Hamish Daud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Hamish Daud Wyllie (lair ing Gosford, Australia, 8 Maret 1980) ya iku  presenter lan aktor Indonesia. Dhèwèké dadi pranata adicara My Trip My Adventure ing Trans TV wiwit 2013.

Karir[besut | besut sumber]

  • Hamish miwiti kariré dadi pranata adicara ana ing  Trans TV bareng Denny Sumargo, Vicky Nitinegoro, lan Nadine Chandrawinata ing acara My Trip My Adventure.
  •   Sawisé iku dhèwèké main ana  filem Rectoverso ing taun 2013 kang dijupuk saka novèl Dewi Lestari. Saliyané Hamish filem iki uga dimainké Acha Septriasa, Lukman Sardi, Prisia Nasution, Sophia Latjuba, Yama Carlos, lan liya-liyané.
  •   Taun 2014 dhèwèké main ana filem Supernova: Ksatria, Putri, & Bintang Jatuh kang dijupuk saka novèl Dewi Lestari lan disutradarai Rizal Mantovani. Ana ing filem iki Hamish meranaké dadi gay bareng karo Arifin Putra. Film iki uga dimainké déning Herjunot Ali, Raline Shah, lan Paula Verhoeven.
  • Taun 2015 Hamish main ana filem Gangster babarané Starvision Plus lan sutradara Fajar Nugros uga dimainké Yayan Ruhian, Kelly Tandiono, Ganindra Bimo, Dwi Sasono.
  • Lan dhèwèké bakal main ana ing filem drama comedy romance nganggo irah-irahan Love You.. Love You Not.. kang dibabar déning MVP Pictures. Film iki ya iku filem saduran saka filem Thailand kang judhulé I Fine..Thank You..Love You.

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Rectoverso (2013)
  • Supernova: Kesatria, Puteri & Bintang Jatuh (2014)
  • Gangster (2015)
  • Love You.. Love You Not (2015)
  • Spy in Love (2016)

Acara TV[besut | besut sumber]

  • My Trip My Adventure (2013-2016) - Trans TV

Iklan[besut | besut sumber]

  • Bodrex Flu & Batuk PE (2015)
  • Nestlé Dancow 1+ (2015)

Pranala njaba[besut | besut sumber]