Friedrich Nietzsche

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche (Röcken, Sachsen, Jerman, 15 Oktober 1844Weimar, Sachsen, Jerman, 25 Agustus 1900) iku sawijining filsuf sing misuwur.[1] Anggitané kang paling misuwur yaiku Also sprach Zarathustra.[butuh rujukan] Kanthi pakarya iki, Nietzsche ayebut bilih Gusti uwis séda utawa Tuhan sudah mati.[butuh rujukan] Sejatiné iku wujuding kritik kang dilayangaké kanggo masyarakat ing jamané.[butuh rujukan]

Karya[sunting | Owah sumber]

Karya-karya Nietszche sing wigati:[butuh rujukan]

  • 1872 - Die Geburt der Tragödie (Kelairan tragedi)
  • 1873-1876 - Unzeitgemässe Betrachtungen (Pandhangan non-kontemporer)
  • 1878-1880 - Menschliches, Allzumenschliches (Manusiawi, kliwat manusiawi)
  • 1881 - Morgenröthe (Abangé geni)
  • 1882 - Die fröhliche Wissenschaft (Ilmu sing gembira)
  • 1883-1885 - Also sprach Zarathustra (Mula wicara-a Zarathustra)
  • 1886 - Jenseits von Gut und Böse (Ngliwati kebajikan lan kajahatan)
  • 1887 - Zur Genealogie der Moral (Ngenani silsilah moral)
  • 1888 - Der Fall Wagner (Hal perihal Wagner)
  • 1889 - Götzen-Dämmerung (Nutupi brahala)
  • 1889 - Der Antichrist (Sang Antikristus)
  • 1889 - Ecce Homo (Pirsani sang Manungsa)
  • 1889 - Dionysos-Dithyramben
  • 1889 - Nietzsche contra Wagner
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
  1. ^ John Letche. 2001. 50 Filsuf Kontemporer. Yogyakarta: Kanisius