Lord Voldemort

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Lord Voldemort[besut | besut sumber]

Lord Voldemort ya iku salah sawijining paraga antagonis ing filem Harry Potter. J.K. Rowling nggambarké Voldemort dadi paraga kang jahat, kejam, licik, lan nglakoni apa waé kanggo nggayuh kekarepané. Jeneng ciliké ya iku Tom Marvolo Riddle, Voldemort dikenal dadi siswa Hogwarts kang paling pinter ing jamané. Dhèwèké kalebu siswa kang paling wasis, lan pinter sikir. Pramila akèh wong kang wedi karo dhèwèké, nganti padha ora wani nyeluk jenengé. Mula dhèwèké diceluk kanthi jeneng, Kowe-Ngerti-Sapa, Pangeran Kegelapan, utawa Dhèwèké kang Jenengé Ora Entuk Diceluk.