanafi minangka Hanafi bareng Widi Mulia minangka Sayekti,[3] Dunia Tanpa Koma minangka Andar Manik,[4] Maharani, lan Debu Tertiup Angin. Déné filem kang tau dibintangi ya iku Be Happy di Pinggir Kali bareng Kristina, sarta Kun Fa Yakuun kang tayang wiwitan taun 2008.

Ing filem Sang Kyai, Agus Kuncoro dadi KH Wahid Hasyim ya iku anak saka tokoh kang ngadegaké Nahdatul Ulama (NU). Amarga paraga iku, dhèwèké kudu kursus basa Arab, Walanda, lan ngapalaké dhialèk Jombang.[5]

Ing filem Malaékat Tanpa Sayap (2012), Agus dadi calo kang dol tinuku organ jero awaké manungsa. Mawa penampilan kang ora asal-asalan, Agus kasil dadi paraga dadi calo kang apikan. Ing filem iku, Agus main bareng karo Adipati Dolken, Surya Saputra, lan Ikang Fawzi.[6]

Déné ing filem Gending Sriwijaya, Agus maraga dadi Awang Kencana kang ndadèkaké Agus kudu ngadhepi tantangan, ya iku kudu bisa minangka awaké mligi pérangan wetengé dadi six-pack amarga paraga Awang Kencana ora tau nganggo klambi kang nutupi wetengé.[7] Tantangan liya kang kudu diadhepi Agus nalika main ing filem iku ya iku dhèwèké kudu bisa ngomong nganggo basa Palembang.[7] Papan panggonan kang digawé syuting uga dudu papan kang padatané, mula Agus kudu bisa adhaptasi.[7]

Pribadi[besut | besut sumber]

Agus Kuncoro nikah karo juru main sinétron Anggia Jelita ing 23 Januari 2005 sawisé 6 taun pacangan.[8] Sawisé bebojoan 3 taun, Agus Kuncoro lan Anggia Jelita kanugrahan putri kang lair ing tanggal 5 Dhésèmber 2008. Putriné banjur dijenengi Kunkira Gayla kang tegesé "Jadilah Malaékat Berambut Gelap".[9]

Agus tau dikabaraké selingkuh karo Novia Ardhana kang wektu iku isih bebojoan karo Muhamad Bintang. Nanging, kabar iki bisa dirampungaké déning kekaroné[10] Lan nganti saiki Agus Kuncoro lan Anggia Jelita ora tau éntuk kabar kang kaya mangkono manèh. Malah bisa dikandhakaké yèn baléwismané harmonis amarga padha bisa ngajèni janji utawa komitmen ing antarané Agus lan Anggi. Agus ugi kalebu wong kang romantis kang bisa ndadèkaké garwané kesengsem.[11]

Sinetron[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Pasugatan liya[besut | besut sumber]

  • Adzan Subuh ing SCTV
  • Adzan Maghrib ing SCTV (mligi kanggo SCTV ing Jakarta)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]