Emma Watson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Emma Watson
Emma Watson GoF Premiere Crop.jpg
Lair Emma Charlotte Duerre Watson
15 April 1990 (umur 26)
Paris, Prancis
Pakarya Aktris, modhèl
Taun akarya wiwit 2001

Emma Charlotte Duerre Watson (dipunlairaken ing Paris, Prancis, 15 April 1990; umur 26 taun) inggih punika salah satunggalipun aktris saking negari Inggris ingkang dados paraga Hermione Granger wonten ing film Harry Potter.[1] Emma Watson punika putranipun pasangan pengacara Chris lan Jacqueline ingkang sapunika sampun pegatan.[2] Watson nggadhahi setunggal rayi jaler ingkang naminipun Alex.[2] Watson manggèn kaliyan ibunipun, lan rayinipun Alex Watson manggèn kaliyan ramanipun.[2]

Watson nelasaken wekdal nalika alit ing kitha Paris, Prancis, Oxford, Inggris.[2] Nalika taksih sekolah Watson ndhèrèk Dragon School, satunggalipun sekolah swasta. Watson sekolah ing sekolah punika ngantos dumugi wulan Juni 2003.[2]

Sadèrèngipun main film Harry Potter, sejatosipun Emma Watson dèrèng nggadhahi pengalaman ingkang kathah bab akting.[2] Sasanèsipun sekolah, Watson nggadhahi aktivitas nyerat puisi utawi geguritan. Watson naté ndhèrèk lomba nyerat puisi lan dados jawaranipun.[2]

Emma punika satunggalipun priyantun èstri ingkang nggadhahi sipat blabah lan pinter.[2]

Karir[sunting | besut sumber]

Watson taksih maringi tapak asma dhumateng fans ing njawinipun gedhung Grauman's Chinese Theatre, 2007

Karir Watson ingkang sepisanan inggih punika dados laré ingkang wonten ing griya sakit Norwich ing film kanthi irah-irahan Knowing Me, Knowing Yule.[2] Emma miwiti akting minangka Harmonie Granger ing film Harry Potter lan Sorcerer's Stone ing taun 2001.[2] Aktingipun saged narik kawigatosanipun tiyang kathah. Salajengipun Watson main malih ing film Harry Potter ingkang salajengipun.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (en)Emma Watson dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k (id)Emma Watson dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala njawi[sunting | besut sumber]

(id) Emma Watson: Cinta Pertamaku Adalah Tom Felton


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emma_Watson&oldid=979750"