NCT

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
NCT
SakaSeoul, Koréa Kidul
Génre
Mangsa akarya2016 (2016)–sekarang
Labèl
Sing magepokan
Sana jaringannct.smtown.com
nct2020.com
Anggotandelok Anggota

NCT (Hangul: 엔시 티) minangka klompok vokal lanang saka Koréa Kidul kang dibentuk déning SM Entertainment.[2][3] NCT nduwèni teges Neo Culture Technology, istilah kang digawé déning pangadeg SM Entertainment, Lee Soo-man, kanggo njlentrehaké konsèp klompok iki kang duwé anggota tanpa wates[4][5][6] kang dipérang dadi sawetara sub-unit kang adhedhasar ing macem-macem kutha ing jagad iki.[7][8] Klompok iki wis nduwèni 23 anggota wiwit wulan Sèptèmber 2020.[9][10]

Unit pertama grup kasebut, NCT U, debut ing wulan April 2016 kanthi single digital The 7th Sense lan Without You.[8] Unit nomer loro, NCT 127, kang adhedhasar ing Seoul debut wulan Juli 2016 kanthi mini album NCT #127.[11] Unit kaping telu, NCT Dream, debut ing wulan Agustus 2016 kanthi single digital Chewing Gum.[8] Unit kaping papat, WayV, adhedhasar ing Tiongkok, debut tanggal 17 Januari 2019 kanthi album single The Vision.[12]

Karir[besut | besut sumber]

2016: Pitepangan lan debut NCT U, NCT 127 lan NCT Dream[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2016, pangadeg SM Entertainment, Lee Soo-man, mènèhi prèsentasi ing SM Coex Artium kanthi irah-irahan "SMTOWN: Neo Culture Technology 2016" kang ngrembug babagan rencana agensi kasebut kanggo gawé klompok vokal lanang anyar kang selaras karo strategi "konten budaya", ing ngendi sawetara tim béda bakal gawé debut dhéwé-dhéwé ing nagara-nagara ing saindenging jagad.[5][6][7][13]

Tanggal 4 April 2016, SM Entertainment ngumumaké unit pertama NCT, NCT U ("U" tegese United), kang nalika semana kalebu enem anggota: Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun, lan Mark.[14][15] NCT U rilis single digital "The 7th Sense" (Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun, lan Mark) tanggal 9 April lan "Without You" ing rong versi tanggal 10 April (Versi Korea kang ditembangaké dening Taeil, Doyoung, lan Jaehyun, lan versi Tionghoa karo Kun, kang nalika semana isih dadi bagéan saka SM Rookies).[16]

Ing tanggal 9 April 2016, NCT U nampilaké siaran kapisan ing On Air NCT Show-Day 1 NCT Life on V Live sing dianakake Heechul Super Junior. Ing dina sing padha, dekne nganakaké pertunjukan pertamané ing China ing Music Feng Yun Bang Awards sing ke-16 karo anggota China Kun lan Winwin. Tanggal 15 April, NCT U gawé debut Korea ing Music Bank. Anggota debut kasebut tampil ing telung musim ing seri realitas NCT Life, nampilaké trainee liyane saka SM Rookies.

Ing tanggal 1 Juli, SM Entertainment ngumumaké unit nomer loro NCT, yaiku NCT 127. Unit kasebut adhedhasar ing Seoul, kanthi 127 makili koordinat bujur Seoul. Unit iki kalebu pitung anggota: Taeil, Taeyong, Yuta, Jaehyun, Winwin, Mark lan Haechan. Tanggal 7 Juli, dekne tampil ing program musik M Countdown, nampilake single debute "Fire Truck" lan "Once Again." Mini album debut NCT # 127 dirilis kanthi digital tanggal 10 Juli lan fisik tanggal 11 Juli. Tanggal 29 Juli, dhèwèké nerbitaké single "Taste the Feeling" kanggo proyèk SM Station kanthi kolaborasi karo Coca-Cola.

Ing tanggal 18 Agustus, SM Entertainment ngumumaké unit kaping telu NCT, NCT Dream. Unit iki debut karo pitung anggota: Mark, Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle, dan Jisung. Single kapisan, "Chewing Gum" dirilis tanggal 24 Agustus, lan dhèwèké tampil debut ing M Countdown dina sabanjuré.

Tanggal 6 Dhésèmber, limang anggota NCT 127 (Yuta, Taeyong, Jaehyun, Mark, lan Winwin) nerbitake video musik tari khusus kanggo lagu "Good Thing" kanthi kolaborasi karo W Korea. Lagu kasebut dirilis ing album mini nomer loro NCT 127, Limitless. Tanggal 20 Dhésèmber, NCT 127 nerbitaké video musik "Switch". Single kasebut sadurungé digunakaké minangka single tambahan ing album mini debut NCT 127 lan nampilaké anggota klompok latihan SM SR15B.

2017: Kagiyatan promosi kanggo NCT 127 lan NCT Dream[besut | besut sumber]

Ing tanggal 27 Desember 2016, NCT 127 ngumumake yen bakal nggawe comeback kanthi tambahan rong anggota: Doyoung lan Johnny. Ing tanggal 5 Januari 2017, NCT 127 nerbitake rong video musik kanggo "Limitless" lan nampilake lagu kasebut ing M Countdown. Mini album kaloro Limitless dirilis digital tanggal 6 Januari lan fisik tanggal 9 Januari. Album iki debut ing nomer 1 ing bagan Album Dunia Billboard, lan single utama banjur milih salah sawijining lagu K-pop paling apik taun 2017 dening Dazed.

Ing tanggal 1 Februari 2017, NCT Dream ngumumake yen dheweke bakal nerbitake album tunggal fisik pertama sing judhule The First tanggal 9 Februari 2017. SM Entertainment ngumumake yen Jaemin ora bakal bisa melu comeback iki amarga masalah kesehatan. NCT Dream bali menyang panggung M Countdown, nampilake single "My First and Last" lan "Dunk Shot." Ing tanggal 14 Februari, NCT Dream menang posisi kaping pisanan ing episode 100 SBS MTV The Show, menehi tandha menang musik pertunjukan pertama kanggo unit NCT. NCT Dream uga dicethakaké minangka duta besar resmi Piala Dunia FIFA U-20 2017. Dheweke ngluncurake lagu tema resmi "Trigger the Fever", tanggal 15 Maret.

Tanggal 8 Maret, Johnny lan Jaehyun NCT 127 diumumake dadi penyiar kanggo program anyar SBS Power FM, Night Night NCT, sing bakal ditayangke wiwit tanggal 20 Maret.

Tanggal 14 Juni, NCT 127 ngluncurake mini album kaping telu, Cherry Bomb. Dheweke bali menyang panggung M Countdown kanthi single "Cherry Bomb" lan "0 Mile". Billboard lan Idolator milih "Cherry Bomb" minangka salah sawijining lagu K-pop paling apik ing taun 2017.

Ing tanggal 17 Agustus, NCT Dream nerbitake mini album pertama, We Young. Dheweke pisanan mainake lagu kasebut ing M Countdown. Ing wulan Desember, NCT Dream nerbitake lagu Natal pertama, "Joy".

2018: Anggota anyar, proyek skala gedhe, lan NCT 2018: Empathy[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2018, NCT U (Taeil, Doyoung, lan Jaehyun) nerbitake single "Timeless" minangka bagean saka proyek SM Station.

Ing pertengahan Januari 2018, NCT ngenalake NCT 2018, sawijining proyek sing nyakup kabeh 18 anggota NCT. Tanggal 30 Januari 2018, SM Entertainment nerbitake video kanthi irah-irahan "NCT 2018 Yearbook # 1," sing nampilake anggota sing wis ana lan ngenalake telung anggota anyar, Kun, Lucas lan Jungwoo. Ing wulan Februari, NCT nerbitake serangkaian video dokumenter kanthi judhul NCTmentary minangka bagean saka NCT 2018.

Tanggal 14 Maret 2018, NCT ngluncurake album pertamane, NCT 2018 Empathy. Album iki kalebu enem single, nampilake kabeh unit NCT sing saiki aktif: "Boss", "Baby Don't Stop", "Yestoday" (NCT U), "Go" (NCT Dream), "Touch" (NCT 127) , lan "Black on Black" (NCT 2018).

Ing tanggal 5 Mei, NCT dadi ndhuwur tangga lagu Emerging Artists saka Billboard, menehi tandha penyanyi K-pop pertama sing dadi pemimpin utama ing dhaptar kasebut.

Ing tanggal 3 September, NCT Dream ngluncurake album mini sing nomer loro We Go Up kanthi judhul tunggal kanthi jeneng sing padha. SM negesake manawa Mark bakal ninggalake NCT Dream sawise ngrampungake promosi kasebut.

Tanggal 12 Oktober, NCT 127 ngeculake album studio pertama, Regular-Irregular, kanthi judhul single "Regular". Kanthi tambahan Jungwoo minangka anggota anyar, klompok kasebut kanthi resmi duwe 10 anggota. Kanggo album kasebut, NCT 127 fokus ing promosi ing Amérika Sarékat.

Ing tanggal 23 November, NCT 127 ngluncurake edisi rilis maneh Regular-Irregular, kanthi irah-irahan Regulate, bebarengan karo judhul "Simon Says". Diumumake manawa Winwin ora bakal melu kegiatan mbalek maneh iki amarga dheweke lagi siyap debut karo WayV.

Ing tanggal 28 Desember, NCT Dream ngluncurake "Candle Light" tunggal minangka bagean saka proyek SM Station.

2019: Debut WayV, tur konser NCT 127 lan proyek anyar kanggo NCT Dream, WayV, lan NCT U[besut | besut sumber]

Ing tanggal 31 Desember 2018, SM Entertainment ngumumake unit kaping papat NCT, WayV (pinyin: 威神V). Unit kasebut adhedhasar ing China lan kasusun saka pitung anggota: Kun, Winwin, Ten, Lucas, Hendery, Xiaojun, lan Yangyang. WayV dikelola miturut Label V, label Cina sing kolaborasi karo SM. WayV resmi debut tanggal 17 Januari 2019 kanthi lagu "Regular" versi Tionghoa dening NCT 127. Album tunggal debute, The Vision, dirilis kanthi digital lan uga kalebu versi Cina "Come Back" NCT 127 lan lagu asli kanthi judhul "Dream Launch".

Tanggal 26 Januari 2019, NCT 127 miwiti tur konser kaping pisanan, Neo City - The Origin, sing ngunjungi Korea, Jepang, Amerika lan Eropa. Ing tengah-tengah tur iki, dheweke nerbitake single "Wakey-Wakey" tanggal 18 Maret sing uga ana ing album studio Jepang pertama, Awaken, sing dirilis tanggal 17 April. Mini album kaping papat, We Are Superhuman, dirilis tanggal 24 Mei kanthi judhul single "Superhuman."

Ing tanggal 9 Mei, WayV ngluncurake mini album pertama, Take Off, bebarengan karo trek judhul kanthi jeneng sing padha, "Take Off."

Tanggal 6 Juni, NCT Dream nerbitake "Don't Need Your Love," kolaborasi karo HRVY ing SM Station Season 3. NCT Dream nerbitake mini album kaping telu, We Boom, lan single utama, "Boom," tanggal 26 Juli.

Ing tanggal 29 Oktober, WayV ngluncurake mini album nomer loro, Take Over the Moon, kanthi single utama "Moonwalk".

Tanggal 13 Desember, NCT U (kalebu Taeil, Doyoung, Jaehyun lan Haechan) nerbitake single "Coming Home" minangka bagean saka proyek SM Station X.

2020: Proyek kanggo NCT 127, panyusunan ulang NCT Dream, anggota anyar, lan NCT 2020: Resonance[besut | besut sumber]

Ing tanggal 27 Januari, NCT 127 nerbitake video musik kanggo lagu hadiah kanthi judhul "Dreams Come True", banjur dirilis album studio nomer loro Neo Zone tanggal 6 Maret, kanthi judhul "Kick It", dadi rilis kaping telu sing ora nampilake Winwin sing saiki promosi karo WayV. Iki uga resmi menehi tandha kondur saka Jungwoo, sing wis mandheg amarga alasan kesehatan. Tanggal 7 April, uga diumumake dening SM Entertainment yen dheweke bakal nerbitake versi album Neo Zone: Round Final, kanthi judhul "Punch", tanggal 19 Mei.

Ing tanggal 14 April, NCT Dream ngumumake yen bakal ngeculake EP Reload kaping papat, kanthi "Ridin '" dadi lagu judhul, tanggal 29 April karo anggota Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle lan Jisung. Sawise promosi album, dheweke bakal ngilangi konsep asline ing ngendi para anggota lulus nalika umure 20 taun ing Korea (19 ing taun internasional) lan bakal terus dadi pitung anggota kanthi anggota lulus asli, Mark bali.

Ing wulan Mei 2020, telung unit NCT dijadwalake nganakake konser online langsung, ing pirang-pirang konser sing dianakake SM Entertainment lan Naver ing layanan streaming konser live teknologi pertama sing dibantu teknologi, Beyond LIVE. Konser langsung WayV, NCT Dream, lan NCT 127 dijadwalake masing-masing tanggal 3 Mei, 10 Mei, lan 17 Mei.

Ing tanggal 9 Juni, WayV ngluncurake album lengkap pertama sing Awaken the World, kanthi judhul "Turn Back Time".

Ing tanggal 15 September, NCT ngumumake yen dheweke bakal duwe proyek anyar, NCT 2020, padha karo proyek NCT 2018, sing bakal nggabungake anggota saka macem-macem subunit ing siji album, sing bakal dirilis wulan Oktober 2020. Tanggal 20 September 2020, dikonfirmasi manawa grup kasebut bakal dirilis album nomer loro, NCT 2020 Resonance Pt. 1 tanggal 12 Oktober, nampilake kabeh 4 unit, lan 2 anggota anyar, Shotaro lan Sungchan, sing bakal gabung karo unit NCT mbesuk. Sadurunge album iki dirilis, diumumake yen Resonance NCT 2020 Pt. 1 wis nglumpukake luwih saka 1,1 yuta pre-order, dadi album sing adol yuta luwih akeh tanpa diitung maneh dening NCT. NCT ngeculake bagean kapindho album nomer loro NCT 2020 Resonance Pt. 2 tanggal 23 November.

Tanggal 30 November, SM ngumumake manawa NCT bakal nerbitake single anyar kanthi judhul "Resonance" sing dadi pungkasan album lengkap nomer loro. Single kasebut nggabungake "Make a Wish (Birthday Song)," "90's Love," "Work It," lan "Raise the Roof" saka album lengkap nomer loro dadi siji lagu. Single kasebut nampilake kabeh 23 anggota proyek NCT 2020. Lagu kasebut dirilis tanggal 4 Desember.

Anggota[besut | besut sumber]

Diadaptasi saka profil klompok ing situs web SM Entertainment resmi.[17]

Jeneng Tanggal debut Sub-unit Catetan
   U      127   Dream WayV
Taeil 9 April 2016 (2016-04-09)
Doyoung
Jaehyun
Taeyong 15 April 2016 (2016-04-15) Pemimpin NCT 2020 lan 127[18]
Ten
Mark [a][20]}}
Yuta 7 Juli 2016 (2016-07-07)
Winwin
Haechan
Renjun 25 Agustus 2016 (2016-08-25)
Jeno
Jaemin
Chenle
Jisung
Johnny 5 Januari 2017 (2017-01-05)
Jungwoo 22 Fèbruari 2018 (2018-02-22)
Lucas
Kun 18 April 2018 (2018-04-18)[b] Pemimpin WayV
Xiaojun 17 Januari 2019 (2019-01-17)
Hendery
Yangyang
Shotaro 12 Oktober 2020 (2020-10-12)
Sungchan
"✓" nuduhake manawa anggota wis lulus saka sub-unit.
  1. Mark sadurunge lulus saka NCT Dream tanggal 31 Desember 2018, nanging gabung karo klompok kasebut sawise panyusunan ulang ing taun 2020.[19]
  2. Kun sadurunge melu nyanyi versi Tiongkok "Without You" minangka anggota SM Rookies. Sanajan ngono, Kun mung nggawe debut resmi dadi anggota NCT tanggal 18 April 2018 liwat "Black on Black".[21]

Sub-unit[besut | besut sumber]

  • NCT U – Anggota ngganti miturut konsep kasebut.
  • NCT 127 – Taeyong, Taeil, Johnny, Yuta, Doyoung, Jaehyun, Winwin, Jungwoo, Mark, lan Haechan
  • NCT Dream – Mark, Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle, lan Jisung
  • WayV – Kun, Ten, Winwin, Lucas, Xiaojun, Hendery, lan Yangyang

Timeline[besut | besut sumber]

  • Abang: Aktif
  • Ijo: NCT U
  • Biru: NCT 127
  • Oranye: NCT Dream
  • Wungu: WayV
  • Ireng (vertikal): Album studio

Diskografi[besut | besut sumber]

Album studio[besut | besut sumber]

NCT 2018

  • NCT 2018 Empathy (2018)
  • Resonance Pt. 1 (2020)
  • Resonance Pt. 2 (2020)

NCT 127

  • Regular-Irregular (2018)
  • Awaken (2019)
  • Neo Zone (2020)
  • Loveholic (2021)

WayV

  • Awaken The World (2020)

Album mini[besut | besut sumber]

NCT 127

  • NCT #127 (2016)
  • Limitless (2017)
  • Cherry Bomb (2017)
  • Chain (2018)
  • We Are Superhuman (2019)

NCT Dream

  • We Young (2017)
  • We Go Up (2018)
  • We Boom (2019)
  • Reload (2020)

WayV

  • Take Off (2019)
  • Take Over The Moon (2019)

Filmografi[besut | besut sumber]

Seri TV

  • Exo 90:2014 (Mnet)
  • Mickey Mouse Club (Disney Channel Korea)
  • NCT Life (Naver TV Cast, Oksusu, KBS Joy)
  • NCT World 2.0 (Mnet)

Acara Radio

  • NCT's Night Night (SBS) (Johnny lan Jaehyun, plus Doyoung saben siaran Sabtu) - Acara kasebut dibatalake ing wulan Januari 2019 amarga tur konser pertama NCT 127.
  • Yuedong Seoul (tbs) (Renjun, Chenle)
  • NCT 127 YUTA's YUTA at Home (InterFM897) (Yuta) – Siaran mingguan nganggo basa Jepang bakal diwiwiti tanggal 4 Desember 2020

Konser lan tur[besut | besut sumber]

Konser utama[besut | besut sumber]

NCT 127[besut | besut sumber]

  • NCT 127 1st Tour NEO CITY – The Origin (2019-2020)
  • NCT 127 2nd Tour NEO CITY – The Awards (2020)

Konser liyane[besut | besut sumber]

  • SM Town Live World Tour VI (2017–2018)
  • SM Town Special Stage 2019 in Santiago (2019)
  • SM Town Live 2019 in Tokyo (2019)

Penghargaan lan Nominasi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Dhaptar penghargaan lan nominasi sing ditampa NCT (ing Basa Inggris)

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "NCT(エヌシーティー) Website". nct-jp.net.
  2. "SM Entertainment reveals new boy band, NCT". en.starnnews.com. Dibukak ing 2020-12-30.
  3. ""엑소 이을 특급신인 떴다" NCT U, SM서 4년만에 선보인 보이그룹". 종합일간지 : 신문/웹/모바일 등 멀티 채널로 국내외 실시간 뉴스와 수준 높은 정보를 제공 (ing basa Korea). 2016-04-19. Dibukak ing 2020-12-30.
  4. Herald, The Korea (2016-01-28). "SM founder talks new boy band, future localization strategy". www.koreaherald.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-30.
  5. a b "SM Entertainment's next boy band to have 'unlimited' members". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-30.
  6. a b "S. Korea firm unveils K-pop band with limitless members". news.yahoo.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-30.
  7. a b "S.M. Entertainment continues expansion with New Culture Technology". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-30.
  8. a b c "Examining NCT and Its Various K-Pop Units". Billboard (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-30.
  9. "nct :: 네이버 인물검색". people.search.naver.com. Dibukak ing 2020-12-31.
  10. "NCT". 다음 백과 (ing basa Korea). 20160405131103. Dibukak ing 2020-12-31. Check date values in: |date= (pitulung)
  11. "NCT 127 Discuss the Group's Unique Concept, Breaking Into U.S. & More". Billboard (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  12. "K-Pop Label SM Entertainment To Launch New China-Oriented NCT Group This Year". Billboard (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  13. "NCT, SM의 파격실험 1+1". www.ytn.co.kr (ing basa Korea). 2016-04-09. Dibukak ing 2020-12-31.
  14. "Yonhap News Agency". Yonhap News Agency (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  15. "NCT U confirms lineup, set to unveil singles 'The 7th Sense,' 'Without You'". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-31.
  16. "NCT U confirms lineup, set to unveil singles 'The 7th Sense,' 'Without You'". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-31.
  17. "SMTOWN". www.smtown.com. Dibukak ing 2020-12-31.
  18. Aversa, Ralphie. "'I really listened to Eminem a lot': SuperM, K-pop's 'Avengers,' talk musical influences, new album". USA TODAY (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  19. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng reload
  20. "NCT DREAM reorganizes team system after new album activity "In the form of NCT U without graduation"". Naver. April 14, 2020.
  21. "NCT 2018 Drops Beastly 'Black on Black' Performance Video". Billboard. April 18, 2018.