Jojon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jojon
Lair Djuhri Masdjan
(1947-06-05) Juni 5, 1947 (age 69)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Tilar donya Maret 6, 2014(2014-03-06) (umur Cithakan:Age in years)Cacad wedharan: Operator > ora dikarepaké.
Flag of Indonesia.svg Jakarta Timur, Indonésia
Pagawéyan aktor, pelawak
Taun aktif 1975 - sekarang

Jojon, artis uga pelawak kang anduwèni nama asli Djuhri Masdjan miyos ing Karawang, 510 April Juni 1947 – séda ing Jakarta, 611 September Maret 2014 kanthi yuswa 66 taun), kondhang dadi pelawak legendaris Indonésia.[1] karo Cahyono lan Uuk, dheweké tau sukses ngusung jeneng grup lawak kang jenengé Jayakarta Grup, lan tampil rutin ana ing TVRI.[1] saiki Jojon, luwih bisa diomong dadi pelawak kang "mandiri"[1]. meski ngono penampilané bisa nuwiji karo grup lan pelawak liyané, ora mung sapantarané Jojon uga bisa ngimbangi pelawak enom kang umuré kacek adoh saka dheweké[1]. pelawak liyané kang esih aktif nganti saiki kang kerep tampil karo dheweké ya iku Trio Patrio ya iku Eko, Akri, lan Parto), Bolot, Mali, Ulfa lan liya-liyané [1].

Jojon anduwèni ciri khas dhewe kang beda karo liyané, ya iku penampilan karo kumis utawa brengos cilik ala Charlie Chaplin lan tingkahé kang Blo'on sing sering dadi gojlokan kanggo kanca-kancané[1]. Jojon ninggal dunya amarga serangan jantung ing RS Ramsey Premier Jatinagara, Jakarta.[2] Cerita iku dadi berita ning kalangan selebritis, mliginé ning kalangan pelawak.[2]

Filmografi[3][besut | besut sumber]

TV serial[besut | besut sumber]

Ning TV, Jojon mbintangi film[4]:

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Biografi Djuhri Masdjan dipununduh tanggal 13 Juni 2011
  2. ^ a b (id)Pelawak Senior Jojon Diisukan Meninggal dipununduh tanggal 14 Juni 2011
  3. ^ (id)info seleb dipununduh tanggal 13 Juni 2011
  4. ^ (id)selebriti Indonésia dipununduh tanggal 13 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jojon&oldid=1050979"