Nukleotida: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(→‎top: éjaan, replaced: sajroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
'''Nukleotida''' iku [[molekul]] sing kasusun saka [[gugus]] [[basa]] [[senyawa organik|heterosiklik]], [[gula]], lan siji utawa luwih [[gugus fungsional|gugus]] [[fosfat]]. Basa panyusun nukleotida biasané iku arupa [[purin]] utawa [[pirimidin]] sauntara gulané ya iku [[pentosa]] ([[ribosa]]), arupa [[deoksiribosa]] utawa [[ribosa]].
 
Nukleotida iku [[polimèr|monomer]] panyusun [[RNA]], [[DNA]], lan sapérangan [[kofaktor]], kayatakaya ta [[CoA]], [[FAD]], [[FMN]], [[NAD]], lan [[NADP]]. Ing [[sel (biologi)|sel]], kofaktor iki mainaké peran wigati sajeroning fiksasi energi (contoné [[fotosintesis]]), [[metabolisme]], lan ''[[biosignalling]]''.
 
[[Gambar:Nucleotides.png|frame|668px|center|Elemen struktur saka nukleotida sing paling umum]]
352.737

besutan

Menu navigasi