Harry Potter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Harry Potter
Daniel Radcliffe 2009.jpg
Daniel Radcliffe kang dadi Harry Potter (filem)
Panganggit J. K. Rowling
Nagara Inggris
Basa Inggris
Gènre Fantasi
PangecapanBloomsbury Publishing (Inggris)
Scholastic Corporation (AS)
Gramedia Pustaka Utama (Indonesia)
• dan lain-lain di berbagai nagara.
Tanggal babar
September 2000
Tanggal babar
basa Inggris
26 Juni 1997 (UK)
1 September 1998 (Amérika Sarékat)

Harry James Potter ya iku salah sawijiné tokoh kang ana ing novèl lan filem seri petualangan kang dikarang déning J.K Rowling.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Harry Potter lair tanggal 31 Juli 1980, ibune jenenge Lily Evans (kelairan muggle) lan bapake ya iku James Potter (kelairan penyihir darah murni). Wong tuwané wis séda nalika Harry isih bayi, amarga dipateni Lord Voldemort. Voldemort uga usaha matèni Harry, nanging kutukane balik ana ing awake dhéwé lan gawé badane ajur lebur lan wujud kaya "roh". Dadi Voldemort iku ana ing kaanan setengah urip.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Seri Harry Potter[besut | besut sumber]