TVXQ

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
TVXQ
TVXQ in Paris France cropped.JPG
TVXQ ing Paris Prancis
Pratélan latar wuri
Paraban Tohoshinki, DBSK/DBSG, TVfXQ, THSK
Saka Seoul, Republik Korea
Génre K-pop, dance, hip-hop
Mangsa akarya 2003–sekarang
Labèl
  1. Alih Cithakan:Gendéra Koréa Kidul SM Entertainment
Flag of Japan.svg Avex Trax/Rhythm Zone
Sana jaringan www.tvxq.com
toho-jp.net
avex.com.tw/tvfxq
Anggota U-KNOW YunHa
MAX ChangMin
Tilas anggota HERO JaeJoong
XIAH JunSu
MICKY YooChun

Korean name
Hangul 동방신기
Hanja 東方神起
Alih aksara
Anyar
Dongbangsin-gi
McCune-
Reischauer
Tongbangshin-gi

TVXQ (Tong Vfang Xien Qi) utawi dipuntepang minangka Dong Bang Shin Ki (DBSK) inggih punika boy band saking Koréa Kidul. Nami punika anggadhahi makna Dewa Bangkit saking Wétan. Anggota saking TVXQ inggih punika tim tari gangsal tiyang saking SMA ingkang nglajengaken audisi supados lintang. TVXQ anggadhahi 2 anggota inggih punika U-KNOW YunHa lan MAX ChangMin.Ing Korea TVXQ (Dong Bang Shin Ki, DBSK) sampun gadhahi 7 album (Tri-Angle, 2004, Rising Sun, 2005, "O".Jung.Ban.Hab, Mirotic, Keep Your Head Down, Catch Me, TENSE) lan album Natal (Hadiah Natal saking TVXQ, 2004). Sanèsipun punika TVXQ gadhah album proyek kaliyan kathah penyanyi saking SM Entertaiment ing SM Town (Summer Vacation 2004), lan tigang albumipun piyambak (Hug, 2004; Way U Are, 2004; Hi Ya Ya 여름날, 2005).

Anggota TVXQ[besut | besut sumber]

Anggota[besut | besut sumber]

Asma Data

Jung YunHo

  • Asma asli : Jung YunHo
  • Asma panggung : U-Know Yunho / 유노윤호
  • Tanggal lair : 6 Februari 1986
  • Papan lair : Flag of Koréa Kidul
  • Posisi : Vokal
Shim Changmin
  • Asma asli : Shim Changmin
  • Asma panggung : Max Changmin / 최강창민 (Choikang Changmin)
  • Tanggal lair : 18 Februari 1988
  • Papan lair : Flag of Koréa Kidul
  • Pendidikan :
  • Posisi : Vokal[1]

Album TVXQ[besut | besut sumber]

  • TRI-ANGLE (2004)
  • RISING SUN (2005)
  • "O"-JUNG.BAN.HAP. (2006)
  • MIROTIC (2008)
  • KEEP YOUR HEAD DOWN (2011)
  • CATCH ME (2012)
  • TENSE (2014)
  • HEART, MIND AND SOUL (2006)
  • FIVE IN THE BLACK (2007)
  • T (2008)
  • THE SECRET CODE (2009)
  • TONE (2011)
  • TIME (2013)
  • TREE (2014)
  • WITH (2014)

[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)www.kpopmusic.co.uk(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
  2. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=TVXQ&oldid=887577"