Mascarpone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mascarpone
Coffee Mascarpone Crème.jpg
Krim mascarpone kopi
Nagara asalItali
Sumberé susuSapi
TèksturLembut
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Mascarpone (diwaca Maskarpon) ya iku kèju seger asalé saka Italia digawé nggunakaké krim saka susu sapi . [1] Amarga digawé kanthi nggunakaké krim, kèju iki kalebu ing jinis kèju . [2] Keju Mascarpone putih utawa kuning lan duwé tekstur sing alus lan lembut. [3] Mascarpone asring digunakaké kanggo nggawé panganan panutup kaya Tiramisu lan minangka pengganti krim ing sajian pasta utawa risotto . Butuh sawétara dina sawise proses nggawé kèju iki dimasak lan siap dipangan. Amarga nggunakaké krim lan dudu susu, Mascarpone nduwéni kandungan lemak sing dhuwur, yaiku 75%.

Asal-usul[besut | besut sumber]

Mascarpone pisanan digawé ing sawétara kutha ing tlatah Lombardy, ing Italia ing wiwitan abad kaping 16. [1] [4] [5] Kutha-kutha iki yaiku Brescia, Cremona, Mantova, Milano lan Sondrio . Nalika kèju mung diprodhuksi ing mangsa gugur lan mangsa lan didol ing tas iku ditenun. akéh asumsi babagan sejarah jeneng Mascarpone. Ana sing ngarani, asale saka basa Spanyol, yaiku "mas que bueno" sing tegese "luwih apik tinimbang sing apik". Sing ngomong, jeneng kasebut minangka relik saka Spanyol sing biyen ngjajah Italia . Panému liyané ujar manawa jeneng kasebut minangka julukan sing asale saka jeneng pertanian ing antarané Milan lan Pavia, yaiku "Cascina Mascherpa". Kajaba iku, jeneng Mascarpone uga bisa asale saka tembung " mascarpia " sing dadi sebutan lokal kanggo kèju Ricotta . Keju Ricotta minangka kèju sing padha karo Mascarpone kanthi cara digawé saka susu.

Wujud lan tèkstur[besut | besut sumber]

Pizza kang nganggo mascarpone

Keju iki putih utawa kuning kanthi tekstur sing alus lan kandhel. Mascarpone bisa didol ing pasar ing pakét bunder. lemak dhuwur nggawé kèju ngembang lan ngelenga. Keju iki duwé susu lan ambuné sing enak lan isih seger. [6] Mascarpone nduwé rasa seger lan legi.

Panganggo[besut | besut sumber]

Mascarpone bisa dipangan waé utawa digabungaké karo woh, sirup, utawa zabaione, yaiku jinis pudding susu manis saka Italia . [6] [1] Keju iki bisa digunakaké kanggo nggawé panganan cuci mulut kayata roti, puding, utawa tiramisu . Kajaba iku, kèju iki uga bisa digunakaké minangka tambahan rasa ing sajian pasta utawa ing saos tomat . Mascarpone uga bisa digunakaké minangka sesulihé mertega kanggo ngenthélaké lan nambah risotto .

Carané gawé[besut | besut sumber]

Risotto nganggo mascarpone

Proses nggawé Mascarpone duwé pepadhan kanggo nggawé yogurt . Keju iki digawé kanthi dhisik ngombe krim sing ngemot 30% lemak ing 90   ° C. Ora kaya kèju liyané, Mascarpone ora nggunakaké rennet ing Pabrik nanging nggunakaké asam sitrat kaya sing ditemokaké ing jus lemon . . [7] Mascarpone banjur garing banjur diombe dadi adhem banjur dadi tebal. Amarga digawé nganggo rennet, Mascarpone biasané ora bisa diarani kèju. [4]

Deleng uga[besut | besut sumber]

mung kanggo widening kolom mung kanggo widening kolom

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c (ing basa Inggris) What is Mascarpone Cheese?, Wise Geek. Diakses pada 6 Mei 2010.
  2. (ing basa Inggris) Davidson, Alan (2006). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. ISBN 978-0-19-280681-9.  Page 485.
  3. (ing basa Inggris) Mascarpone, Cheese.com. Diakses pada 6 Mei 2010.
  4. a b (ing basa Inggris) Mascarpone, I Love Cheese. Diakses pada 6 Mei 2010.
  5. (ing basa Inggris) Mmmmm...Mascarpone!, The Nibble. Diakses pada 6 Mei 2010.
  6. a b (ing basa Inggris) Mascarpone, 'Milk Online. Diakses pada 7 Mei 2010.
  7. (ing basa Inggris) Mascarpone Cheese, Practically Edible. Diakses pada 7 Mei 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]