Hogwarts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry utawa kang kondhang mawi jeneng Hogwarts ya iku setting utama ana ing enem buku serial Harry Potter déning J. K. Rowling. Ana ing buku iku, Hogwarts dicritakake salah satunggaling sekolah sikir kang paling apik sadonya. Saben buku nyritakake setaun ajaran sekolah. Panggonan sekolah iki ana ing Inggris. Sekolah iki duwé fungsi kanggo nglatih bocah-bocah kang umuré 11 nganti 18 taun kang duwé kemampuan sikir supaya dadi penyihir kang duwé kwalitas apik. Ana ing buku paling akir kang judhule Harry Potter and The Deathly Hallows, akèh-akèhé settinge ora ing sekolah iki. Sebab ing taun iku, karakter utama ya iku Harry Potter, Ron Weasley, lan Hermione Granger ora mèlu sekolah. Bocah telu iku duwé misi ngumpulake Horcrux-e Lord Voldemort. Pertempuran klimaks nglawan Lord Voldemort lan para pendukunge ana ing sekolah iki.

Pendhiri Hogwarts

Hogwarts didhegake déning petang penyihir kang wasis, ya iku: Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw, lan Helga Hufflepuff kurang luwih taun 1000 M. Banjur jeneng-jeneng dhèwèké kabèh didadèkaké jeneng asrama murid-murid Hogwarts kang duwé kepribadhian kang cocog karo papat penyihir mau. Hogwarts duwé semboyan "draco dormiens nunquam titillandus" kang tegesé "aja nangekake naga kang turu".

Lokasi lan Informasi[besut | besut sumber]

Panggonane Hogwarts dirahasiakake banget déning donya sikir, khususé marang komunitas Muggle (komunitas non sikir, ya iku wong-wong kang ora duwé kemampuan sikir). Rowling nyatakake yèn Hogwarts iku manggon ing laladan pagunungan lan salah sijiné laladan terpencil ing Inggris, cedhak karo sawijining désa kang jenenge Hogsmeade.

Hogwarts uga dilindungi kanthi sikir akèh déning saben kepala sekolah kang nembé njabat, nglindungi saka Muggle utawa komunitas penyihir kang duwé niyat ala.

Asrama[besut | besut sumber]

Asrama Hogwarts inggih punika asrama ingkang dipunginaakèn para murid ing sekolah sikir Hogwarts dados panggènan urip ngantos sinau ing Hogwarts, pembagian asrama punika dhedhasar seleksi ingkang dipunlampahi déning topi seleksi. Ing seri Harry Potter, Sekolah Sihir Hogwarts kapérang dados sèkawan asrama, saben-saben ngginaakèn asma kulawarga pendirinya Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw lan Helga Hufflepuff. Asrama-asrama mau saling bersaing punika bersekolah, kaliyan nambah utawi ngirangi angka saking pinten-pinten prakawis, kanggé pikolèh Piala Asrama. saben tim gadhah Quidditch piyambak ingkang bersaing ingkang mrèbutkan Piala Quidditch. Kompetisi lan rivalitas ingkang asring kèdadosan (lan ingkang paling seru) antawisipun Asrama Gryffindor lan Slytherin, manawi ing cenderung manawi salebeting cariyos garah ing permusuhan. Asrama ing Hogwarts punika pangenan urip lan sinau kanggé saben murid.