Harry Potter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Harry Potter
Daniel Radcliffe 2009.jpg
Daniel Radcliffe kang dadi Harry Potter (film)
Panganggit J. K. Rowling
Nagara Inggris
Basa Inggris
Gènre Fantasi
Pangecapan Bloomsbury Publishing (Inggris)
Scholastic Corporation (AS)
Gramedia Pustaka Utama (Indonesia)
• dan lain-lain di berbagai nagara.
Tanggal babar
September 2000
Tanggal babar
basa Inggris
26 Juni 1997 (UK)
1 September 1998 (Amerika Serikat)

Harry James Potter ya iku salah sawijiné tokoh sing ana ing novel lan film seri petualangan sing dikarang dèning J.K Rowling.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Harry Potter lair tanggal 31 Juli 1980, ibune jenenge Lily Evans (kelairan muggle) lan bapake ya iku James Potter (kelairan penyihir darah murni). Wong tuwane wis seda nalika Harry isih bayi, amarga dipateni Lord Voldemort. Voldemort uga usaha mateni Harry, nanging kutukane balik ana ing awake dhéwé lan gawé badane ajur lebur lan wujud kaya "roh". Dadi Voldemort iku ana ing kahanan setengah urip.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Seri Harry Potter[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Potter&oldid=1097181"