Hermione Granger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Kotak info karakter Harry Potter

Hermione Granger

Hermione Jane Granger ya iku sawijining tokoh fiksi karangan J.K. Rowling ana ing Harry Potter.[1]. Ana ing filem iki dhèwèké diperanake déning Emma Watson.[1] Hermione ya iku sawijining murid kang kapilih ana ing asrama Gryffindor ya iku Sekolah Sihir Hogwarts lan minangka sahabat kang raket karo Harry Potter lan Ron Weasley.[1] Dhèwèké lair nalika tanggal 19 September 1979 kang ndadèkaké dhèwèké dadi siswa tuwa dhéwé ana ing sekolahé.[1] Kuwi amarga Hogwarts namung nampa siswa kang umuré wis sewelas taun nalika mlebu ajaran awal sekolah iku tanggal 1 September, lan Hermione isih enom kanggo gabung ing kelas sing lawas.[1]

Hermione ngetoke kemampuan akademis kang luwih dibandingke karo kanca-kancane.[2]. Nanging, dhèwèké kurang bisa jaga emosine.[2] Dhèwèké kerep mikir elek karo Ron kang kerep godani.[2] Hermione mripate warnané coklat, rambut ikel coklat, lan untune pérangan ngarep kang gedhé. Hermione kalebu murid kang paling pinter ing antarané murid-murid liyané, nanging dhèwèké rada gumedhe, seneng kaya wong kang sok ngerti sakabehane, lan ora seneng yèn dhèwèké digodani.[2] Harry Potter lan Ron Weasley gumantung banget karo dhèwèké ing babagan akademis.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Hermione Granger (Dipuntingali tanggal 4 September 2011)
  2. ^ a b c d e Hermione Granger (Dipuntingali tanggal 4 September 2011)