Kyuhyun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Cho Kyuhyun
Kyuhyun 2011.jpg
Pratélan latar wuri
Paraban Cho Kyuhyun
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre K-pop, Dance-pop
Mangsa akarya 2006-sapunika
Labèl SM Entertainment
Sing magepokan Super Junior
SM Town
Sana jaringan http://www.daum.net

Cho Kyuhyun
Hangul 조규현
Hanja 趙圭賢
Alihaksara sing Disampurnakaké Jo Gyuhyeon
McCune–Reischauer Cho Kyuhyŏn

Cho Kyuhyun (조규현) ya iku penyanyi, aktor lan pranata acara tivi sing asale saka Korea Kidul. Kyuhyun punika salah siji member boyband K-Pop Super Junior lan sub grup, Super Junior-M lan Super Junior K.R.Y. Kyuhyun saiki wis lulus saka Kyunghee University Korea jurusan Post-Modern Music.[1]

Sakdurunge gabung karo Super Junior, Kyuhyun juara telu ana ing acara CHIN CHIN SINGING COMPETITION taun 2003. Kyuhyun debut dadi member kaping-13 Super Junior tanggal 27 Mei 2006 ing SBS I-CONCERT.[1]

Profil Kyuhyun[sunting | besut sumber]

Profil saking Kyuhyun ya iku:

  1. Asma : Kyuhyun
  2. Asma Asli : Cho Kyuhyun
  3. Asma (Cino)  : Zhao Kui Xian
  4. Tanggal Lair : 3 Februari 1988
  5. Papan Lair : Seoul, Korea Selatan
  6. Dhuwur : 180 cm
  7. Bobot : 68 kg
  8. Golongan gethih: A
  9. Pendidikan : Sekolah Menengah Shinchung, Sekolah Perguruan Tinggi Yumkwang, Universitas Kyunghee
  10. Group : Super Junior K.R.Y., Super Junior-M
  11. Cyworld : sneezes
  12. Fancafe : http://cafe.daum.net/aekyu
  13. Twitter : http://twitter.com/GaemGyu[2]

DISKOGRAFI[sunting | besut sumber]

Sakliyane dadi member Super Junior, Kyuhyun uga wis medalake tembang solo lan duet, ya iku:

  1. 7년간의 사랑 (Seven Years of Love - 2009)
  2. Happy Bubble (Bersama Donghae Super Junior - 2009)
  3. Listen to You, ost drama PASTA (2010)
  4. 희망은 잠들지 않는 꿈, ost drama BAKER KING, KIM TAK GOO (Hope is A Dream That Never Sleeps - 2010)
  5. The Way to Break Up, ost drama POSEIDON (2011)
  6. Late Autumn (2011)[1]
  7. Love Dust (2013) 황성제 Project 슈퍼히어로 2nd Line Up

FILMOGRAFI[sunting | besut sumber]

"TV"

  1. 2006 - SBS SUPER JUNIOR FULL HOUSE
  2. 2006 - M.NET SUPER JUNIOR MINI DRAMA
  3. 2007 & 2008 - SBS EXPLORERS OF THE HUMAN BODY
  4. 2009 - CCTV STAGE OF YOUTH
  5. 2010 - MBC SUPER JUNIOR'S FORESIGHT
  6. 2011 - IMMORTAL SONG 2
  7. 2011 nganti saiki - MBC THE RADIO STAR
  8. 2012 - MBC WE GOT MARRIED (Versi Chino)

"Teater Musikal"

  1. 2011 - THE THREE MUSKETEERS MUSICAL
  2. 2012 - CATCH ME IF YOU CAN[1]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 22 Juni 2012)
  2. ^ (id)www.koreanmaniac.com(dipuntingali tanggal 22 Juni 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kyuhyun&oldid=983148"