Tiffany

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tiffany Hwang
SNSD Tiffany Young in 2010.jpg
Tiffany ing promo LG
Pratélan latar wuri
Paraban Tiffany
Fany
Mi-Young
Eye-Smile Princess
Winking Queen
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre K-pop, Dance-pop
Mangsa akarya 2007 (2007)–present
Labèl SM Entertainment
Universal Music Japan
Interscope Records
Sing magepokan Girls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Sana jaringan Official website

Tiffany signature.svg
Signature of Tiffany.

Tiffany
Hangul 티파니
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Tipani
McCune–Reischauer T'ip'ani
Jeneng lair
Hangul 스테파니 황
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Seutepani Hwang
McCune–Reischauer Sŭt'ep'ani Hwang
Korean name
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Hwang Mi-yeong
McCune–Reischauer Hwang Miyŏng

Tiffany inggih punika salah satunggalipun member saking SNSD/Girls Generation. Sami kalih member Girls Generation sapanungglipun, Tiffany dipunlatih dados penari lan penyanyi ingkang profésional. Dipunlatih dados model lan akting, sapanunggalipun punika dados model iklan ing TV lan majalah.

Karir Saking Tiffany[besut | besut sumber]

Ing taun 2011 punika, Tiffany lan aktris sapanunggalipun wonten ing acara SMTOWN ing Paris Writters & Publishers Conference 2011, ingkang dipunlajengaken ing hotèl Marriott Rive Gauche. Acara punika wonten tiyang no satunggal ing SM Entertainment kang sampun dadosaken aktris-aktris ingkang saé kados Lee Soo Man. Tiffany wonten ing mriko kalih Kim Young Min, lan Teddy Riley. Sapanunggalipun punika wonten 50 tiyang komposer ing Éropah kang wonten ing acara punika. Tiffany piyambak dipuntunjuk ingkang dados wakil saking SM Entertainment kados presentasi sistem lan training lan debut saking SM Entertainment.[1]

  • 2007 VJ for KMTV ‘Sonyun Sonyuh Gayo Baekso’ (with Kim Hyesung)
  • 2008 Model for ‘A-Solution’ cosmetic
  • 2008 Variety Show KBS2 ‘Kko Kko Tour’ season 1
  • 2009 OST for MBC drama Jang Myung Go ‘By Myself (나 혼자서)‘
  • 2009 Featured with K.Will ‘A Girl Meets Love‘
  • 2009 Featured with The Blue ‘Feeling Only You‘ (with Sooyoung)
  • 2009 MC for MBC Music Core (with Yuri)
  • 2009 Model for ‘A-Solution’ cosmetic (with Taeyeon)
  • 2009 CF ‘Post Cereal‘ (with Taeyeon & Sooyoung)
  • 2010 CF ‘Biotherm’ (with Sooyoung & Yuri)
  • 2010 OST for short movie Haru: Unforgettable Day in Koréa ‘Banji (Ring)’[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. musik.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 22 Agustus 2011)
  2. snsdkorean.com(dipuntingali tanggal 21 Januari 2012)