Menyang kontèn

NCT

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
NCT
NCT ing April 2018
Pratélan latar wuri
SakaSeoul, Koréa Kidul
Génre
Mangsa akarya2016 (2016)–sekarang
Labèl
Sing magepokan
Sana jaringannct.smtown.com
nct2020.com
Anggotandelok Anggota

NCT (Hangul: 엔시 티) minangka klompok vokal lanang saka Koréa Kidul kang dibentuk déning SM Entertainment.[2][3] NCT nduwèni teges Neo Culture Technology, istilah kang digawé déning pangadeg SM Entertainment, Lee Soo-man, kanggo njlentrehaké konsèp klompok iki kang duwé anggota tanpa wates[4][5][6] kang dipérang dadi sawetara sub-unit kang adhedhasar ing macem-macem kutha ing jagad iki.[7][8] Dikenalake ing Januari 2016, grup iki saiki dumadi saka 26 anggota sing dipérang dadi enem sub-unit: NCT U, NCT 127,NCT Dream, WayV, NCT DoJaeJung, lan NCT New Team.[9]

Unit pertama grup kasebut, NCT U, debut ing wulan April 2016 kanthi single digital The 7th Sense lan Without You.[8] Unit nomer loro, NCT 127, kang adhedhasar ing Seoul debut wulan Juli 2016 kanthi mini album NCT #127.[10] Unit kaping telu, NCT Dream, debut ing wulan Agustus 2016 kanthi single digital Chewing Gum.[8] Unit kaping papat, WayV, adhedhasar ing Tiongkok, debut tanggal 17 Januari 2019 kanthi album single The Vision.[11] Tanggal 17 April 2023, sub-unit tetep anyar sing nampilake anggota Doyoung, Jaehyun, lan Jungwoo debut minangka NCT DoJaeJung kanthi mini album Perfume.[12] Unit jaban rangkah sabanjure NCT, sing dikenal kanthi jeneng NCT New Team, disetel kanggo debut ing kuartal katelu 2023 minangka subunit jaban rangkah pungkasan. [13]

Karir[besut | besut sumber]

2016: Pitepangan lan debut NCT U, NCT 127 lan NCT Dream[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2016, pangadeg SM Entertainment, Lee Soo-man, mènèhi prèsentasi ing SM Coex Artium kanthi irah-irahan "SMTOWN: Neo Culture Technology 2016" kang ngrembug babagan rencana agensi kasebut kanggo gawé klompok vokal lanang anyar kang selaras karo strategi "konten budaya", ing ngendi sawetara tim béda bakal gawé debut dhéwé-dhéwé ing nagara-nagara ing saindenging jagad.[5][6][7][14]

Tanggal 4 April 2016, SM Entertainment ngumumaké unit pertama NCT, NCT U ("U" tegese United), kang nalika semana kalebu enem anggota: Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun, lan Mark.[15][16] NCT U rilis single digital "The 7th Sense" (Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun, lan Mark) tanggal 9 April lan "Without You" ing rong versi tanggal 10 April (Versi Korea kang ditembangaké dening Taeil, Doyoung, lan Jaehyun, lan versi Tionghoa karo Kun, kang nalika semana isih dadi bagéan saka SM Rookies).[17]

Ing tanggal 9 April 2016, NCT U nampilaké siaran kapisan ing On Air NCT Show-Day 1 NCT Life on V Live sing dianakake Heechul Super Junior. Ing dina sing padha, dekne nganakaké pertunjukan pertamané ing China ing Music Feng Yun Bang Awards sing ke-16 karo anggota China Kun lan Winwin. Tanggal 15 April 2016, NCT U gawé debut Korea ing Music Bank. Anggota debut kasebut tampil ing telung musim ing seri realitas NCT Life, nampilaké trainee liyane saka SM Rookies.

Ing tanggal 1 Juli 2016, SM Entertainment ngumumaké unit nomer loro NCT, yaiku NCT 127. Unit kasebut adhedhasar ing Seoul, kanthi 127 makili koordinat bujur Seoul. Unit iki kalebu pitung anggota: Taeil, Taeyong, Yuta, Jaehyun, Winwin, Mark lan Haechan. Tanggal 7 Juli 2016, dekne tampil ing program musik M Countdown, nampilake single debute "Fire Truck" lan "Once Again." Mini album debut NCT # 127 dirilis kanthi digital tanggal 10 Juli 2016 lan fisik tanggal 11 Juli 2016. Tanggal 29 Juli 2016, dhèwèké nerbitaké single "Taste the Feeling" kanggo proyèk SM Station kanthi kolaborasi karo Coca-Cola.

Ing tanggal 18 Agustus 2016, SM Entertainment ngumumaké unit kaping telu NCT, NCT Dream. Unit iki debut karo pitung anggota: Mark, Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle, dan Jisung. Single kapisan, "Chewing Gum" dirilis tanggal 24 Agustus 2016, lan dhèwèké tampil debut ing M Countdown dina sabanjuré.

Tanggal 6 Desember 2016, limang anggota NCT 127 (Yuta, Taeyong, Jaehyun, Mark, lan Winwin) nerbitake video musik tari khusus kanggo lagu "Good Thing" kanthi kolaborasi karo W Korea. Lagu kasebut dirilis ing album mini nomer loro NCT 127, Limitless. Tanggal 20 Desember 2016, NCT 127 nerbitaké video musik "Switch". Single kasebut sadurungé digunakaké minangka single tambahan ing album mini debut NCT 127 lan nampilaké anggota klompok latihan SM SR15B.

2017: Kagiyatan promosi kanggo NCT 127 lan NCT Dream[besut | besut sumber]

Ing tanggal 27 Desember 2016, NCT 127 ngumumake yen bakal nggawe comeback kanthi tambahan rong anggota: Doyoung lan Johnny. Ing tanggal 5 Januari 2017, NCT 127 nerbitake rong video musik kanggo "Limitless" lan nampilake lagu kasebut ing M Countdown. Mini album kaloro Limitless dirilis digital tanggal 6 Januari 2017 lan fisik tanggal 9 Januari 2017. Album iki debut ing nomer 1 ing bagan Album Dunia Billboard, lan single utama banjur milih salah sawijining lagu K-pop paling apik taun 2017 dening Dazed.

Ing tanggal 1 Februari 2017, NCT Dream ngumumake yen dheweke bakal nerbitake album tunggal fisik pertama sing judhule The First tanggal 9 Februari 2017. SM Entertainment ngumumake yen Jaemin ora bakal bisa melu comeback iki amarga masalah kesehatan. NCT Dream bali menyang panggung M Countdown, nampilake single "My First and Last" lan "Dunk Shot." Ing tanggal 14 Februari 2017, NCT Dream menang posisi kaping pisanan ing episode 100 SBS MTV The Show, menehi tandha menang musik pertunjukan pertama kanggo unit NCT. NCT Dream uga dicethakaké minangka duta besar resmi Piala Dunia FIFA U-20 2017. Dheweke ngluncurake lagu tema resmi "Trigger the Fever", tanggal 15 Maret.

Tanggal 8 Maret 2017, Johnny lan Jaehyun NCT 127 diumumake dadi penyiar kanggo program anyar SBS Power FM, Night Night NCT, sing bakal ditayangke wiwit tanggal 20 Maret.

Tanggal 14 Juni 2017, NCT 127 ngluncurake mini album kaping telu, Cherry Bomb. Dheweke bali menyang panggung M Countdown kanthi single "Cherry Bomb" lan "0 Mile". Billboard lan Idolator milih "Cherry Bomb" minangka salah sawijining lagu K-pop paling apik ing taun 2017.

Ing tanggal 17 Agustus 2017, NCT Dream nerbitake mini album pertama, We Young. Dheweke pisanan mainake lagu kasebut ing M Countdown. Ing wulan Desember, NCT Dream nerbitake lagu Natal pertama, "Joy".

2018: Anggota anyar, proyek skala gedhe, lan NCT 2018: Empathy[besut | besut sumber]

Ing wulan Januari 2018, NCT U (Taeil, Doyoung, lan Jaehyun) nerbitake single "Timeless" minangka bagean saka proyek SM Station.

Ing pertengahan Januari 2018, NCT ngenalake NCT 2018, sawijining proyek sing nyakup kabeh 18 anggota NCT. Tanggal 30 Januari 2018, SM Entertainment nerbitake video kanthi irah-irahan "NCT 2018 Yearbook # 1," sing nampilake anggota sing wis ana lan ngenalake telung anggota anyar, Kun, Lucas lan Jungwoo. Ing wulan Februari, NCT nerbitake serangkaian video dokumenter kanthi judhul NCTmentary minangka bagean saka NCT 2018.

Tanggal 14 Maret 2018, NCT ngluncurake album pertamane, NCT 2018 Empathy. Album iki kalebu enem single, nampilake kabeh unit NCT sing saiki aktif: "Boss", "Baby Don't Stop", "Yestoday" (NCT U), "Go" (NCT Dream), "Touch" (NCT 127) , lan "Black on Black" (NCT 2018).

Ing tanggal 5 Mei 2018, NCT dadi ndhuwur tangga lagu Emerging Artists saka Billboard, menehi tandha penyanyi K-pop pertama sing dadi pemimpin utama ing dhaptar kasebut.

Ing tanggal 3 September 2018, NCT Dream ngluncurake album mini sing nomer loro We Go Up kanthi judhul tunggal kanthi jeneng sing padha. SM negesake manawa Mark bakal ninggalake NCT Dream sawise ngrampungake promosi kasebut.

Tanggal 12 Oktober 2018, NCT 127 ngeculake album studio pertama, Regular-Irregular, kanthi judhul single "Regular". Kanthi tambahan Jungwoo minangka anggota anyar, klompok kasebut kanthi resmi duwe 10 anggota. Kanggo album kasebut, NCT 127 fokus ing promosi ing Amérika Sarékat.

Ing tanggal 23 November 2018, NCT 127 ngluncurake edisi rilis maneh Regular-Irregular, kanthi irah-irahan Regulate, bebarengan karo judhul "Simon Says". Diumumake manawa Winwin ora bakal melu kegiatan mbalek maneh iki amarga dheweke lagi siyap debut karo WayV.

Ing tanggal 28 Desember 2018, NCT Dream ngluncurake "Candle Light" tunggal minangka bagean saka proyek SM Station.

2019: Debut WayV, tur konser NCT 127 lan proyek anyar kanggo NCT Dream, WayV, lan NCT U[besut | besut sumber]

Ing tanggal 31 Desember 2018, SM Entertainment ngumumake unit kaping papat NCT, WayV (pinyin: 威神V). Unit kasebut adhedhasar ing China lan kasusun saka pitung anggota: Kun, Winwin, Ten, Lucas, Hendery, Xiaojun, lan Yangyang. WayV dikelola miturut Label V, label Cina sing kolaborasi karo SM. WayV resmi debut tanggal 17 Januari 2019 kanthi lagu "Regular" versi Tionghoa dening NCT 127. Album tunggal debute, The Vision, dirilis kanthi digital lan uga kalebu versi Cina "Come Back" NCT 127 lan lagu asli kanthi judhul "Dream Launch".

Tanggal 26 Januari 2019, NCT 127 miwiti tur konser kaping pisanan, Neo City - The Origin, sing ngunjungi Korea, Jepang, Amerika lan Eropa. Ing tengah-tengah tur iki, dheweke nerbitake single "Wakey-Wakey" tanggal 18 Maret 2019 sing uga ana ing album studio Jepang pertama, Awaken, sing dirilis tanggal 17 April 2019. Mini album kaping papat, We Are Superhuman, dirilis tanggal 24 Mei 2019 kanthi judhul single "Superhuman."

Ing tanggal 9 Mei 2019, WayV ngluncurake mini album pertama, Take Off, bebarengan karo trek judhul kanthi jeneng sing padha, "Take Off."

Tanggal 6 Juni 2019, NCT Dream nerbitake "Don't Need Your Love," kolaborasi karo HRVY ing SM Station Season 3. NCT Dream nerbitake mini album kaping telu, We Boom, lan single utama, "Boom," tanggal 26 Juli 2019.

Ing tanggal 29 Oktober 2019, WayV ngluncurake mini album nomer loro, Take Over the Moon, kanthi single utama "Moonwalk".

Tanggal 13 Desember 2019, NCT U (kalebu Taeil, Doyoung, Jaehyun lan Haechan) nerbitake single "Coming Home" minangka bagean saka proyek SM Station X.

2020: Proyek kanggo NCT 127, panyusunan ulang NCT Dream, anggota anyar, lan NCT 2020: Resonance[besut | besut sumber]

Ing tanggal 27 Januari 2020, NCT 127 nerbitake video musik kanggo lagu hadiah kanthi judhul "Dreams Come True", banjur dirilis album studio nomer loro Neo Zone tanggal 6 Maret 2020, kanthi judhul "Kick It", dadi rilis kaping telu sing ora nampilake Winwin sing saiki promosi karo WayV. Iki uga resmi menehi tandha kondur saka Jungwoo, sing wis mandheg amarga alasan kesehatan. Tanggal 7 April 2020, uga diumumake dening SM Entertainment yen dheweke bakal nerbitake versi album Neo Zone: Round Final, kanthi judhul "Punch", tanggal 19 Mei.

Ing tanggal 14 April 2020, NCT Dream ngumumake yen bakal ngeculake EP Reload kaping papat, kanthi "Ridin '" dadi lagu judhul, tanggal 29 April karo anggota Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle lan Jisung. Sawise promosi album, dheweke bakal ngilangi konsep asline ing ngendi para anggota lulus nalika umure 20 taun ing Korea (19 ing taun internasional) lan bakal terus dadi pitung anggota kanthi anggota lulus asli, Mark bali.

Ing wulan Mei 2020, telung unit NCT dijadwalake nganakake konser online langsung, ing pirang-pirang konser sing dianakake SM Entertainment lan Naver ing layanan streaming konser live teknologi pertama sing dibantu teknologi, Beyond LIVE. Konser langsung WayV, NCT Dream, lan NCT 127 dijadwalake masing-masing tanggal 3 Mei 2020, 10 Mei 2020, lan 17 Mei 2020.

Ing tanggal 9 Juni 2020, WayV ngluncurake album lengkap pertama sing Awaken the World, kanthi judhul "Turn Back Time".

Ing tanggal 15 September 2020, NCT ngumumake yen dheweke bakal duwe proyek anyar, NCT 2020, padha karo proyek NCT 2018, sing bakal nggabungake anggota saka macem-macem subunit ing siji album, sing bakal dirilis wulan Oktober 2020. Tanggal 20 September 2020, dikonfirmasi manawa grup kasebut bakal dirilis album nomer loro, NCT 2020 Resonance Pt. 1 tanggal 12 Oktober 2020, nampilake kabeh 4 unit, lan 2 anggota anyar, Shotaro lan Sungchan, sing bakal gabung karo unit NCT mbesuk. Sadurunge album iki dirilis, diumumake yen Resonance NCT 2020 Pt. 1 wis nglumpukake luwih saka 1,1 yuta pre-order, dadi album sing adol yuta luwih akeh tanpa diitung maneh dening NCT. NCT ngeculake bagean kapindho album nomer loro NCT 2020 Resonance Pt. 2 tanggal 23 November.

Tanggal 30 November 2020, SM ngumumake manawa NCT bakal nerbitake single anyar kanthi judhul "Resonance" sing dadi pungkasan album lengkap nomer loro. Single kasebut nggabungake "Make a Wish (Birthday Song)," "90's Love," "Work It," lan "Raise the Roof" saka album lengkap nomer loro dadi siji lagu. Single kasebut nampilake kabeh 23 anggota proyek NCT 2020. Lagu kasebut dirilis tanggal 4 Desember 2020.

2021–saiki: Universe, sub-unit anyar, pungkasan ekspansi, anggota metu, lan Golden Age[besut | besut sumber]

Ing tanggal 13 November 2021, NCT ngumumake bakal ketemu maneh kanthi jeneng NCT 2021 kanggo album studio katelu, Universe, sing dirilis ing 14 Desember 2021. Album 13-trek kasebut kalebu singel utama Universe (Let's Play Ball", sing dirilis tanggal 10 Desember 2021, lan Beautiful.[18][19] Universe ngluwihi luwih saka 1.7 yuta pre-order ing dina rilis, mecah rekor sadurunge 1.1 yuta pre-order kanggo NCT 2020 Resonance. [20]

Tanggal 4 Februari 2022, sub-proyek SM Station sing jenenge NCT Lab diadegake, khusus kanggo ngrilis musik solo kanggo anggota NCT. Single pisanan yaiku Child, ditembangake dening Mark, disusul dening Conextion (Age of Light), ditembangake dening Doyoung, Mark lan Haechan. [21] NCT Lab banjur direstrukturisasi ing taun 2023 dadi mandhiri saka SM Station, kanthi SM Entertainment ngumumake barisan singel anyar sing diwiwiti saka Horizon, dinyanyekake dening Jaehyun, dirilis tanggal 8 Agustus 2023.

Ing tanggal 3 Februari 2023, SM Entertainment ngumumake strategi produksi kanggo 2023, lan dicethakaké yèn unit grup sabanjuré, NCT Tokyo [a], bakal debut ing kuartal katelu 2023. Ing tanggal 24 Februari 2023, SM ngumumake rencana kanggo paruh pertama 2023, ing ngendi dheweke ngumumake yen sawise debut NCT Tokyo, konsep ekspansi internasional grup kasebut bakal rampung, kanthi permanen ndandani grup kasebut ing limang sub-unit. [22]

Tanggal 8 Maret 2023, SM Entertainment ngumumake yen anggota Doyoung, Jaehyun, lan Jungwoo bakal debut minangka sub-unit tetep, jenenge NCT DoJaeJung. Ing tanggal 17 April, NCT DoJaeJung ngrilis mini album kapisan bebarengan karo single utama kanthi jeneng sing padha, yaiku Perfume. [23]

Ing tanggal 10 Mei, Lucas ngonfirmasi metu saka NCT lan WayV kanggo ngupayakake upaya individu, sawise istirahat 21 sasi. [24] Tanggal 24 Mei 2023, Sungchan lan Shotaro metu saka NCT kanggo gabung karo grup lanang anyar SM Entertainment, jenenge Riize. [25][26] Uga diumumake yen trainee SM Rookies Eunseok lan Seunghan, sing samesthine debut ing NCT Tokyo lan sadurunge tampil ing variety show Welcome to NCT Universe, bakal gabung karo Riize.[25]

Ing tanggal 5 Juni 2023, Taeyong ngrilis mini album pisanane, Shalala, dadi anggota pertama NCT sing debut dadi solois. [27]

Tanggal 27 Juli 2023, SM Entertainment nyiarake acara realitas survival, NCT Universe: LASTART, ing ngendi para trainee bersaing kanggo debut minangka bagian saka sub-unit final NCT. [28] Antarane sepuluh kontestan, lima dipilih kanggo gabung karo trainee SM Rookies Yushi lan Sion ing lineup NCT Tokyo, saiki dikenal minangka NCT New Team: Sion, Riku, Yushi, Jungmin, Daeyoung, Ryo, Sakuya. [29][30]

Ing tanggal 28 Agustus 2023, NCT reuni kanggo album studio kaping papat, Golden Age. Album kasebut ngemot rong singel, Golden Age lan Baggy Jeans, kanthi sing terakhir nggabungake anggota saka single debut NCT U "The 7th Sense". [31] NCT banjur nganakake limang konser grup lengkap, kanthi judhul NCT Nation: To The World. [32] NCT tampil ing Stadion Incheon Munhak ing Korea Selatan lan ing Stadion Yanmar Nagai lan Stadion Ajinomoto ing Jepang, kanthi Tim Anyar NCT dadi pambuka kanggo pertunjukan Jepang.

Ing tanggal 2 Oktober 2023, Jungmin metu saka NCT New Team amarga alasan kesehatan, karo lineup final unit kang dumadi saka enem anggota. [33] Tanggal 8 Oktober 2023, NCT New Team ngrilis single pra-debut Hands Up, kanthi debut resmi dikonfirmasi kanggo 2024. [34]

Anggota[besut | besut sumber]

Diadaptasi saka profil klompok ing situs web SM Entertainment resmi (kawit sasi Desember 2023).[35]

Jeneng Tanggal debut Negara/Wilayah Sub-unit Catetan
U 127 Dream WayV DoJaeJung New Team[b]
Taeil 9 April 2016 (2016-04-09) Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Taeyong Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul Pemimpin NCT lan NCT 127[36]
Doyoung Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Ten Bendera_Thailand Thailand
Jaehyun Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Mark  Kanada [c][38] Pemimpin NCT Dream
Yuta 7 Juli 2016 (2016-07-07)  Jepang
Winwin Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina [d]
Haechan Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Renjun 24 Agustus 2016 (2016-08-24) Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Jeno Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Jaemin Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul [e]
Chenle Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Jisung Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Johnny 6 Januari 2017 (2017-01-06)  Amérika Sarékat
Jungwoo 18 Fèbruari 2018 (2018-02-18) Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Kun 14 Maret 2018 (2018-03-14)[f] Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina Pemimpin WayV
Xiaojun 17 Januari 2019 (2019-01-17) Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Hendery Makau
Yangyang Taywan
Sion TBA Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul Pemimpin NCT New Team
Riku  Jepang
Yushi  Jepang
Daeyoung Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul
Ryo  Jepang
Sakuya  Jepang
Mantan Anggota
Jeneng Tanggal debut Negara/Wilayah Sub-unit Catetan
U 127 Dream WayV DoJaeJung New Team
Lucas 18 Fèbruari 2018 (2018-02-18) Hong Kong Miwiti hiatus ing Agustus 2021; metu tanggal 10 Mei 2023[24]
Shotaro 12 Oktober 2020 (2020-10-12)  Jepang Metu tanggal 24 Mei 2023[25]
Sungchan Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul

Sub-unit[besut | besut sumber]

Unit adhedhasar negara
Sub-unit Anggota Negara Ref.
NCT 127 Taeil, Johnny, Taeyong, Yuta, Doyoung, Jaehyun, Winwin,[g] Jungwoo, Mark, Haechan Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul [41]
WayV Kun, Ten, Winwin, Xiaojun, Hendery, Yangyang Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina [42]
NCT New Team[h] Sion, Riku, Yushi, Daeyoung, Ryo, Sakuya  Jepang [13][30]
Unit liyane
Sub-unit Anggota Ref.
NCT U Line-up muter; anggota ngganti gumantung ing genre lan konsep song kang. [43]
NCT Dream Mark, Renjun, Jeno, Haechan, Jaemin, Chenle, Jisung [37]
NCT DoJaeJung Doyoung, Jaehyun, Jungwoo [44]

Garis wektu[besut | besut sumber]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Studio[besut | besut sumber]

Taun Judul Tanggal Rilis Ref.
NCT
2018 NCT 2018 Empathy 14 Maret 2018 [45]
2020 NCT 2020 Resonance Pt. 1 12 Oktober 2020 [46]
2021 Universe 14 Desember 2021 [47]
2023 Golden Age 28 Agustus 2023 [48]
NCT 127
2018 Regular-Irregular 12 Oktober 2018 [49]
2019 Awaken 17 April 2019 (JPN) [50]
2020 Neo Zone 6 Maret 2020 [51]
2021 Sticker 17 September 2021 [52]
2022 2 Baddies 16 September 2022 [53]
2023 Fact Check 6 Oktober 2023 [54]
NCT Dream
2021 Hot Sauce 10 Mei 2021 [55]
2022 Glitch Mode 28 Maret 2022 [56]
2023 ISTJ 17 Juli 2023 [57]
WayV
2020 Awaken The World 9 Juni 2020 [58]
2023 On My Youth 1 November 2023 [59]

Album rilisan ulang[besut | besut sumber]

Taun Judul Tanggal Rilis Ref.
NCT
2020 NCT 2020 Resonance Pt. 2 23 November 2020 [60]
NCT 127
2018 Regulate 23 November 2018 [61]
2020 Neo Zone: The Final Round 19 Mei 2020 [62]
2021 Favorite 25 Oktober 2021 [63]
2023 Ay-Yo 30 Januari 2023 [64]
NCT Dream
2021 Hello Future 28 Juni 2021 [65]
2022 Beatbox 30 Mei 2022 [66]
WayV
2020 Take Over The Moon - Sequel 13 Maret 2020 [67]

Album mini[besut | besut sumber]

Taun Judul Tanggal Rilis Ref.
NCT 127
2016 NCT #127 10 Juli 2016 [68]
2017 Limitless 6 Januari 2017 [69]
Cherry Bomb 14 Juni 2017 [70]
2018 Chain 23 Mei 2018 (JPN) [71]
2019 We Are Superhuman 24 Mei 2019 [72]
2021 Loveholic 17 Februari 2021 (JPN) [73]
NCT Dream
2017 We Young 17 Agustus 2017 [74]
2018 We Go Up 3 September 2018 [75]
2019 We Boom 26 Juli 2019 [76]
2020 The Dream 22 Januari 2020 (JPN) [77]
Reload 29 April 2020 [78]
2022 Candy 19 Desember 2022 [79]
WayV
2019 Take Off 9 Mei 2019 (CHN) [80]
Take Over The Moon 29 Oktober 2019 (CHN) [81]
2021 Kick Back 10 Maret 2021 (CHN) [82]
2022 Phantom 28 Desember 2022 (CHN) [83]
NCT DoJaeJung
2023 Perfume 17 April 2023 [84]

Album singel[besut | besut sumber]

Taun Judul Tanggal Rilis Ref.
NCT Dream
2017 The First 9 Februari 2017 [85]
2023 Best Friend Ever 8 Februari 2023 (JPN) [86]
WayV
2019 The Vision 17 Januari 2019 (CHN) [87]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Taun Judul Peran Catetan Ref.
NCT
2023 NCT Nation: To The World in Cinemas Anggota
NCT Dream
2022 NCT Dream The Movie: In a Dream Anggota [88]

Acara televisi[besut | besut sumber]

Taun Judul Peran Catetan Ref.
NCT
2016-2021 NCT Life Anggota 11 mangsa [89]
2020 NCT World 2.0 Anggota Ditayangke ing Mnet [90]
2022 Welcome to NCT Universe Anggota [91]
2023 NCT Universe: LASTART Anggota
NCT 127
2021 Analog Trip NCT 127: Escape From Magic Island Anggota Dokumenter lelungan, ditayangke ing YouTube Premium [92]
2023 NCT 127: The Lost Boys Anggota Ditayangke ing Disney+ [93]
NCT Dream
2023 Star Struck Anggota Ditayangke ing Weverse [94]

Konser lan tur[besut | besut sumber]

Tur[besut | besut sumber]

Taun Judul Tanggal wiwitan Tanggal pungkasan Jumlah pagelaran Catetan Ref.
NCT
2023 NCT Nation: To The World 26 Agustus 2023 17 September 2023 5 Tur stadion ing Koréa Kidul lan Jepang [95]
NCT 127
2019-2020 NCT 127 1st Tour NEO CITY – The Origin 26 Januari 2019 24 Februari 2020 45 [96]
2020 NCT 127 2nd Tour NEO CITY – The Awards 6 Tanggal 15 Mei 2020, diumumake yen tur kasebut dibatalake amarga Pageblug Covid-19. [97]
2021-2023 NCT 127 2nd Tour NEO CITY – THE LINK December 17, 2021 January 28, 2023 28 Tur konser pisanan grup kasebut wiwit pembatalan NEO CITY - The Awards ing 2020. [98]
2023-2024 NCT 127 3rd Tour NEO CITY – THE UNITY November 17, 2023 TBA 19 [99]
NCT Dream
2018 NCT Dream Show 28 September 2018 5 Desember 2018 8 Seri sawetara konser ing Seoul kang dibagi dadi rong bagean ing September lan Desember 2018 [100]
2019-2020 The Dream Show 15 November 2019 1 Maret 2020 11 6 pagelaran dijadwal dibatalake amarga Pageblug Covid-19. [101]
2022-2023 The Dream Show 2: In A Dream 8 September 2022 11 Juli 2023 41 Direncanakake wiwit ing tanggal 29 Juli 2022, nanging dijadwal maneh sawise anggota Mark lan Renjun positif Covid-19 [102] [103]
WayV
2019 WayV Fanmeeting Tour "Section#1: We Are Your Vision 23 November 2019 28 Desember 2019 5 Tur promosi kanggo album Take Over the Moon [104]
2023 WayV Fanmeeting Tour "Phantom" 11 Februari 2023 13 Agustus 2023 14 [105]
WayV Showcase Tour "On My Youth" 1 November 2023 17 November 2023 6 Tur showcase ing Tiongkok
NCT New Team
2023 NCT Universe: Lastart Pre-Debut Tour 10 Oktober 2023 20 Desember 2023 20 Tur pre-debut [106]

Konser Utama[besut | besut sumber]

Taun Judul Tanggal Catetan Ref.
NCT
2020 NCT: Resonance "Global Wave" 27 Desember 2020 Ditayangke ing Beyond Live [107]
NCT 127
2020 NCT 127 – Beyond the Origin 17 Mei 2020 Ditayangke ing Beyond Live [108]
NCT Dream
2020 NCT Dream – Beyond the Dream Show 10 Mei 2020 Ditayangke ing Beyond Live [109]
2022 NCT Dream – Dream Stage "Glitch Mode" 5 April 2022 Ditayangke ing Beyond Live [110]
WayV
2020 WayV – Beyond the Vision 3 Mei 2020 Ditayangke ing Beyond Live [111]
2023 WayV JAPAN EVENT 2023 "The First Vision" 6-7 Mei 2023
NCT DoJaeJung
2023 NCT DoJaeJung's "Scented Symphony: Perfume" Fancon in Manila 24 Juni 2023 Konser fans ing Manila, Pilipina [112]

Konser liyane[besut | besut sumber]

  • SM Town Live World Tour VI (2017–2018)
  • SM Town Special Stage 2019 in Santiago (2019)
  • SM Town Live 2019 in Tokyo (2019)
  • SM Town Live "Culture Humanity" (2021)
  • SM Town Live 2022: SMCU Express at Kwangya (2022)
  • SM Town Live 2022: SMCU Express at Human City Suwon (2022)
  • SM Town Live 2022: SMCU Express at Tokyo (2022)
  • SM Town Live 2023: SMCU Palace at Kwangya (2023)
  • SM Town Live 2023: SMCU Palace at Jakarta (2023)

Penghargaan lan Nominasi[besut | besut sumber]

Artikel utama: Dhaptar penghargaan lan nominasi sing ditampa NCT (ing Basa Inggris)

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. "NCT(エヌシーティー) Website". nct-jp.net.
  2. "SM Entertainment reveals new boy band, NCT". en.starnnews.com. Dibukak ing 2020-12-30.[pranala mati permanèn]
  3. ""엑소 이을 특급신인 떴다" NCT U, SM서 4년만에 선보인 보이그룹". 종합일간지 : 신문/웹/모바일 등 멀티 채널로 국내외 실시간 뉴스와 수준 높은 정보를 제공 (ing basa Korea). 2016-04-19. Dibukak ing 2020-12-30.
  4. Herald, The Korea (2016-01-28). "SM founder talks new boy band, future localization strategy". www.koreaherald.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-30.
  5. a b "SM Entertainment's next boy band to have 'unlimited' members". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-30.
  6. a b "S. Korea firm unveils K-pop band with limitless members". news.yahoo.com (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2020-12-30.
  7. a b "S.M. Entertainment continues expansion with New Culture Technology". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-30.
  8. a b c "Examining NCT and Its Various K-Pop Units". Billboard (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-30.
  9. "SM 신인 NCT NEW TEAM 7인 확정, 프리 데뷔 멤버 얼굴 보니". Newsen. September 7, 2023.
  10. "NCT 127 Discuss the Group's Unique Concept, Breaking Into U.S. & More". Billboard (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  11. "K-Pop Label SM Entertainment To Launch New China-Oriented NCT Group This Year". Billboard (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  12. NCT 도재정, 4월 17일 유닛 데뷔…봄 향기 가득 담은 '퍼퓸'. SPOTVnews (ing basa Korea). March 27, 2023. Diarsip saka asliné ing March 27, 2023. Dibukak ing March 27, 2023.
  13. a b Angela Patricia Suacillo (February 3, 2023). "SM Entertainment announces plans to debut four new K-pop acts in 2023". NME. Diarsip saka asliné ing February 3, 2023. Dibukak ing February 3, 2023.
  14. "NCT, SM의 파격실험 1+1". www.ytn.co.kr (ing basa Korea). 2016-04-09. Dibukak ing 2020-12-31.
  15. "Yonhap News Agency". Yonhap News Agency (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-12-31.
  16. "NCT U confirms lineup, set to unveil singles 'The 7th Sense,' 'Without You'". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-31.
  17. "NCT U confirms lineup, set to unveil singles 'The 7th Sense,' 'Without You'". kpopherald.koreaherald.com. Dibukak ing 2020-12-31.
  18. Woo, Bin (November 12, 2021). "[공식] NCT, 1년 2개월 만에 뭉쳤다…12월 14일 정규 3집 발매" [[Official] NCT, reunited after 1 year and 2 months... 3rd full album release on December 14th]. Tenasia (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 13, 2021. Dibukak ing November 13, 2021 – lumantar Naver.
  19. Jeon, Hyo-jin (December 3, 2021). "'2021 MAMA' NCT, '유니버스' 무대 최초 공개" ['2021 MAMA' NCT unveils 'Universe' stage for the first time]. The Dong-a Ilbo (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing December 2, 2021. Dibukak ing December 3, 2021.
  20. "NCT 'Universe' 선주문량 170만장 돌파..강력한 브랜드 파워". Newsen (ing basa Korea). December 14, 2021. Diarsip saka asliné ing December 14, 2021. Dibukak ing December 14, 2021.
  21. Lee, Deok-haeng (January 28, 2022). "SM 'STATION', NCT 음악 아카이빙 프로젝트 'NCT LAB' 스타트". n.news.naver.com (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing 2022-02-01. Dibukak ing 2023-08-09.
  22. Gladys Yeo (February 27, 2023). "NCT Tokyo to be the last NCT sub-unit, SM Entertainment confirms". NME. Diarsip saka asliné ing February 28, 2023. Dibukak ing February 28, 2023.
  23. Oh Yoon-joo (March 22, 2023). NCT 첫 유닛 도재정, 드디어 출격…"4월 17일 앨범 발매" [공식입장] [NCT's first unit Do Jae-jeong, finally out... "The album will be released on April 17th" [Official Position]]. My Daily (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing March 22, 2023. Dibukak ing March 22, 2023 – lumantar Naver.
  24. a b "루카스, NCT·WayV 탈퇴 심경 "멤버들에게 미안..오래 고민했다" [전문]". OSEN . May 10, 2023. Diarsip saka asliné ing August 4, 2023. Dibukak ing May 10, 2023.
  25. a b c "SM Entertainment's statement on Sungchan and Shotaro's departure from NCT". Twitter (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing 2023-05-24. Dibukak ing 2023-05-24.
  26. "SM 새 보이그룹은 '라이즈'…"실력과 비주얼 겸비한 최정예 멤버 7인"". Daum (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing 2023-07-31. Dibukak ing 2023-08-01.
  27. Jung, Jin-ah (May 18, 2023). ""태용답다" NCT 태용, '샤랄라'로 힙하고 핫하게". Newsis (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing May 20, 2023. Dibukak ing May 20, 2023.
  28. Go, Seung-ah. "NCT 무한 확장 종착지 '뉴 팀' 데뷔 리얼리티 7월27일 방송". entertain.naver.com (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing 2023-07-17. Dibukak ing 2023-07-17.
  29. "WATCH: SM Entertainment introduces SM Rookies Yushi and Sion". RAPPLER (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 2023-06-29. Diarsip saka asliné ing 2023-07-17. Dibukak ing 2023-07-17.
  30. a b "NCT 마지막 유닛, 프리데뷔 멤버 확정…뉴 팀 다섯 명 선발". Newsis . September 7, 2023.
  31. Annie Martin (August 8, 2023). "NCT announces new album, 'Golden Age'". UPI.
  32. "NCT 단체 콘서트, 스타디움 간다…韓 1회, 日 4회 개최" [NCT full-group stadium concerts.... 1 show in Korea, 4 shows in Japan]. entertain.naver.com (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing 2023-06-07. Dibukak ing 2023-06-07.
  33. "SM엔터테인먼트입니다" [Hello, this is SM Entertainment.]. X (formerly Twitter) (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-02.
  34. "NCT NEW TEAM releases pre-debut single 'Hands Up'". Korea Times. October 8, 2023.
  35. "NCT" (ing basa Korea). SMTOWN. Diarsip saka asliné ing June 17, 2020. Dibukak ing March 15, 2019.
  36. Aversa, Ralphie. "'I really listened to Eminem a lot': SuperM, K-pop's 'Avengers,' talk musical influences, new album". USA TODAY (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2020-12-31.
  37. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng reload
  38. "NCT DREAM reorganizes team system after new album activity "In the form of NCT U without graduation"". Naver. April 14, 2020.
  39. "SM 측 "NCT 127 윈윈, 예정된 中활동 준비로 새앨범 방송활동 불참"". Newsen (ing basa Korea). November 22, 2018. Diarsip saka asliné ing September 12, 2020. Dibukak ing January 31, 2021.
  40. "NCT 2018 Drops Beastly 'Black on Black' Performance Video". Billboard. April 18, 2018. Diarsip saka asliné ing July 5, 2018. Dibukak ing August 22, 2018.
  41. "NCT 127 :: 네이버 인물검색". people.search.naver.com. Diarsip saka asliné ing 2021-01-26. Dibukak ing 2019-05-08.
  42. "WayV : 네이버 통합검색". search.naver.com (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing 2020-11-07. Dibukak ing 2019-05-08.
  43. Pangan, Karen (2022-05-29). "All The Deets You Need To Know About NCT And Its Members". Diarsip saka asliné ing 2023-03-09. Dibukak ing 2023-03-09.
  44. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :4
  45. "Global boy band project NCT on attack as full group". The Korea Herald. March 15, 2018. Diarsip saka asliné ing August 22, 2018. Dibukak ing August 22, 2018.
  46. "NCT 2020, 10월 12일 출격 확정…新멤버 쇼타로·성찬까지 23명 참여[공식입장]". Naver TV (ing basa Korea). September 20, 2020. Diarsip saka asliné ing October 1, 2020. Dibukak ing September 21, 2020.
  47. Woo, Bin (November 12, 2021). "[공식] NCT, 1년 2개월 만에 뭉쳤다…12월 14일 정규 3집 발매" [[Official] NCT, reunited after 1 year and 2 months... 3rd full album release on December 14th]. Tenasia (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 13, 2021. Dibukak ing November 13, 2021 – lumantar Naver.
  48. Annie Martin (August 8, 2023). "NCT announces new album, 'Golden Age'". UPI.
  49. "NCT 127 releases comeback teasers and news of a new member, Mwave". www.mwave.me (ing basa Inggris). Diarsip saka sing asli ing 2018-12-14. Dibukak ing 2020-05-27.
  50. "2019年4月17日 NCT 127待望のJapan 1st Full Album『Awaken』リリース決定!!". NCT Official Japan. Diarsip saka asliné ing July 8, 2021. Dibukak ing 2019-02-28.
  51. Bailey, Alyssa (2020-03-18). "NCT 127 on Representing K-Pop Abroad and Their Favorite Hair Colors". ELLE (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka asliné ing 2020-05-25. Dibukak ing 2020-07-04.
  52. "NCT 127, 9월 17일 컴백…정규 3집 '스티커' 발매 [공식]". Naver . Diarsip saka asliné ing November 22, 2021. Dibukak ing August 23, 2021.
  53. Hwang, Hye-jin (August 19, 2022). NCT 127, 9월 16일 정규 4집 ‘질주’ 발매 ‘인기 가속페달’ [NCT 127, 4th regular album 'Sprint' released on September 16th 'Popular accelerator pedal']. Newsen. Dibukak ing August 19, 2022 – lumantar Naver.
  54. 기자, 유다연. "'K팝제왕'의 귀환…NCT 127, 10월 '팩트체크'로 컴백[공식]" [The Return of 'K-Pop Kings'...NCT 127 to return with 'Fact Check' in October [Official]]. entertain.naver.com (ing basa Korea). Dibukak ing 2023-08-27.
  55. Jeon, Hyo-jin (April 12, 2021). NCT DREAM, 5월 10일 컴백 [공식] [NCT DREAM, comeback on May 10th]. Sports Donga (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing April 12, 2021. Dibukak ing April 12, 2021 – lumantar Naver.
  56. Jo, Hye-jin (February 28, 2022). NCT드림, 정규 2집으로 3월 28일 컴백 [공식입장] [NCT Dream, comeback on March 28 with the 2nd regular album]. Xports News (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing February 28, 2022. Dibukak ing February 28, 2022 – lumantar Naver.
  57. Cho, Yong-jun (2023-06-13). "NCT Dream to return with 3rd full-length album in July". Korea JoongAng Daily (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-07-16.
  58. "WayV on Twitter: "2020 06 01 0AM (CST) <Awaken The World> Promotion START". WayV Official Twitter. 30 May 2020. Diarsip saka asliné ing 30 May 2020. Dibukak ing 1 June 2020.
  59. "[공식]웨이션브이, 내달 8일 정규 2집 발매…11개월만 컴백". Sports Chosun (ing basa Korea). 16 October 2023.
  60. Lee, Seung-hoon (November 30, 2020). "23人 완전체 뭉쳤다"..NCT, 정규 2집 파이널 싱글 'RESONANCE' 12월 4일 발매 [공식]. OSEN (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing December 11, 2020. Dibukak ing November 30, 2020.
  61. "NCT 127 to release repackaged album on Nov. 23". Herald. November 14, 2018. Diarsip saka asliné ing May 19, 2019. Dibukak ing November 14, 2018.
  62. "NCT 127 to Debut New Single 'Punch' During Online Concert This Weekend". Billboard. May 15, 2020. Diarsip saka asliné ing 2020-05-20. Dibukak ing 2020-05-19.
  63. Lee, Seung-hoon (October 25, 2021). ""또 사랑해" NCT 127, 비극 속 꽃 핀 환희 'Favorite'..후회는 없어(종합)[퇴근길 신곡]" ["I love you again" NCT 127, joy 'Favorite' bloomed in tragedy..No regrets (comprehensive) [New song on the way home]]. OSEN (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing October 25, 2021. Dibukak ing October 25, 2021 – lumantar Naver.
  64. Park, Seo-hyun (December 7, 2022). NCT 127 측 "내년 1월 목표로 리패키지 앨범 발매 준비中"[공식] [NCT 127 side "Preparing to release a repackage album with the goal of January next year" [Official]]. Herald Pop (ing basa Korea). Dibukak ing December 8, 2022 – lumantar Naver.
  65. Yoon, Sang-geun (June 8, 2021). NCT DREAM 리패키지 'Hello Future' 28일 발매 확정[공식] [NCT DREAM repackage 'Hello Future' to be released on the 28th]. Star News (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing June 8, 2021. Dibukak ing June 8, 2021 – lumantar Naver.
  66. Lee, Se-ul (May 9, 2022). NCT 드림, 30일 정규 2집 리패키지 'Beatbox' 발매…신곡 4곡 추가 [NCT DREAM releases the 2nd regular repackage 'Beatbox' on the 30th... Added 4 new songs]. Xports News (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing May 9, 2022. Dibukak ing May 9, 2022 – lumantar Naver.
  67. "웨이션브이(WayV), 'Take Over The Moon – Sequel' 발매...내레이션 트랙 수록". TenAsia (ing basa Korea). 13 March 2020. Diarsip saka asliné ing 12 July 2020. Dibukak ing 7 July 2020.
  68. "NCT 127 전곡 음원 공개, 보너스트랙까지 총 7곡 수록". Herald Corporation (ing basa Korea). July 10, 2016. Diarsip saka asliné ing August 18, 2020. Dibukak ing August 22, 2018.
  69. "NCT 127 to Make Comeback Through Two Music Videos". Mwave. December 30, 2016. Diarsip saka asliné ing July 23, 2018. Dibukak ing August 22, 2018.
  70. Dam-young, Hong (June 26, 2018). "Rising K-pop rookie NCT 127 drops powerful 'Cherry Bomb'". The Korea Herald. Diarsip saka asliné ing June 27, 2018. Dibukak ing June 26, 2018.
  71. "NCT 127 Release Music Video for Japanese Single 'Chain'". Billboard. May 8, 2018. Diarsip saka asliné ing April 30, 2019. Dibukak ing August 22, 2018.
  72. Lam, Teresa (April 17, 2019). "K-Pop Group NCT 127 Announces New Album, 'We Are Superhuman'". Hypebae. Diarsip saka asliné ing April 17, 2019. Dibukak ing April 18, 2019.
  73. "NCT 127 To Release 2nd Japanese Mini Album "Loveholic"". HELLOKPOP (ing basa Inggris Amérika Sarékat). 2021-01-27. Diarsip saka asliné ing 2021-03-03. Dibukak ing 2021-02-17.
  74. "NCT DREAM, 17일 첫 미니앨범 컴백…청량함 듬뿍 담았다". Herald Corporation (ing basa Korea). August 9, 2017. Diarsip saka asliné ing August 9, 2017. Dibukak ing August 9, 2017.
  75. "NCT Dream will drop their next EP on Sept. 3". Korea JoongAng Daily. August 17, 2018. Diarsip saka asliné ing August 22, 2018. Dibukak ing August 22, 2018.
  76. Ziwei, Puah (July 26, 2019). "NCT Dream make an explosive return with new single, 'Boom'". NME (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka asliné ing July 26, 2019. Dibukak ing July 27, 2019.
  77. Ji, Min-kyung (January 23, 2020). "NCT DREAM, 日 첫 미니앨범 'THE DREAM' 오리콘 데일리 차트 1위". Osen. Diarsip saka asliné ing April 17, 2021. Dibukak ing April 14, 2020.
  78. Lee, Duk-haeng (April 20, 2020). NCT DREAM, 29일 새 앨범 'Reload' 발매..타이틀 곡은 'Ridin [공식입장] [NCT DREAM releases new album 'Reload' on the 29th .. Title song 'Ridin' [Official Position]]. Xports News (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing April 20, 2020. Dibukak ing April 29, 2020 – lumantar Daum.
  79. Jeong, Jina (November 18, 2022). NCT 드림, 겨울 스페셜 앨범 '캔디' 리메이크…내달 공개 [NCT Dream, winter special album 'Candy' remake... release next month]. Newsis (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 18, 2022. Dibukak ing November 18, 2022.
  80. "웨이션브이, 9일 첫 미니앨범 'Take Off'로 컴백.."강렬 에너지로 中가요계 강타한다"". OSEN (ing basa Korea). 3 May 2019. Diarsip saka asliné ing 17 July 2020. Dibukak ing 7 July 2020.
  81. Tamar Herman (29 October 2019). "WayV Aim to 'Take Over the Moon' With New EP & 'Moonwalk' Music Video". Billboard (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing 3 June 2020. Dibukak ing 10 July 2020.
  82. "웨이션브이, 3월 10일 컴백 확정…'Kick Back' 발매(공식)". n.news.naver.com. Diarsip saka asliné ing 2021-02-23. Dibukak ing 2021-02-23.
  83. Dongre, Divyansha (8 December 2022). "WayV Announces New Release Date For Their Forthcoming EP 'Phantom'". Rolling Stone India. Diarsip saka asliné ing December 14, 2022. Dibukak ing 14 December 2022.
  84. Jung Hee-yeon (March 9, 2023). NCT 유닛 도재정 데뷔…도영-재현-정우 조합 [공식] [NCT unit Do Jae-jung debuts… Doyoung-Jaehyun-Jungwoo Combination [Official]]. Sports Dong-a (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing April 4, 2023. Dibukak ing April 4, 2023 – lumantar Naver.
  85. "NCT Dream Charm With Funk and Pop in 'My First & Last' Video: Watch". Billboard. August 2, 2017. Diarsip saka asliné ing May 12, 2018. Dibukak ing October 4, 2018.
  86. Oh, Yoon-joo (November 11, 2022). NCT 드림, 내년 2월 일본 첫 싱글 발매 [NCT Dream to release its first Japanese single in February next year]. Osen (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 12, 2022. Dibukak ing November 12, 2022.
  87. Herman, Tamar. "WayV Represents SM Entertainment's Goals For Global Dominance Through Cultural Technology". Forbes. Diarsip saka asliné ing 12 November 2020. Dibukak ing 31 January 2019.
  88. Lee, Se-bin (October 21, 2022). "NCT 드림, 첫 영화 '인 어 드림' 내달 전 세계 개봉" [NCT Dream's first movie 'Mermaid's Dream' will be released worldwide next month] (ing basa Korea). Ilgan Sports. Diarsip saka asliné ing October 21, 2022. Dibukak ing October 21, 2022 – lumantar Naver.
  89. Jung, Min-kyung (April 17, 2016). "NCT launches its first reality show". The Korea Herald. Diarsip saka asliné ing February 12, 2018. Dibukak ing March 13, 2022.
  90. Shim, Eun-kyung. [단독] NCT, 단독 리얼리티 'NCT WORLD 2.0' 론칭 [[Exclusive] NCT launches exclusive reality 'NCT WORLD 2.0']. Osen (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 1, 2020. Dibukak ing March 13, 2022.
  91. NCTx에스엠루키즈의 만남...SM STUDIOS, '웰컴투 엔시티 유니버스' 11월 16일 론칭 [Meeting of NCTx SM Rookies...SM STUDIOS, "Welcome to NCT Universe" launched on November 16th]. Sports W (ing basa Korea). November 8, 2022. Diarsip saka asliné ing November 8, 2022. Dibukak ing November 8, 2022.
  92. Kim, Su-jung (June 4, 2021). NCT 127, 완전체 리얼리티 찍었다... '아날로그 트립' 출연 [NCT 127 shot a reality show as a full group... To appear in 'Analog Trip']. No Cut News (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing March 8, 2022. Dibukak ing March 8, 2022.
  93. Kim, So-yeon (November 30, 2022). "디즈니, 2023년도 아태 콘텐츠 집중 "K팝 프로그램도 론칭" [Disney, focusing on Asia-Pacific content in 2023 "K-pop program also launched]. Maeil Business Star Today (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 30, 2022. Dibukak ing November 30, 2022 – lumantar Naver.
  94. Kang, Ga-hee (November 8, 2023). "NCT DREAM, '좌충우돌 팬사랑 프로젝트' 리얼리티 '스타스트럭' 12월 1일 첫 공개" [NCT DREAM, 'Left and Right Fan Love Project' Reality 'Starstruck' to premiere on December 1st]. Herald POP (ing basa Korea). Dibukak ing November 8, 2023 – lumantar Naver.
  95. 기자, 허지영. "황금기 맞은 NCT, 日 스타디움 투어 피날레…22만 관객 동원" [NCT in their Golden Age, Japan Stadium Tour Concludes...Gathering 220,000 spectators]. entertain.naver.com (ing basa Korea). Dibukak ing 2023-09-18.
  96. "NCT brings their many iterations to the stage: The multi-part boy band kicked off 2019 with series of concerts". Korea JoongAng Daily. January 28, 2019.
  97. "NCT brings their many iterations to the stage: The multi-part boy band kicked off 2019 with series of concerts". Korea JoongAng Daily. January 28, 2019.
  98. Lee, Min-ji (November 15, 2021). "NCT127, 12월 17~19일 고척돔 단독 콘서트…월드 투어 포문(공식)" [NCT127, Gocheok Dome Solo Concert on December 17th and 19th... World Tour Bulletin]. StarNews (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing November 15, 2021. Dibukak ing November 15, 2021.
  99. "NCT 127, 세 번째 투어 韓서 화려한 포문 "11월 총 6회 개최" [공식]". entertain.naver.com (ing basa Korea). Dibukak ing October 16, 2023.
  100. "NCT DREAM, 뮤직 버라이어티쇼 9월 개최…팬들과 특별한 만남 가진다". Sports Seoul. 2018-09-07. Dibukak ing 2022-11-24.
  101. "NCT DREAM, 첫 단독 콘서트 11월 16일 개최…오는 8일 선예매 오픈". Hankook Ilbo. October 1, 2019. Dibukak ing November 24, 2022.
  102. Ahn, Jung-hoon (August 10, 2022). NCT 드림, 내달 8∼9일 잠실 주경기장서 단독 콘서트 [NCT Dream to hold a solo concert at Jamsil Main Stadium on the 8th and 9th of next month]. Yonhap News Agency (ing basa Korea). Diarsip saka asliné ing August 18, 2022. Dibukak ing August 18, 2022.
  103. "NCT 127, 세 번째 투어 韓서 화려한 포문 "11월 총 6회 개최" [공식]". entertain.naver.com (ing basa Korea). Dibukak ing October 16, 2023.
  104. "WayV Fanmeeting Tour in Wuhan". WayV Official Weibo (ing basa Tyonghwa). 1 November 2019. Diarsip saka asliné ing 13 July 2020. Dibukak ing 14 July 2020.
  105. Yang, Hale (10 January 2023). "Boy band WayV to embark on global fan meet tour". Korea JoongAng Daily. Diarsip saka asliné ing January 10, 2023. Dibukak ing 17 January 2023.
  106. https://nct-jp.net/en/live/tour.php?id=1002368. {{cite web}}: Missing or empty |title= (pitulung); Text "TOUR/LIVE NCT Universe: LASTART PRE-DEBUT TOUR" ignored (pitulung)
  107. NCT, 믿고 보는 무대+무한 시너지…124개국 20만 명이 즐긴 NCT 월드. Naver (ing basa Korea). December 28, 2020. Diarsip saka asliné ing January 26, 2021. Dibukak ing December 28, 2020.
  108. "NCT 127, '비욘드 라이브'에 전 세계 10만 4000여 시청자 모였다". n.news.naver.com. Diarsip saka asliné ing July 3, 2020. Dibukak ing 2020-05-18.
  109. "NCT DREAM 런쥔 "멤버들, 나의 청춘 같은 존재"...♥ 과시". n.news.naver.com. Diarsip saka asliné ing June 4, 2020. Dibukak ing May 10, 2020.
  110. "'DREAM STAGE: GLITCH MODE', the online concert to celebrate NCT DREAM's 2nd full-length album release, to be aired on 4/5 via Beyond LIVE global". SM Entertainment. Diarsip saka sing asli ing 9 April 2023. Dibukak ing 10 March 2022.
  111. "'비욘드 라이브' WayV, 'Turn Back Time' 최초 공개 "어제 한숨도 못자..잊지 못할 것"[V라이브]". n.news.naver.com. Diarsip saka asliné ing June 9, 2020. Dibukak ing May 4, 2020.
  112. ""Thank you Manila," NCT DoJaeJung successfully wraps their full-house fan concert in the Philippines". allkpop.com. Dibukak ing December 5, 2023.


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana