Friedrich Nietzsche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche (Röcken, Sachsen, Jerman, 15 Oktober 1844Weimar, Sachsen, Jerman, 25 Agustus 1900) iku sawijining filsuf sing misuwur.[1] Anggitané kang paling misuwur ya iku Also sprach Zarathustra.[butuh sitiran] Kanthi pakarya iki, Nietzsche anyebut bilih Gusti wis séda utawa Pangéran wis mati.[butuh sitiran] Sejatiné iku wujuding kritik kang dilayangaké kanggo bebrayan ing jamané.[butuh sitiran]

Karya[besut | besut sumber]

Karya-karya Nietszche sing wigati:[butuh sitiran]

  • 1872 - Die Geburt der Tragödie (Kelairan tragedi)
  • 1873-1876 - Unzeitgemässe Betrachtungen (Pandhangan non-kontemporer)
  • 1878-1880 - Menschliches, Allzumenschliches (Manusiawi, kliwat manusiawi)
  • 1881 - Morgenröthe (Abangé geni)
  • 1882 - Die fröhliche Wissenschaft (Ilmu sing gembira)
  • 1883-1885 - Also sprach Zarathustra (Mula wicara-a Zarathustra)
  • 1886 - Jenseits von Gut und Böse (Ngliwati kebajikan lan kajahatan)
  • 1887 - Zur Genealogie der Moral (Ngenani silsilah moral)
  • 1888 - Der Fall Wagner (Hal perihal Wagner)
  • 1889 - Götzen-Dämmerung (Nutupi brahala)
  • 1889 - Der Antichrist (Sang Antikristus)
  • 1889 - Ecce Homo (Pirsani sang Manungsa)
  • 1889 - Dionysos-Dithyramben
  • 1889 - Nietzsche contra Wagner
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
  1. ^ John Letche. 2001. 50 Filsuf Kontemporer. Yogyakarta: Kanisius