Voli Pesisir

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Voli Pesisir ing pinggir segara

Voli pesisir ya iku macemé mainan saka voli, kang dimainake ing ndhuwur pasir.Kang main rong tim kang dipisahake lan dibatesi karo jaring utawa net voli bal ngunakake lengen utawa tangan. Kang main namplek bal karo telapan tangan lan ngelewati ing ndhuwur jaring utawa net, supaya klebu ing lapangan musuhé[1]. Voli Pesisir bisa kasebut karan voli segara utawa ing (basa Indonésia: Voli Pasisir.[2][3]) iku cabang ulah raga sing dimainaké déning rong grup adu-arep .Kang permainané voli pesisir utawa voli segara sing saben grup mung dumadi saka rong pemain.Kang pangonané ana ing pesisir utawa ing pinggir segara [4]. Lang lapangané ana awuné utawa pasir segara[5]

Voli pesisir misuwur ing pangonan kang ana segara kang ambo, uga dimainake ana ing lapangan pasir kang ora ing pinggir segara pesisir.Ulah raga iki misuwur ing nagara-nagara kang batesan karo segara, kayata Swiss. Ulah raga iki kagolong ulah raga kang di lombakake ning Olimpiade, lan diurusi dining Fédération Internationale de Volleyball].

Pranala Nyaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Peraturan resmi dari Fédération Internationale de Volleyball
  2. ^ Darmadi.2001.Kamus Basa Indonesia.Jakarta.Tigaserangkai.Hal 67
  3. ^ http://pusatbasa.diknas.go.id/kbbi/index.php.dipendet ing tanggal 22/02/2011
  4. ^ http://ulah raga.kompas.com/read/2010/10/26/1857125/Voli.Pasisir.Tempati.Daftar.Unggulan. 2/02/2001)
  5. ^ http://sport.liputan6.com/berita/200311/67130/undefined/dipendet ing 22/02/2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Voli_Pesisir&oldid=999441"