Hogwarts

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry utawa kang kondhang mawi jeneng Hogwarts ya iku setting utama ana ing enem buku serial Harry Potter déning J. K. Rowling. Ana ing buku iku, Hogwarts dicritakake salah satunggaling sekolah sikir kang paling apik sakdonya. Saben buku nyritakake setaun ajaran sekolah. Panggonan sekolah iki ana ing Inggris. Sekolah iki duwé fungsi kanggo nglatih bocah-bocah kang umuré 11 nganti 18 taun kang duwé kemampuan sikir supaya dadi penyihir kang duwé kwalitas apik. Ana ing buku paling akir kang judhule Harry Potter and The Deathly Hallows, akèh-akèhé settinge ora ing sekolah iki. Sebab ing taun iku, karakter utama ya iku Harry Potter, Ron Weasley, lan Hermione Granger ora mèlu sekolah. Bocah telu iku duwé misi ngumpulake Horcrux-e Lord Voldemort. Pertempuran klimaks nglawan Lord Voldemort lan para pendukunge ana ing sekolah iki.

Pendhiri Hogwarts

Hogwarts didhegake déning petang penyihir kang wasis, ya iku: Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Rowena Ravenclaw, lan Helga Hufflepuff kurang luwih taun 1000 M. Banjur jeneng-jeneng dhèwèké kabèh didadèkaké jeneng asrama murid-murid Hogwarts kang duwé kepribadhian kang cocog karo papat penyihir mau. Hogwarts duwé semboyan "draco dormiens nunquam titillandus" kang tegesé "aja nangekake naga kang turu".

Lokasi lan Informasi[besut | besut sumber]

Panggonane Hogwarts dirahasiakake banget déning donya sikir, khususé marang komunitas Muggle (komunitas non sikir, ya iku wong-wong kang ora duwé kemampuan sikir). Rowling nyatakake yèn Hogwarts iku manggon ing laladan pagunungan lan salah sijiné laladan terpencil ing Inggris, cedhak karo sawijining désa kang jenenge Hogsmeade.

Hogwarts uga dilindungi kanthi sikir akèh déning saben kepala sekolah kang nembé njabat, nglindungi saka Muggle utawa komunitas penyihir kang duwé niyat ala.