Rubeus Hagrid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rubeus hagrid

Rubeus Hagrid utawa kang kondhang kanthi jeneng Hagrid ya iku salah sawijining karakter ing seri Harry Potter kang dadi pengawas gerbang ing sekolah sihir Hogwarts. Ing filem Harry Potter karakter Hagrid diperanaké déning Robbie Coltrane.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Hagrid lair tanggal 6 Dhésèmber 1928, bapakné Mr.Hagrid salah sawijining penyihir lan ibuné Fridwulfa kang arupa raksasa. Hagrid gedhé ing sisih kulon nagara Inggris, cedhak Forest of Dean.[1] Nalika Hagrid umur telung taun, ibuné bali ing koloni raksasané,ninggal bapakné. Hagrid omong yèn dhèwèké duwé kenangan kang sithik nalika cilik karo ibuné, ananging éling yèn bapakné sayang.[1] Hagrid kang awujud setengah raksasa dhuwuré bisa nyalip bapakné. Ing umur enem taun, Hagrid bisa njunjung bapakné lan ndèlèhaké ing nduwur lemari nalika nesu.[1] Hagrid duwé adhi arupa raksasa kang jenengé Grawp.[2]

Keahlian[besut | besut sumber]

  1. Kekuatan sihir: Rubeus Hagrid terampil anggoné migunakaké sihir lan bisa nggunakaké sihir nonverbal nganggo payung.[1]
  2. Transfigurasi: Hagrid terampil ing Transfigurasi kaya ta kang ditunjukaké nalika nyihir buntut babi marang Dudley Dursley kamangka ora nyihir dadi babi temenan.[1]
  3. Elemental Mantera: Hagrid terampil ing mantera Incendio nalika migunakaké kanthi nonverbal kanggo gawé geni lan bisa uga nganggo mantra Aguamenti kanggo nyulap banyu kanggo matèni geni nalika Pertempuran ing Menara Astronomi.[1]
  4. Mantra: Hagrid duwé katerampilan Mantra kanggo nglakoaké perahu kanggo ngangkud murid-murid Hogwarts ing taun-taun wusana. Hagrid uga bisa migunakaké mantra kanggo ngedhèaké waluh nganti ukuran raksasa.[1]
  5. Sihir Non-verbal: Hagrid cukup terampil migunakaké sihir nonverbal kaya kang ditunjukaké nalika nggawe geni lan sihir transfigurasi buntut babi marang Dudley. Mantra iki nunjukake manawa kamangka Hagrid ora tau lulus saka Hogwarts, dhèwèké tetep duwé sihir kang kuat, amarga sihir nonverbal kalebu salah sawijining èlmu sihir kang angèl.[1]
  6. Perlawanan Sihir: Hagrid bissa tahan marang mantra amarga getih raksasane. Hal iki uga mènèhi perlindungan saka kutukan kang kalebu Sihir Hitam, kang mènèhi keuntungan nalika dhèwèké malu ing pertempuran.[1]
  7. Crossbowman (pemanah): Hagrid uga crossbowman (pemanah) terampil.
  8. Kekuatan super: amarga saka getih raksasané, Hagrid duwé kakuwatan super, kaya ta bisa mbéngkokaké bedhilé Vernon Dursley. Hagrid uga bisa ngopèni kéwan kang jinisé kaya Fluffy,kirik raksasa kang sirahe ana telu, Aragog, lan sawijining Acromantula kang duwé ukuran padha karo gajah cilik. Kekuatan Hagrid uga dibuktiaké nalika dhèwèké mèlu pertempuran karo para Auror ing taun 1996.[1]

Ingon-ingonané Hagrid[besut | besut sumber]

Ing Hogwarts Hagrid duwé akèh makluk ajaib, akèh uga ing antarané kang mbebayani, kéwan-kéwan ingon-ingonané hagrid ing antarané: Aragog (temangga raksasa), Fang (kirik), Fluffy (kirik kang nduwé sirah telu), Buckbeak (kéwan kang kalebu Hippogrif), lan Norbert (naga).[1] Saking tresnané Hagrid karo kéwan-kéwan mau lan bakaté kang bisa nglatih kéwan, ing taun katelu Hagrid didadèaké Profesor Perawatan Satwa Gaib ing Hogwarts.[1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]