Hogwarts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry utawa kang luwih dikenal mawi jeneng Hogwarts ya iku setting utama ana ing enem buku serial Harry Potter déning J. K. Rowling. Ana ing buku iku, Hogwarts dicritakake salah satunggaling sekolah sihir sing paling apik sakdonya. Saben buku nyritakake setaun ajaran sekolah. Panggonan sekolah iki ana ing Inggris. Sekolah iki duwéni fungsi kanggo nglatih bocah-bocah kang umure 11 nganti 18 taun sing duwé kemampuan sihir supaya dadi penyihir kang duwé kwalitas apik. Ana ing buku paling akhir sing judhule Harry Potter and The Deathly Hallows, akeh-akehe settinge ora ing sekolah iki. Sebab ing taun iku, karakter utama ya iku Harry Potter, Ron Weasley, lan Hermione Granger ora melu sekolah. Bocah telu iku duwé misi ngumpulake Horcrux-e Lord Voldemort. Pertempuran klimaks nglawan Lord Voldemort lan para pendukunge ana ing sekolah iki.

Pendhiri Hogwarts

Hogwarts didhegake déning petang penyihir kang wasis, ya iku: Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw, lan Helga Hufflepuff kurang luwih taun 1000 M. Banjur jeneng-jeneng dheweke kabèh didadekake jeneng asrama murid-murid Hogwarts kang duwé kepribadhian sing cocog karo papat penyihir kasebut. Hogwarts duwé semboyan "draco dormiens nunquam titillandus" kang tegese "aja nangekake naga sing turu".

Lokasi lan Informasi[besut | besut sumber]

Panggonane Hogwarts dirahasiakake banget déning donya sihir, khususe marang komunitas Muggle (komunitas non sihir, ya iku wong-wong sing ora duwé kemampuan sihir). Rowling nyatakake yèn Hogwarts iku manggon ing laladan pegunungan lan salah sijine laladan terpencil ing Inggris, cedhak karo sawijining desa sing jenenge Hogsmeade.

Hogwarts uga dilindungi kanthi sihir akèh déning saben kepala sekolah kang nembe njabat, nglindungi saka Muggle utawa komunitas penyihir kang duwéni niyat ala.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hogwarts&oldid=1075588"