Fifi Young

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Fifi Young
Lair Tan Kiem Nio
(1914-02-12)Pébruari 12, 1914
Flag of the Netherlands.svg Aceh, Hindia Walanda
Tilar donya Maret 5, 1975(1975-03-05) (umur 61)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Pagawéyan Aktris
Taun aktif 1940 - 1975
Garwa Njoo Cheong Seng

Fifi Young (lair ing Sungai Liput, Aceh, 12 Februari 1914 – pati di Jakarta, 5 Maret 1975 ing yuswa 61 taun).[1] Fifi Young iku pemeran Indonésia.[2] Fifi dilairaké saka bapak kang nduwèni kebangsaan Perancis.[2] Bapaké Fifi seda nalika Fifi isih bayi, dené ibuné Fifi Young iku Tionghoa.[2] Nalika lair, Fifi diwenéhi jeneng Tan Kiem Nio.[2] Nalika umuré isih 14 taun, Fifi nikah karo Njoo Cheong Seng, salah sijiné sutradara lan pengarang Indonésia.[2] Tan Kiem Nio banjur njupuk jeneng panggung ya iku "Fifi Young".[2] Jeneng kulawarga Nyoo ing dialek Hokkian munine Young ing basa Mandarin. Mulané iku Fifi nganggo jeneng mburi iku.[2] Dené jeneng Fifi dijupuk saka jeneng bintang film Perancis kang misuwur nalika iku.[2] Bintang film iki jenengé Fifi d'Orsay.[2]

Dadi sutradara teater lan uga sutradara film, Nyoo Cheong Seng akéh nganakaké pentas karo para rombongané "Miss Riboet's Orion" ing panggonan-panggonan ing Indonésia lan nganti tekan Malaya, kang saiki misuwur kanthi jeneng Malaysia, Singapura, lan uga ing India.[2] Mulané iku nalika pungkasan taun 1920-an, Fifi uga melu pentas ing nagara-nagara mau.[2] Fifi nduwèni kabisan akting lan nari.[2] Nalika Fifi sakanca main ing Kuala Blethok, gubernur Malaya kerep teka kanggo nonton lan gubernur iki kang mimpin jargon '"One, two, three, we want Fifi!".[2]

Nalika taun 1930-an Nyoo nggabung karon Dardanella, klompok sandiwara keliling kang misuwur ing Indonésia nalika iku.[2] Fifi uga dadi anggotané kalompok iki.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)filmindonesia.or.id(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)budaya-tionghoa.net(dipunundhuh tanggal 7 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fifi_Young&oldid=1048851"