Islam ing Pakistan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pakistan iku nagara kapindho sing umat Muslimé akèh dhéwé sawisé Indonésia. Ing sènsus taun 1998 census, 96% pedunung total Pakistan iku Muslim lan ing taun 2007 uga 96% pèrsentasené (Sunni 70%, Shi'a 30%). Wong Muslim ing Pakistan ing taun 2008 iku cacahé kira-kira 169.800.000 jiwa.

Islam iku agama resmi nagara Pakistan. Malahan nagara iki diadegaké nalika pisah saka India amerga kepéngin ngedegaké nagara sing dadi nagara omah wong Muslim lan dadi pangreksa Islam.

Sajarah Islam ing Pakistan iku wiwit taun 711 Masehi lan nganti sepréné dinamikané gedhé lan wis sumbangsih akèh ing kauripan pulitik ora namung Pakistan nanging uga India. Ing sisih liya, wiwit jama mbiyèn uga wis akèh konflik antara umat Muslim lan Hindhu. Puncaké ya panduman India ing rong nagara ing 1947 minangka India dhéwé lan Pakistan. Pakistan mengko bakal pisah manèh dadi Pakistan sing sajati karo Bangladesh.

Uga delengen[besut | besut sumber]