SS501

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
SS501
SS 501 My Style My MTV.jpg
SS501 ing My Style My MTV in 2008
(saking kiwa ing tengen) Kim Hyung Jun, Heo Young Saeng, Park Jung Min, Kim Kyu Jong lan Kim Hyun Joong (leader)
Pratélan latar wuri
Paraban Double-S 501
Deo Beul E Seu Oh Gong Il (더블에스오공일)
Deo Beul E Seu Goma Rui Chi
Saka Seoul, Republik Koréa
Génre K-pop, dance
Mangsa akarya 2005–sekarang
Labèl DSP Entertainment
(2005-2010)
Pony Canyon (Japan)
Warner Music Taiwan
Sing magepokan KARA (band), Rainbow
Sana jaringan http://ss501.dspenter.com/
Anggota Kim Hyun Joong
Heo Young Saeng
Kim Kyu Jong
Park Jung Min
Kim Hyung Jun

SS501 ingkang dipunwaca (double S 501) ingghi punika boyband saking Koréa Kidul. Grup punika gadhah 5 personil inggih punika, Kim Hyun Joong, Heo Young Saeng, Kim Kyu Jong, Park Jung Min lan Kim Hyung Joon. SS501 piyambak wonten ing agensi menejemen DSP Entertainment. Wiwitipun, "S" satunggal saking SS501 inggih punika singkatan saking "Super", lan "S" kalih kagem "Singersongwriter". Angka "5" gadhah makna anggota SS501 ingkang wonten 5, 0 gadhah makna "kathah", lan "1" gadahhi makna nomer 1. Ananging sapunika, "S" satunggal punik agdhahi makna "Sun, Star, Special" ingkang dados makna SS501 ing mangsa ngajeng. Sapanunggaipun punika "S" kalih singkatan kagem "singer", lan "501" gadhah makna 5 ingkang abadi dados 1.

Anggota[besut | besut sumber]

Tanggal lair: (1986-06-06) Juni 6, 1986 (umur 31)
Pengalaman: pembawa acara tetap Show! Music Core (쇼! 음악중심 di MBC saking 11 November 2006 ngantos Maret 2007.
Tanggal lair: (1986-11-03) Novèmber 3, 1986 (umur 30)
Pengalaman: DJ radio SBS FM acara "SS501 Youngstreet" (Juni 2006-Agustus 2006)
Tanggal lair: (1987-02-24) Fèbruari 24, 1987 (umur 30)
Pengalaman: drama televisi Break (Mnet, Mèi 2006), DJ SBS FM acara "SS501 Youngstreet" (Agustus 2006-April 2007)g antosaken Heo Young Saeng.
Tanggal lair: (1987-04-03) April 3, 1987 (umur 30)
Pengalaman: DJ SBS FM acara "SS501 Youngstreet" (Mèi 2006-April 2007), presenter acara televisi Great Expectations (Nukkimpyo: Widaehan Yusan 74434; hangul: 느낌표: 위대한 유산 (MBC, Dhésèmber 2006-April 2007), bintang tetap acara Ikemen Gasshūkoku (Fuji TV, Oktober 2007-sekarang)
Tanggal lair: (1987-08-03) Agustus 3, 1987 (umur 30)
Pengalaman: pangisi suara tokoh Pi ing filem anime Shark Bait versi basa Koréa; lintang video musik catch déning Ock Ju-hyun

Karir SS501[besut | besut sumber]

Personil punika dipunpundhut saking audisi M!PICK ing sasi Maret 2005. Acara punika dipunlajengaken déning televisi kabel KM dan Mnet. Single satunggalipun saking SS501, inggih punika Gyeonggo dipunrilis Juni 2005. Ing sasi April 2006, SS501 gadhah panunjukkan ing Nippon Budōkan kagem HUT TV kabel Mnet Jepang. Lan dipunlajengaken jumpa fans. Panunjukkan satunggalipun ing Jepang dipunlajengaken ing Grand Cube Osaka ing sasi September 2006 Singel Kokoro dipunrilis sasi Agustus 2007. Kokoro ngantos dados ing tangga tembang Oricon urutan kaping 5. Singel kaping kalih, Distance=Kimi to no Kyori dipunrilis 19 September 2007, lan dados ing urutan kaping 3 Oricon. Lajengaken punika, album satunggal, SS501 dipunrilis ing tanggal 24 Oktober 2007.[1] Sapanunggalipun punika personil saking SS501 piyambak inggih punika wonten ingkang dados aktor tuladha Kim Young Joong (leader) inggih punika dados aktor ing drama Koréa dados Yoon Ji Hoo ing Boys Before Flowers[2]

Diskografi Koréa[besut | besut sumber]

Singel[besut | besut sumber]

  • "Gyeonggo" (경고) (Juni 2005)
  • "Snow Prince" (Dhésèmber 2005)
  • "Deja Vu" (Maret 2008)
  • "Love Like This" (Oktober 2009)
  • "I'm Your Man" (2009)
  • "Love Ya" (Mèi 2010)

Album[besut | besut sumber]

  • S.T. 01 Now (November 2006)
  • Rebirth (Oktober 2009)
  • Destination (Juni 2010)
  • Deja Vu
  • U R Man (November 2008)

DVD[besut | besut sumber]

  • 1st Concert Step Up (November 2006)
  • The 1st Story of SS501 (April 2007)

Video musik[besut | besut sumber]

  • Gyeonggo (경고
  • Everything
  • Never Again
  • Snow Prince
  • Fighter
  • Geunyeo... Useotda (그녀...웃었다) olèh 2Shai (dibintangi Kim Hyun Joong dan Kim Kyu Jong)
  • Kkaman Angyeong (까만안경) olèh Eru (dibintangi Kim Hyun Joong)
  • Unlock
  • 4 Chance
  • Geop Jaeng I 겁쟁이
  • Deja Vu
  • Neol Bureuneun Norae Remix (널 부르는 노래 Remix)
  • Love Like This
  • UR Man
  • Love Ya
  • Let Me Be The One
  • As A manolèh Gummy (starring Kim Hyun Joong)

Tembang filem[besut | besut sumber]

  • Koongya Koongya (쿵야쿵야 (anime, KBS, November 2006-Juni 2007)
  • Surgeon Bong Dal-hee (외과의사 봉달희) (SBS, Januari 2007-Maret 2007)
  • Boys Before Flowers(romans, KBS Dhésèmber 2008)

Diskografi Jepang[besut | besut sumber]

Singel[besut | besut sumber]

  • "Kokoro" (Agustus 2007)
  • "Distance ~Kimi to no Kyori" (September 2007)
  • "Lucky Days" (Juni 2008)

Album[besut | besut sumber]

  • SS501 (Oktober 2007)
  • Singles (Mèi 2008)
  • S.T.01 Now (Mèi 2008)
  • Rebirth(2009)
  • Destination(2010)

DVD[besut | besut sumber]

  • 1st Concert In Osaka (Maret 2007)
  • Live In Japan (Agustus 2007)
  • Special Event Tour Heart to Heart (Fèbruari 2008)
  • The 1st Story of SS501 (Fèbruari 2008)
  • Deja Vu (Mèi 2008)

Tembang video[besut | besut sumber]

  • Kokoro
  • Distance ~Kimi to no Kyori
  • Lucky Days

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 4 September 2011)
  2. ^ duniabaca.com(dipuntingali tanggal 4 September 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]