Nadine Chadrawinata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nadine Chandrawinata
Nadine Candrawinata.jpg

Nadine Chandrawinata (lair ing Hannover, 8 Mèi 1984; umur 35 taun) ya iku Puteri Indonesia nalika taun 2005 kang makili DKI Jakarta, Dhèwèké Putri Indonésia taun 2005 wakil saka provinsi DKI Jakarta.[1] Nadine duwé kasempatan makili Indonésia ning ajang Miss Universe taun 2006 kangdilaksanakaké ning Shrine Auditorium, Los Angeles, Amérikah Sarékat lan bisa ngeraih juara kaping loro kanggo kategori Budaya Nasional Paling apik lan Putri Persahabatan.[1]

Nalika meluni ajang Miss Universe, wanita anak saka pasangan bapak Indonésia lan ibu saka Jerman iki, nganggo gaun tradhisional ala Ratu Kencono Wungu utawa Tribhuwana Wijayatungga.[1] Nanging panampilan ayuné ora seimbang karo kamampuané babagan basa Inggris.[1]

Nalika diwawancara karo juriné, Nadine njawab pitakoné para juri karo pedot-pedhot lan sok uga ora sesuai karo basa Inggris kang bener.[1] Kayata kasalahan fatal nalika ngucakapé Indonesia dadi kutha kang indah (Indonesian Is Beautiful City) ning sesi wawancara nganggo basa Inggris.[1] Lepas saka masalah 'salah ngomong', bintang filem REALITA, CINTA DAN ROCK'N ROLL (taun 2006) iki tau didemo Mujahidah (anggota FPI) maring Polda Metro Jaya nalika tanggal 19 Juli taun 2006.[2] Nadine dituding ngelanggar pasal 281 KUHP babagan kasusilaan lan mèlu ning ajang Miss Universe taun 2006 iku.[2]

Dhèwèké duwé dhuwur awaké 174 cm, dsheweké iku uga kakang saka bintang sinétron kembar Marcel Chandrawinata lan Mischa Chandrawinata iki esih kacatet dadi mahasiswi London School.[1]

Saiki Nadine sibuk karo karemenan anyaré dadi penyelam lan mèlu nyuksesaké perlindungan marang terumbu karang ning Indonésia.[1]

Nadine bali manèh ning dunya akting nalika main ning filem MATI SURI kang diputer ning taun 2009.[1] Dhèwèké main filem horor kang disutradarai déning sutradara Rizal Mantovani.[1]

Dhèwèké uga tau dadi Presenter ning acara musik MANTAP, tau nggeluti dunya showbiz.[1] Nadine uga nyoba dunya bisnis.[1] Saiki dhèwèké wis yasa salon kecantikan, ning kana mengko bakal didelehké aksesoru=is gaweané.[1]

Ora namung nyelem lan ngampayekaké parlindungan marang biota laut lan terumbu karang, Nadine uga duwé karemenen babagan jalan-jalan lan petualangan.[1] Sasi April taun 2010, Nadine ngeluncuraké buku kang diwènèhi judhul EYEWINESS TRAVEL: TOP 10 ning Buda Bar, Menteng, Jakarta Pusat.[1] Buku iki isiné kisah parjalannan backpackingé ning nagara-nagara liyané.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p biografi nadine candrawinata dipununduh tanggal 18 JUli 2011
  2. a b Laporkan Nadine ORGANISASI FRONT PEMBELA ISLAM dipununduh tanggal 18 Juli 2011