Ahmad Albar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ahmad Albar
Ahmad Albar
Latar wuri
Jeneng lair Ahmad Syech Albar
Lair (1946-07-16) Juli 16, 1946 (umur 73)
Indonésia Surabaya,Indonésia
Jinis Musik Pop
Pakaryan aktor, penyanyi
Taun aktif 1966-saiki
Parusahan rekaman Pramaqua
Atlantic Records
Pasangan Rini S. Bono
Anak Fauzi Albar
Fachri Albar
Fadli Albar
Wong tuwa Syech Albar (Ayah) lan Farida Al-Hasni (Ibu)
Anggota
God Bless
Gong 2000
Mantan Anggota
Duo Kribo
Clover Leaf
Take Five
Bintang Remaja
Kuarta Nada

Ahmad Syech Albar luwih kondhang karo jeneng Ahmad Albar (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 16 Juli 1946; umur 73 taun).[1] Karier kang diminati dhewéké ana ning jalur musik rock, meski mangkono dhewéké uga tau ngrilis tembang dangdut.[1] Lair saka pasangan Syech Albar lan Farida, Ahmad Albar kang biyasa diceluk iye [2] iku sukses karo grup musik kang legendharis, ya iku Goodbless lan Gong 2000.[1] Iye ngawali kariré ning dunya hiburan nalika esih dadi bocah, liwat pangung akting filem JENDERAL KANCIL nalika 1957.[1] Nanging, pangalamané ning babagan musik dimulai nalika dhèwèké ning ngumur sebelas taun,[1] karo kanca-kancané kang padha umuré mbentuk band cilik Bintang Remaja, meski rong taun diwangun grup band cilik mau bubar.[1] Salanjuté, dhèwèké berkarir karo Titi Qadarsih, Iye mbentuk Kuarta Nada.[1] Nanging band iki uga ora bertahan suwé, lan akhiré bubar.[1] Ning taun 1960 Iye menyang Walanda, mbentuk grup musik Take Five (1966), anangging grup iki uga bubar ning taun 1967.[1] Disusul ning taun 1967, dhèwèké mbentuk Clover Leaf kang akhiré ngrilis album lan lima single.[1] Nalika taun 1972 karo Ludwig Lemans, gitaris Clover Leaf, dhèwèké bali sekaliyan ngunjungi Indonésia.[1] Nyoba golèk personil kang akiré ning taun 1973, Iye, Ludwig, Donny Fattah, Fuad lan Jockie Soerjoprajogo dadi grup karo jeneng bandne God Bless.[1][2] Iye iku mantan saka artis Rini S. Bono, karo Rini dhèwèké duwé anak lanang kang saiki kondhang karo jeneng Fachry Albar (aktor).[1] Iye uga saudara tiri saka penyanyi dangdut Camelia Malik, saka bapak Jamaluddin Malik (aktor).[1]

Ning taun 2007, dhèwèké kejaret kasus narkoba ditangkap nalika dhèwèké ning ngomah, Cinere, Dhépok, ning tanggal 26 November.[1] Pulisi menemukaké sebutir ekstasi ning kamar mandiné, uga nangkap Jenny Chandra, buronan kasus 490 ribu butir ekstasi kang sadurungé wis tau digrebeg ning apartemen Taman Anggrek, Jakarta Barat.[1] Ning hasil tes urin Albar tinemu kandhungan zat psikotropika kang biyasa digunakaké yang biyasa digunakan untuk kanggo ekstasi.[1] Nanging, anaké dhéwé Fachry Albar sempet dadi buronan pulisi amarga tuduhan duwé 0,3 gram kokain, meski hasil tes kang dilakoni déning dhèwèké ora positif, nanging négatif.[1] Facry kang nyerah ning tanggal 30 November 2007 iku akhiré bébas saka tuntutan.[1] Albar diganjar vonis wolung wulan kunjara, karo denda Rp6 yuta lan mbayar ongkos prakara Rp10.000.[1] Iye resmi bébas ning tanggal 11 Juli 2008.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u Ahmad Albar dipununduh tanggal 29 Juni 2011
  2. a b God Bless, Ahmad Albar dipununduh tanggal 29 Juni 2011