Girls' Generation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Girls' Generation
LG 시네마 3D TV 새 모델 ‘소녀시대’ 영입.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban SNSD
So Nyeo Shi Dae (소녀시대, 少女時代)
SoShi (소시, 少時)
Saka Seoul, Republik Koréa
Génre K-pop, dance
Mangsa akarya 2007–sekarang
Labèl SM Entertainment
Nayutawave (Jepang)
Interscope (Amérika Sarékat)
Polydor (Prancis)
Sing magepokan SM Town
Sana jaringan Situs resmi
Situs resmi Jepang
Situs resmi Amérika Sarékat
Situs resmi Prancis
Anggota Taeyeon
Jessica
Sunny
Tiffany
Hyoyeon
Yuri
Sooyoung
Yoona
Seohyun

Girls Generation (소녀시대 atau So Nyeo Shi Dae) ya iku girlband kang asalé saka Koréa Kidul. Girl's Generation utawa SNSD diwangun déning SM Entertainment taun 2007. Cacahe SNSD ana 9 anggota, ya iku: Taeyeon, Jessica, Sunny, Tiffany, Hyeyeon, Yuri, Sooyoung, Yoona, dan Seohyun.

Grup iki dikenal wiwit album-albume ya iku: "Into the New World", "Kissing You", lan "Baby Baby". SNSD dadi luwih populer ing taun 2009 lumantar lagu kang irah-irahane "Gee", kang dadi rekor minangka lagu sing paling suwé dadi posisi #1 ing program televisi Music Bank, suwéné bisa nganti 9 minggu. "Gee" uga diarani song of the decade déning situs musik Koréa, Melon.[1] Video klipnya di YouTube telah ditonton lebih dari 75 juta kali sampai dengan akir Mèi 2012, menjadikannya video K-pop yang paling banyak ditonton di situs tersebut.[2] Grup iki luwih mantep ing indhustri musik Koréa lumantar singel-singel liyané kaya ta "Tell Me Your Wish (Genie)", "Oh!, lan "Run Devil Run".

Girls' Generation miwiti debut ing indhustri musik Jepang nalika taun 2010 ing label Nayutawave Records, péranganing Universal Music, kanti ngrilis lagu hits'e "Tell Me Your Wish (Genie)" lan "Gee" versi Jepang.[3]

Anggota[besut | besut sumber]

Asma panggung Asma lair Tanggal lair
Taeyeon
(태연)
Kim Tae-yeon
(김태연)
(1989-03-09) Maret 9, 1989 (umur 28)
Jessica
(제시카)
Jessica Jung
(제시카 정)
(1989-04-18) April 18, 1989 (umur 28)
Sunny
(써니)
Lee Soon-kyu
(이순규)
(1989-05-15) Mèi 15, 1989 (umur 28)
Tiffany
(티파니)
Stephanie Hwang
(스테파니 황)
(1989-08-01) Agustus 1, 1989 (umur 28)
Hyoyeon
(효연)
Kim Hyo-yeon
(김효연)
(1989-09-22) Sèptèmber 22, 1989 (umur 28)
Yuri
(유리)
Kwon Yu-ri
(권유리)
(1989-12-05) Dhésèmber 5, 1989 (umur 27)
Sooyoung
(수영)
Choi Soo-young
(최수영)
(1990-02-10) Fèbruari 10, 1990 (umur 27)
Yoona
(윤아)
Im Yoon-ah
(임윤아)
(1990-05-30) Mèi 30, 1990 (umur 27)
Seohyun
(서현)
Seo Joo-hyun
(서주현)
(1991-06-28) Juni 28, 1991 (umur 26)

Gladri Personil Girls' Generation[besut | besut sumber]

Karir[besut | besut sumber]

16 Juli 2007: Laire SNSD[besut | besut sumber]

Girl's Generation diumumke diwentuk surya 16 Juli 2007. Bareng diumumke kanthi resmi prifil anggotane. Kawitane grup iki diarani Super Girl, versi wadone Super Junior.[4] Sadurungé dadi anggota Girl's Generation, dhèwèké wis dilatih njoged lan nembang kanthi profesional. Sapérangan angotane wis dilatih peran lan dadi modhèl sarta wis pengalaman dadi modhèl iklan ing tv lan kalawarti.

2007-2008: Singel lan album perdana[besut | besut sumber]

Acara M! Countdown ing M.Net 18 Juli 2007 dadi papan manggung Girl's Generation kang pisanan. SNSD nembangke tembang "다시 만난 세계 (Into the New World)" kang dirilis minangka singel pisanane Girl's Generation, Agustus 2007. Singel uga ana 2 tembang liyané ya iku, "Beginning" lan "Perfect For You (소원)", sarta versi instrumental "?다시 만난 세계 (Into the New World)". Irah-irahane tembang "Perfect For You" ganti dadi "Honey" ing album perdanane, Girls' Generation. Singel "Into the New World" bareng karo kagiyatan promosi. SNSD tampil ing acara Popular Songs ing SBS, Show! Music Core di MBC, lan Music Bank ing KBS.

Album perdana 소녀시대 (Girls' Generation) dirilis pungkasane musim palastra 2007 kanthi tembang andalan kang padha irah-irahane. Nalika ditembangake déning Lee Seung Chul, tembang "Girls' Generation" sukses minangka tembang hits, nanging nalika ditembangake dhéwé, album iki mung payu 121.143 kopi.[5]

Koréa[besut | besut sumber]

Album
Album repackage
Mini album
Album singel
Live album
DVD
  • 2011: All About Girls' Generation: Paradise in Phuket
  • 2011: The 1st Asia Tour: Into the New World

Jepang[besut | besut sumber]

Album
Mini album
Singel
Singel digital
DVD
  • 2010: New Beginning of Girls' Generation

Acara ing TV[besut | besut sumber]

Drama[besut | besut sumber]

  • 2007: Kimcheed Radish Cubed (cameo) (Koréa)
  • 2007: Unstoppable Marriage (cameo) (Koréa)
  • 2011: Sazae-san 3 (cameo) (Jepang)

Reality show[besut | besut sumber]

  • 2007: Girls' Generation Goes to School
  • 2007: MTV Girls' Generation
  • 2008: Factory Girl''
  • 2009: Girls' Generation's Horror Movie Factory
  • 2009: Himnae-ra-him!/Cheer Up!
  • 2009: Girls' Generation's Hello Baby
  • 2010: Right Now It's Girls' Generation
  • 2011: Girls' Generation Star Life Theater
  • 2011: Girls’ Generation and Dangerous Boys

Iklan[besut | besut sumber]

  • Elite Uniform (2007-2008)
  • Ellesse (2008)
  • Samsung Anycall Haptic Motion (dengan TVXQ) (2008)
  • Viliv PMP (2008)
  • Goobne Chicken (2008-sekarang)
  • Sunkist Sweetieade (2008)
  • Nexon Maple Story (2008)
  • Nexon Bubble Fighter (2008)
  • Miero Beauty N (2009)
  • Banana Milk (2009)
  • Post Granola (2009)
  • Shinhan Card (2009)
  • Samyang Ramyun (2009-2010)
  • LG Cyon Chocolate (2009)
  • Seoul Public Service (2009)
  • SPAO (dengan Super Junior) (2009-sekarang)
  • Dungeon & Fighter (2009)
  • LG Cyon Maxx (2010)
  • iPopcorn (2010)
  • Nintendo DSi (2010)
  • LG Cooky (2010)
  • Domino's Pizza (2010)
  • Daum (2010-sekarang)
  • Samsung PAVV LED TV (2010)
  • Samsung China (2010)
  • Everland Caribbean Bay (dengan 2PM) (2010)
  • Intel Asia (2011)
  • E-ma Nodoame (2011)
  • Christian Dior (2011)
  • Woongjin Coway (2011)
  • Vita500 (2011)
  • Lipton (2011)
  • J.ESTINA (2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]