Menyang kontèn

Voli pesisir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Voli Pesisir ing pinggir sagara

Voli pasisir ya iku macemé mainan saka voli, kang dimainake ing ndhuwur pasir.Kang main rong tim kang dipisahake lan dibatesi karo jaring utawa net voli bal nggunakaké lengen utawa tangan. Kang main namplek bal karo telapan tangan lan ngelewati ing ndhuwur jaring utawa net, supaya kalebu ing lapangan musuhé[1]. Voli Pesisir bisa diarani karan voli sagara utawa ing (basa Indonésia: Voli Pasisir.[2][3]) iku cabang ulah raga sing dimainaké déning rong grup adu-arep.Kang permainané voli pasisir utawa voli sagara sing saben grup mung dumadi saka rong juru main.Kang pangonané ana ing pasisir utawa ing pinggir sagara.[4] Lang lapangané ana awuné utawa pasir sagara[5]

Voli pasisir misuwur ing pangonan kang ana sagara kang ambo, uga dimainake ana ing lapangan pasir kang ora ing pinggir sagara pasisir. Ulah raga iki misuwur ing nagara-nagara kang batesan karo sagara, kaya ta Switserlan. Ulah raga iki kagolong ulah raga kang di lombakake ning Olimpiade, lan diurusi dining Fédération Internationale de Volleyball].

Pranala Nyaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Peraturan resmi dari Fédération Internationale de Volleyball
  2. Darmadi.2001.Kamus Basa Indonesia.Jakarta.Tigaserangkai.Hal 67
  3. http://pusatbasa.diknas.go.id/kbbi/index.php.dipendet[pranala mati permanèn] ing tanggal 22/02/2011
  4. http://ulah[pranala mati permanèn] raga.kompas.com/read/2010/10/26/1857125/Voli.Pasisir.Tempati.Pratélan.Unggulan. 2/02/2001)
  5. http://sport.liputan6.com/berita/200311/67130/undefined/dipendet ing 22/02/2011