Kabupatèn Sorong Kidul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Sorong Kidul
Kabupatèn Sorong Selatan
Lambang Kabupatèn Sorong Kidul
Lambang Kabupatèn Sorong Kidul
Sesanti: ""
Gambar:Lokasi Sorong Selatan.jpg
Dina Dadi:
Kutha krajan: kutha
Bupati:
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

29.797 km²
Distrik
 - Cacahe:

14 Distrik
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 52.299 (2003)
+/- jiwa/km²
Suku Bangsa:
Agama: Protèstan, Katulik, Islam lan liyané
Basa: Basa Indonésia lan liyané

Kabupatèn Sorong Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Papua Kulon, Indonésia. Kutha iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : Ayamaru lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 29.797 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Lintang kidul lan  Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sorong Kidul ketata saking 14 dhistrik, désa/kalurahan. Distrik-dhistrik ing Kabupatèn iki ya iku:

  1. Aifat
  2. Aifat Wétan
  3. Aitinyo
  4. Ayamaru
  5. Ayamaru Lor
  6. Inanwatan
  7. Kais
  8. Kokoda
  9. Mare
  10. Moswaren
  11. Sawiat
  12. Seremuk
  13. Teminabuan
  14. Wayer

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sorong Kidul, Papua Kulon
Lambang Kabupatèn Sorong Kidul

Distrik: Aifat | Aifat Wétan | Aitinyo | Ayamaru | Ayamaru Lor | Inanwatan | Kais | Kokoda | Mare | Moswaren | Sawiat | Seremuk | Teminabuan | Wayer

Papua Kulon