Mardani Ali Sera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dr. H.
Mardani Ali Sera
M.Eng
Mardani Ali Sera.jpg
Anggota DPR RI Fraksi Partai Keadilan Sejahtera
Wiwit linggih
23 Februari 2017
PrésidhènJoko Widodo
Kang sadurungéSa'duddin
Linggih
19 Oktober 2011 – 1 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéArifinto
Rerincèn dhiri
Lair (1968-04-09) April 9, 1968 (umur 52)
Indonésia Jakarta
Parté pulitik20px Partai Keadilan Sejahtera
AlmamaterUniversitas Indonesia
Universiti Teknologi Malaysia
AgamaIslam

Pak Dr. H. Mardani Ali Sera, M.Eng. utawa umumé ditepang Mardani ( lair ing Jakarta, 9 April 1968; umur 52 taun ) ya iku salah sawijining akademisi lan politikus Indonésia. Saiki, dhèwèké dadi anggota DPR-RI lan dosen ing Universitas Mercu Buana (UMB) Jakarta.

Saka kulawarga Betawi, Mardani ngliwati masa ciliké lan ngrampungaké pendhidhikan sekundèr ing Jakarta. Karakter pimpinané dhèwèké wiwit katon nalika mimpin èkstrakurikulèr spiritualitas Islam (Rohis) ing SMA Negeri 1 Jakarta . Plumbed menyang gerakan tarbiah nalika sinau ing Universitas Indonesia, dhèwèké nuduhaké minat marang politik.

Mardani dadi anggota DPR-RI kanggo rong istilah, sanajan asil pemilihan legislatif 2009 lan 2014 ora njupuk dhèwèké menyang DPR. Ing taun 2011, Mardani diangkat dadi anggota parlemèn ngganti Arifinto sing mundur. [1] Ing 2017, Mardani ngisi kursi kosong sing ditinggal déning Saduddin.

Pagesangan wiwitan[besut | besut sumber]

Mardani lair ing Jakarta tanggal 9 April 1968 nganti M. Ali Sera lan Rohati. Dhèwèké ngentèni bocah cilik ing Galur, Cempaka Putih, Jakarta Pusat . Utami menyang pendidikan menengah rampung ing Jakarta. Nalika sinau ing SMA Negeri 1 Jakarta, dhèwèké aktif ngorganisasi liwat spiritualitas ékstrasurikulèr Islam (Rohis) lan sapisan dipasrahaké karo pimpinan Seksi Rohis kanggo Déwan Siswa.

Mlebu ing tertiary, Mardani ditampa ing program sarjana ing Jurusan Tèknik Mesin, Universitas Indonesia ing taun 1994. Nalika ing kampus, dhèwèké aktif ing bidang komunikasi mèdia minangka wartawan FTUI. Nalika isih kuliah, dhèwèké nikah karo bojoné, Siti Oniah tanggal 8 September 1991. Sawisé lulus saka UI, Mardani wiwit mulang kanggo Universitas Mercu Buana . Gelar sarjana sarjana, dhèwèké terus sekolah pasca lulusan lan kedokteran ing Universitas Teknologi Malaysia, masing-masing rampung ing taun 2000 lan 2004 kanthi jurusan tèknik sing padha, ya iku tèknik mékanik

PKS

Sajroné wiwitan Partai Kaadilan (PK), Mardani lungguh minangka anggota Pusat Informasi Partai (PIP) ing Johor Baru, Malaysia . Ing taun 2000, dhèwèké mlebu manajemen PIP nalika PK ngganti jeneng dadi Partai Keadilan Nasional (PKS). Wiwit bali menyang Indonésia ing taun 2003, Mardani wis mèlu manajemen pésta saka sub-kabupatèn nganti tingkat pusat. Ing taun 2005, dhèwèké diangkat dadi Wakil Sekretaris Jenderal DPP PK nganti taun 2010.

Wiwit taun 2011, dhèwèké wis diangkat dadi Ketua Koordinasi Hubungan Umum PKS DPP. PKS internal, tokoh kasebut misuwur kanthi sregep ing administrasi, dianggep minangka tokoh sing manut karo hukum lan peraturan.

Ing ngarep Pilkada Umum Gubernur DKI Jakarta 2017, PKS ngumumaké Mardani minangka calon calon pasangan sing dipasangaké karo Sandiaga Uno . Nanging, nalika mlebu registrasi calon, PKS sing nggawé koalisi karo Gerindra ngumumake pasangan Anies Baswedan lan Sandiaga Uno minangka calon sing bakal dicalonaké ing pemilihan. [2] Sanajan dhèwèké gagal maju ing pemilihan, Mardani dianggep duwé ati sing gedhé amarga dhèwèké kepéngin mimpin tim sing menang lan ing wektu sing padha PKS ora meksa nyalonaké kader dhéwé. [3] Nalika Anies lan Sandiaga diumumaké menang kanthi cepet, Ketua Partai Gerindra Prabowo Subianto nyeluk Mardani minangka "komandan menang". [4] Mardani dianggep bisa kanthi cerdas bisa nggawé akar umbi PKS ing Jakarta dadi rapat lan mantep menang Anies-Sandi. [5]

Panguripan[besut | besut sumber]

Mardani rabi karo Siti Oniah tanggal 8 September 1991. Kulawarga duwé sangang anak, patang putra lan lima putri.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

[[Kategori:Alumni Universitas Indonesia]] [[Kategori:Anggota DPR 2009-2014]] [[Kategori:Pulitikus Indonésia]]