Masjid Baitul Mukarram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Baitul Mukarram
Bayt al Mukarram.jpg
Wangun Masjid Baitul Mukarram ing taun 2004
Informasi umum
LetakKutha krajan Banggaladésa, Banggaladésa
Dhaka
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekturMasjid
Gaya arsitektur-

Artikel punika arupi pérangan saking seri
Islam miturut negara

150px

Masjid Baitul Mukarram ya iku wangun masjid nasional kang ana ing Bangladesh.Dumunung ana ing jantung kutha Dhaka, kutha krajan Bangladesh.Masjid Baitul Mukarram madeg ing taun 1960-an. Uga duwé pamuatan (daya tampung) kanthi 30.000 wong, 10 kang kagolong gedhé dhéwé ing donya.Uga yasan Masjid iki isih ngutamakake yasan asline kanggo nguri-nguri lan njaga kabudayan yasan kuna.