Bolot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bolot
Bolot.jpg
LairMuhammad Sulaeman
(1942-03-05) Maret 5, 1942 (umur 77)
Nèderlan Bogor, Hindhia Nèderlan
Pakaryanaktor, pelawak

Bolot (lair ing Bogor, 5 Maret 1942; umur 77 taun) duwé jeneng asli Muhammad Sulaeman. Dhèwèké iku pelawak lan dadi paraga ing lenong Betawi. Nalika ing panggung, dhèwèké dadi wong goblok kang bisane mung ngrungokaké babagan dhuwit lan wong wadon. ning lawakané dhèwèké dikancani karo Malih Tong-Tong.[1] Ora mung dadi paraga komedi kang dilakoni déning priya kuru iki, nanging uga ana filem liyané kang tau diperagakaké dhèwèké.[1] Jenengé sempet kacathet dadi pemeran minor ing filem-filem kaya ta filem kang judhulé MAS SUKA, MASUKiN AJA BESAR KECIL IT'S OKAY, filem kang dirilis nalika taun 2008 lan SEHIDUP (TAK) SEMATI, kang dirilis nalika taun 2010.[1]

Kabar paling anyar babagan dhèwèké ya iku dhèwèké lagi meluni apa kang dilakoni déning kanca-kancané ing donya hiburan. Dhèwèké bakal nyoba ngurusi donya pulitik ing Indonésia.[1]

Wiwitan taun 2010, Bolot gawé geger. Dhèwèké bakal dadi Calon Walikota Tangerang Selatan ing Pilkada kang dianakaké sasi Oktober taun 2010.[1] Sanajan ora ana kepastian saka parté pulitik babagan panjurung marang Bolot, nanging dhèwèké ngakoni yakin lan siyap dadi Walikota ing papan panggonan kang uga tau dipanggoni Rano Karno nalika ana ing donya pulitik iki.[1]

Nanging ing tegah-tengahing taun 2010, Bolot ngabaraké manawa dhèwèké mung dadi Juru Kampanye kanggo pasangan Yayat Sudrajat lan Norodom supaya dadi kepala laladan ing Tanggerang Selatan, Banten.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Pepesan Kosong (1993-1995)
  • Angkot Haji Imron
  • Nyai Dasima (1995)
  • Pelangi di Rumah Susun
  • Neo Pepesan Kosong
  • Biang Kerok (1996)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Biografi Bolot dipununduh tanggal 9 September 2011