Martin Heidegger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Martin Heidegger

Martin Heidegger ya iku tokoh filsafat sing lair ndhik Messkirch Jerman tanggal 26 September 1889. Bojoné ya iku Elfride Petri.[1] Proyek utaminé filsafat Heidegger ya iku nakokné makna teko "ada". Konsep iku dhéwé wis dadi pitakonan lan refleksiné manungsa nganti berabad-abad. Ndèk filsafaté Heidegger atur priksa kata "ada" iku duwé akèh makna. Salah sijiné komentator otoritatif saka filsafat Heidegger sing jenengé Hubert Dreyfus duwé penemu, ana déné "ada" iku latar belakangé saka kabèh tindakané manungsa sabendintené sing dipahami kaliyan akal budi.[2] Heidegger naté gabung kaliyan partai Nazi wektu Nazi nduwé kuasa taun 1933.[3] Dukungané ana ing Nazi ngerusak reputasiné.[3] Malah uga dadi nyangkal gayutané karo Edmund Husserl sing ora liya dadi guruné ndhik Freiburg.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Martin Heidegger". www.merdeka.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  2. ^ "Fenomenologi-Ontologi Martin Heidegger". www.rumahfilsafat.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  3. ^ a b c Bryan Magee (2008). The Story of philosophy. Yogyakarta: Kanisius. k. 209. ISBN 978-979-21-1214-6.