Universitas PGRI Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka IKIP PGRI Semarang)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
UNIVERSITAS PGRI SEMARANG
IKIP PGRI Semarang Jawa Tengah Indonesia.jpg
Jenis Swasta
Lokasi Dalan Sidodadi Wétan No. 24, Dr. Cipto-Semarang 50125 lan Gedhong anyar ana ing dalan Lontar No. 1, Semarang 50125 Indonésia

Universitas PGRI Sémarang ngadég tanggal 23 Juli 1981 déning Pengurus Laladan Tingkat I PGRI Provinsi Jawa Tengah lumantar Yayasan Pembina Lembaga Wiyata (YPLP) IKIP PGRI Jawa Tengah.[1]. Ancasé ya iku kanggo nyaosaké calon dwija berkualitas sing bakal tumut mèlu yasa lan ningkatna mutu pendidikan sarta kagayuh kasejahteraan kanggo para guru ing Indonésia.[1], ing sajeroning perkembangané, IKIP PGRI Semarang dibagi patang pèriode.[1].

Sajarah[besut | besut sumber]

Pèriode sepisanan ya iku pèriode perintisan kelembagaan (1981-1986).[1].Pèriode iki prantandané karo ngadegé IKIP PGRI Jawa Tengah déning Pengurus Laladan Tingkat I PGRI Provinsi Jawa Tengah kanthi pimpinan Drs. Is Riwidigdo.[1]. lan tokoh-tokoh liyanè antaranè Taruna, S.H. ; Drs. Is Riwidigdo; Drs. Karseno; Drs. R. Antonius Supardi Hadiatmodjo; Drs. Muhamad Oemar; Drs. Thomas Saha Adiutomo; Drs. Abdul Latief Nawawi S.H.; Drs. Soeparjo; Ny. Widayati Sumiyatun Soeharto; lan Drs. Teddy Iskandi.[1].Lumantar SK Mèndikbud No. 0395/0/1984 IKIP PGRI Jawa Tengah éwah dadi STKIP PGRI Jawa Tengah.[1].

Pèriode kaping pindho ya iku pèriode pangyasa kelembagaan (1987-1992).[1] ,ing pèriode iki, dipanggedhèni déning Réktor Taruna, S.H., STKIP PGRI Jawa Tengah éwah jeneng dadi IKIP PGRI Semarang.[1].

Période kaping telu ya iku pèriode pangyasa akademik (1993-1997).[1].Période iki dipanggedhèni déning Réktor Prof. Drs. Satmoko kanthi fokus utama ngundhakaké mutu dosèn lumantar program studi lanjut.[1].Prosès pangyasa akademik disempurnakna ana ing éra kepemimpinan Prof. Drs. Sugijono, M.Sc. (1997-2001) sing duwèni enem program studi ya iku Wiyata Basa dan Sastra Indonésia (PBSI), Wiyata Basa Inggris (PBI), Wiyata Matematika (Pend. Mat), Psikologi Wiyata dan Bimbingan (PPB), Wiyata Pancasila dan Kewarganagaraan (PPKn); lan Wiyata Biologi (Pend. Bio). Kabèh program studi iku mau diajukna marang Badan Akréditasi Nasional Perguruan Tinggi (BAN PT) kanthi éntuk akrèditasi B.[1].

Pèriode kaping papat ya iku pèriode pengembangan (2001-2009).[1]. sing dipanggedhèni déning Réktor Dr. Sulistiyo, M.Pd., IKIP PGRI Semarang sing sempet diwacanakna bakal éwah dadi Universitas mantep tetep bertahan kanthi wujud IKIP.[1]. Euforia saka akèhing pawiyatan luhur kanggo ngéwahi jeneng justru gawé IKIP PGRI Semarang san saya fokus minangka pawiyatan luhur untuk mengubah nama justru membuat IKIP PGRI Semarang sangsaya fokus sebagai pawiyatan luhur pencetak tenaga kependidikan. saka melejite posisi IKIP PGRI Semarang minangka 5 (lima) besar Perguruan Tinggi Swasta (PTS) sing paling diminati calon mahasiswa.

IKIP PGRI Semarang dumunung ing tengah-tengah kutha Semarang kang duwé gedhong utama ing dalan Sidodadi Wétan No. 24, Dr. Cipto-Semarang 50125 lan Gedhong anyar ingkang diarani gedhong punjer ana ing dalan Lontar No. 1, Semarang 50125 Indonésia. IKIP PGRI semarang kapérang dadi papat fakultas ya iku Fakultas Ilmu Wiyata, Fakultas Wiyata Ilmu kawruh Sosial, Fakultas Wiyata Matematika dan Widya Alam lan Fakultas Wiyata Basa dan Kagunan. IKIP PGRI uga duwé program Pascasarjana progam studi Manajemen Wiyata.

Kagiyatan mahasiswa[besut | besut sumber]

Kagiyatan para mahasiswa ing IKIP PGRI Semarang awujud unit kagiyatan mahasiswa kang biyasanè ingaran UKM lan Organisasi mahasiswa kang biyasanè ingaran Ormawa Lemawa. Kagiyatan iku mau tuladhané voli,badminton, kamapala, menwa, musik, paduan swara, BEM, DPM, LKM, sangkatama, Racana lsp.. Latian kagiyatan mahasiswa mau dianakaké miturut jadwal kang wis digawé saben UKM.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n [1](dipununduh tanggal 19 Sèptember 2012)

Uga delengen[besut | besut sumber]