Guanin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Guanin
Jeneng kimia 2-amino-1H-purin-6(9H)-on
Jeneng liya 2-amino-6-okso-purin
Rumus kimia C5H5N5O
Massa molekul 151.13 g/mol
Titik lebur 360 °C
Nomor CAS 73-40-5
SMILES NC(NC1=O)=NC2=C1N=CN2
Struktur kimia guanin

Guanina wujud siji saka loro basa N purina sing nyusun DNA lan RNA. Ing DNA pilin dhobel, guanina iketan karo sitosina liwat telung iketan hidrogen. Guaninaa mbentuk nukleosida bareng karo gula ribosa sing dijenengi guanosina. Wujud deoksiguanosina sing iketan karo telung gugus fosfat anorganik (dGTP) wujud salah siji bahan baku sajeroning tèknik PCR.

Sacara kimiawi, guanina bisa ada ing rong wujud tautomer sing dijenengi tautomerisme keto-enol.

Jeneng guanina dijupuk saka guano amarga sepisanan diisolasi saka guano (pupuk kotoran manuk).