Voli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Europei di pallavolo 2005 - Italia-Russia.jpg
Lapangan voli

Voli utawa Voli Bal jroning (basa Indonésia: Bola Voli) iku cabang olahraga sing dimainaké déning rong grup adu-arep. Saben grup dumadi saka enem pemain. Ana uga variasi permainan voli pesisir (vola pantai) sing saben grup mung dumadi saka rong pemain.

Lapangan permainan[sunting | sunting sumber]

Ukuran lapangan bola voli sing umum yaiku 9 mèter x 18 mèter. Ukuran dhuwur nèt putra 2,43 mèter lan kanggo putri 2,24 mèter. Garis wates serang kanggo pemain mburi 3 mèter saka garis tengah (sejajar karo jaring). Garis pinggir lapangan kandelé 5 cm.

Cara permainan[sunting | sunting sumber]

Permainan iki dimainaké déning 2 tim sing saben tim dumadi saka 6 pamain lan dhisik-dhisikan nggayuh angka 25 luwih dhisik.

Jroning tim, ana 4 peran wigati, yaiku tosser (utawa setter), spiker (smash), libero, lan defender (pemain bertahan). Tosser utawa pengumpan iku pemain sing tugasé ngumpanaké bal marang pemain liyané lan ngatur serangan. Spiker tugasé nyemès utawa nggebug bal supaya mlebu ing dhaérah lawan. Libero iku pemain bertahan sing bisa bébas mlebu metu (dhaérah serang), nanging ora kena ngayahi nyemès. Defender iku pamain sing bertahan kanggo nampa serangan lawan.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Voli&oldid=829427"