Masjid Baitul Mukarram

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masjid Baitul Mukarram
Bayt al Mukarram.jpg
Wangun Masjid Baitul Mukarram ing taun 2004
Informasi umum
PrenahKutha krajan Banggaladésa, Banggaladésa
Dhaka
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitektur-

Artikel punika arupi pérangan saking seri
Islam miturut negara

150px

Masjid Baitul Mukarram yaiku wangun masjid nasional kang ana ing Bangladesh.Dumunung ana ing jantung kutha Dhaka, kutha krajan Bangladesh.Masjid Baitul Mukarram madeg ing taun 1960-an. Uga duwé pamuatan (daya tampung) kanthi 30.000 wong, 10 kang kagolong gedhé dhéwé ing donya.Uga yasan Masjid iki isih ngutamakake yasan asline kanggo nguri-nguri lan njaga kabudayan yasan kuna.