Gottfried Leibniz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gottfried Wilhelm Leibniz
Gottfried Wilhelm von Leibniz.jpg
Gottfried Wilhelm Leibniz
Lair July 1, 1646
Leipzig, Electorate of Saxony
Pati Novèmber 14, 1716(1716-11-14) (umur 70)
Hanover, Electorate of Hanover
Kala 17th-century philosophy
18th-century philosophy
Tlatah Western Philosophy
Karsa pokok
Elmu itung, metafisika, logika, teodisi
Gantha misuwur
Infinitesimal calculus
Monads
Best of all possible worlds
Leibniz formula for π
Leibniz harmonic triangle
Leibniz formula for determinants
Leibniz integral rule
Principle of sufficient reason
Diagrammatic reasoning
Notation for differentiation
Proof of Fermat's little theorem
Kinetic energy
Entscheidungsproblem
AST
Tandha tangan
150px

Gottfried Wilhem Leibniz utawi sok dipunéja minangka Leibnitz utawi Von Leibniz (1 Juli (21 Juni miturut tarikh kalèndher Julian) 164614 November 1716) punika satunggiling filsuf Jèrman keturunan Sorbia lan asalipun saking Sachsen. Panjenenganipun utaminipun misuwur déné faham Théodicée bilih manungsa gesang ing donya ingsang sasaé-saénipun amargi donya punika dipunripta déning Hyang Ingkang Sampurna. Faham Théodicée puniki dados misuwur amargi dipunkritik ing buku Candide anggitanipun Voltaire.

Saliyane panjenengané filsuf, uga dadai ilmuwan, matematikawan, diplomat, fisikawan, sejarawan lan dhoktor jroning hukum pandonyan lan hukum greja. Panjenengané uga dianggep minangka Jiwa Universalis ing zamané lan dadi salah sijiné filsuf kang paling ngaruhi ing abad ka-17 lan ka-18. Panyumbangé ing bageyan subyek kng sumebar ing jurnal lan puluhan ewu surat serta naskah manuskrip kang liyané durung diterbitake. ing mangsa sadurungé durung ana tetulisan. Leibniz kanthi laporan jangkep lan lengkap ngelaporake minangka prestasi kang durung dilakoni.

Leibniz lair ing Leipzig lan tilar donya ing Hannover.

Riwayat urip singkat[besut | besut sumber]

Karier Leibniz sacara singkat ya iku :

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.