Arifin Putra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arifin Putra
ArifinPutra.jpg
Arifin Putra
Taun aktif 2003

Arifin Putra (lair 1 Mèi 1987; umur 32 taun) ya iku artis enom kang miwiti karire bebarengan karo Oxygen Entertainment ning sinétron, lan lewat perane ning sinétron Senandung masa Puber.[1] Dhèwèké seneng dolanan gokart lan jet ski.[1] saliyané iku dhèwèké seneng maca buku.[1] Buku kang disenengi ya iku Da Vinci Code.[1] Minangka profesiné dadi aktor, dhèwèké uga golèk referensi akèh-akèh liwat nonton filem.[1] Film-filem kang dadi kelangenane ya iku Blow, Forest Gump, A Beautiful Mind, Gladiator, lan Truman Show.[1] Arifin Putra dikabaraké duwé gayutan spesial karo para wanita ayu, kaya ta Ingka Noverita lan Tyara Renata.[1] Nanging, kabèh gosip saka dhèwèké iku dibantah amarga wis ana pepujaning atiné ya iku Clarissa.[1]

Dhèwèké kondhang amarga dadi paraga ning sinétron kang judhulé Kisah Kasih di Sekolah kang dibabarake ing taun 2004. Ing sinétron IKU dhèwèké meranaké tokoh Daniel.[1] Dhèwèké uga tau meranaké Doni ning sinétron kang judhulé Mawar.

Karir[besut | besut sumber]

Ning taun 2000, Arifin Putra kapilih dadi finalis Cover Boy Aneka.[1] Nuli, nalika ning umur 16 taun, dhèwèké dadi finalis MTV VJ Hunt ning taun 2003 kang ing pungkasané ora éntuk jawara MTV amarga kalah saing karo Daniel Mananta.[1] Dhèwèké asring metu ning televisi Indonésia kaya ta ning sinétron-sinétron.[1] Arifin miwiti karir aktingé dinaungi déning Oxygen Entertainment.[1] Ora namung sinétron, Arifin uga asring dijaluk dadi bintang video klip, kaya ta ning klip lagu Kisah Kasih di Sekolah kang dinyanyikaké déning Chrisye kang pungkasané ndadèkaké dhèwèké éntuk peran ning sinétron kang irah-irahane kang padha karo tembang iku.[1] Sawisé njegur ning donya sinétron, Arifin wiwit nyoba kanggo njegur ning donya perfileman.[1] Awit taun 2008, dhèwèké mainaké peran ning filem kang judhulé Lost In Love kang dadi sekuel saka filem Eiffel I'm In Love.[1] Ning filem iki, dhèwèké beradu acting karo Richard Kevin lan Pevita Eileen Pearce.[1] Ning taun 2010, Arifin dipercaya main akting ning filem Rumah Dara. Ning taun 2011, Arifin mbintangi filem kang irah-irahané Batas, Merag Putih 3, lan Badai Di Ujung Negri kang bakal diputer ning sasi September.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Srikandi
  • Senandung Masa Puber
  • Kisah Kasih di Sekolah 1 & 2
  • Manusia Bodoh
  • Khayalan Tingkat Tinggi
  • Kau Masih Kekasihku
  • Mawar
  • Setinggi Bintang
  • Cinta dan Kesetiaan

Film Cekak[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Finalis MTV VJ Hunt 2003
  • Finalis Cover Boy Aneka 2000

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q biografi Arifin Putra dipununduh tanggal 6 September 2011
  2. a b c d berita Arifin Putra dipununduh tanggal 6 September 2011