Sunny

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sunny
151008 Sunny @ MBC FM Date.jpg
Pratélan latar wuri
ParabanLee Soon-kyu (이순규)
SakaSeoul, Koréa Kidul
GénreK-pop, Dance-pop
Mangsa akarya2004(Model); 2007 (Singer & Actress)
LabèlSM Entertainment
Sing magepokanGirls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Sana jaringanOfficial website

Nama Koréa
Hangul써니
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSseoni
McCune–ReischauerSsŏni
Jeneng lair
Hangul이순규
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaI Sun-gyu
McCune–ReischauerYi Sun-gyu

Sunny inggih punika salah satunggalipun member saking SNSD utawi kang kasebat Girl Generation. Profil saking Sunny inggih punika:

  1. Asma Lair: Lee Sun Kyu
  2. Asma populer: Sunny
  3. Makna asma: Permata ingkang dipunlairaken ngantos éndah
  4. Asma ing SNSD/Girls Generation: Energy Pill
  5. Asma sapanunggalipun: Lee Sunny, Lee Sun, Dolphin, Dolphin Sunny, Cute Sunny, Sun Kyu
  6. Tanggal lair: 15 Mèi 1989
  7. Gol gethih: B
  8. Posisi ing SNSD/Girls Generation: Biyantu vokal
  9. Hobi: Renang, Ulah raga
  10. Tembang Favorit: Ooh-La-La! [1]

Biografi Sunny[besut | besut sumber]

Sunny ingkang lair ing Amérikah Sarékat punika, sapanunggalipun dados member ing Girls Generation ingkang dipunbentuk déning SM Entertainment, uga dados DJ radio. Sunny uga dados bintang saking reality show, lan kaping kalih dados cameo ing serial drama Koréa, lan ugi dados host acara TV The M kalih Kim Hyun Joon SS501 lan Seulong 2PM. Sunny gadhah sadulur kalih uga gadhah tanggal lair ingakng sami kalih piyambakipun. Ing taun 1998 Sunny gabung kalih Starlight Entertainment lan nglampahipun training 5 wulan, nanging piyambakipun pindah ing Starworld lan gabung kalih sadulur piyambakipun kang gadhah asma duet Sugar, nanging Sugar boten saged debut. Ing taun 2007, Sunny ingkang dipunusulaken déning penyanyi Ayumi, kados gabung kalih SM Entertainment. Ingakng sampun nglampahipun training uga Sunny debut dados member saking SNSD/Girls Generation.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Girls' Generation[besut | besut sumber]

Karir Sala[besut | besut sumber]

Piyambakipun inggih punika co-DJ saking acara radio Chunji ngatos giyaran ing pungkasan ing sasi Juli 2008. Piyambakipun duet Taeyeon kaliyan tembang tema drama Heading to Head lan nyanyi kalih tembang,inggih punika Sarangingulyo lan Motion. Lan ing tembang Seoul Song kaliyan Seohyun,Sooyoung,Jessica lan Taeyeon.Member Super Junior inggih punika Leeteuk,Kyuhyun,Donghae,Ryeowook lan Sungmin.

Soundtrack[besut | besut sumber]

Taun Judhul Tembang Durasi Artis
2008 "SBS Working Mom" You don't Know about Love 03:33 Sala
2009 "IPTV Story of Wine" Finally Now 04:11 Sala
"MBC Heading To The Ground" It's Love 04:15 Duet dengan Taeyeon
2010 "SBS Oh My Lady!" Your Doll 03:49 Sala

Filmography[besut | besut sumber]

Drama[besut | besut sumber]

Taun Judhul Paraga
2008 Unstoppable Marriage as BoolGwangDong (cameo)
2009 Tae-Hee, Hye-Kyo, Ji-Hyun! Sunny (1 episode)

Seri Televisi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Paraga
2009 Star Golden Bell piyambak
2009–2010 The M co-host dengan Kim Hyung-jun SS501 dan Seulong 2AM
2009–2010 Invincible Youth piyambak
2011 SBS Running man piyambak

Music Video[besut | besut sumber]

Taun Judhul tembang Artis Paraga
2008 "Cooking? Cooking!" Super Junior-H piyambak
2009 "S.E.O.U.L." Super Junior dan Girls' Generation Guru TK

Acara Radio[besut | besut sumber]

Taun Judhul Paraga
2008 Reckless Radio DJ

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. duniabaca.com(dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)
  2. selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)