Menyang kontèn

Ékuador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ecuador)
República del Ecuador
Gendéraning Ékuador
Gendéra
Aditamènging Ékuador
Aditamèng
Motto: La Paz y el Bienestar, la Gloria y el Triunfo
(Sepanyol: "Katentreman lan Kasejahtraan, Kajayan lan Kamenangan")
Gunagita: Salve, Oh Patria
Dunungpenering Ékuador
KuthagaraQuito
BrehakuthaGuayaquil
JawatbasaSepanyol
PapréntahanRépublik
Daniel Noboa
Verónica Abad Rojas
Kamardikan
• Banyu (%)
8,8%
Population
• Pikira-kira 2006
13.215.089 (65)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$53,19 miliar (71)
• Saben wong
US$4.083 (114)
ArtacihnaDolar AS 1 (USD)
Laladan wektuUTC-5
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC-5
Kodhé bèl593
TLD internèt.ec
1. Sucre nganti taun 2000.

Républik Ékuador iku nagara ing Amérika Kidul pérangan lor-kulon, wewatesan karo Kolombia ing lor, karo Peru ing wétan lan kidul, lan karo Samodra Pasifik ing kulon. Nagara iki uga kalebu Kapuloan Galapagos (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih kulon pulo utama. Ékuador ana ing khatulistiwa (Ecuador iku basa Sepanyol kanggo "khatulistiwa") lan duwé wewengkon wiyaré 272.045 km².

Quito iku kutha krajan Ékuador. Républik Ékuador wujud salah siji saka telung nagara sing muncul saka tibané Gran Colombia taun 1830 (liyané yaiku Kolombia lan Venezuela).

Pirsani uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]