Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Michael Schumacher memegang rekor untuk juwara donya F1 sebanyak tujuh kali.
Formula Siji
Artikel:

Sajarah Formula Siji
Peraturan Formula Siji
Montor Formula Siji
Balapan Formula Siji
Mangsa ngarep Formula Siji

Daftar:
Pambalap (Juwara donya)
Konstruktor (Juwara donya)
Grand Prix | Sirkit
Rekor | Tokoh

Juwara donya Formula Siji sing sepisanan ya iku Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan ya iku 1950. Pembalap pisanan sing dadi juwara donya sacara maturut-turut ya iku Alberto Ascari, sing dadi juwara donya ing mangsa 1952 lan 1953.

FIA sacara resmi ora nyatakaké juwara marang sawijining pembalap nganti pungkasan mangsa, nanging sawijining pembalap dinyatakaké sacara "de facto" juwara donya nalika ora ana pembalap sing mampu nyaingi skor-é, senadyan yèn éntuk nilai penuh jroning sisa kompetisi. Kajuwaraan donya pembalap wis mengalami bab iki kaping 23 saka total 56 mangsa sing ana. Mangsa kompetisi sing nduwèni juwara donya paling awal kedadéyan ing mangsa 2002, nalika Michael Schumacher ngamanaké gelar juwara donya senadyan isih kasisa enem seri balapan.

Miturut mangsa[besut | besut sumber]

Mangsa Pembalap Tim Pole Menang Podium Paling cepet Nilai Juwara donya Béda nilai
1950  Itali Nino Farina Alfa Romeo 2 3 3 3 30 Seri ka-7 saka 7 3
1951  Argèntina Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 4 31 5 5 31 Seri ke 8 saka 8 6
1952  Itali Alberto Ascari Ferrari 5 6 6 6 36 Seri ke 6 saka 8 12
1953  Itali Alberto Ascari Ferrari 6 5 5 4 34.5 Seri ke 8 saka 9 6.5
1954  Argèntina Juan Manuel Fangio Maserati, Mercedes2 5 6 7 3 42 Seri ke 7 saka 9 16.9
1955  Argèntina Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz 3 4 5 3 40 Seri ke 6 saka 7 16.5
1956  Argèntina Juan Manuel Fangio Ferrari 6 33 54 4 30 Seri ke 8 saka 8 3
1957  Argèntina Juan Manuel Fangio Maserati 4 4 6 2 40 Seri ke 6 saka 8 15
1958  Karajan Manunggal Mike Hawthorn Ferrari 4 1 7 5 42 Seri ke 11 saka 11 1
1959  Ostrali Jack Brabham Cooper* 1 2 5 1 31 Seri ke 9 saka 9 4
1960  Ostrali Jack Brabham Cooper* 3 5 5 3 43 Seri ke 8 saka 10 9
1961  Amérika Sarékat Phil Hill Ferrari* 5 2 6 2 34 Seri ke 75 saka 8 1
1962  Karajan Manunggal Graham Hill BRM* 1 4 6 3 42 Seri ke 9 saka 9 12
1963  Karajan Manunggal Jim Clark Lotus* 7 7 9 6 54 Seri ke 7 saka 10 21
1964  Karajan Manunggal John Surtees6 Ferrari* 2 2 6 2 40 Seri ke 10 saka 10 1
1965  Karajan Manunggal Jim Clark Lotus* 6 6 6 6 54 Seri ke 7 saka 10 14
1966  Ostrali Jack Brabham Brabham* 3 4 5 1 42 Seri ke 7 saka 9 14
1967 Cithakan:Country data Selandia baru Denny Hulme Brabham* 0 2 8 2 51 Seri ke 11 saka 11 5
1968  Karajan Manunggal Graham Hill Lotus* 2 3 6 0 48 Seri ke 12 saka 12 12
1969  Karajan Manunggal Jackie Stewart Matra* 2 6 7 5 63 Seri ke 8 saka 11 26
1970  Ostenrik Jochen Rindt Lotus* 3 5 5 1 45 Seri ke 127 saka 13 5
1971  Karajan Manunggal Jackie Stewart Tyrrell* 6 6 7 3 62 Seri ke 8 saka 11 29
1972  Brazil Emerson Fittipaldi Lotus* 3 5 8 0 61 Seri ke 10 saka 12 16
1973  Karajan Manunggal Jackie Stewart Tyrell 3 5 8 1 71 Seri ke 13 saka 15 16
1974  Brazil Emerson Fittipaldi McLaren* 2 3 7 0 55 Seri ke 15 saka 15 3
1975  Ostenrik Niki Lauda Ferrari* 9 5 8 2 64.5 Seri ke 13 saka 14 19.5
1976  Karajan Manunggal James Hunt McLaren 8 6 8 2 69 Seri ke 16 saka 16 1
1977  Ostenrik Niki Lauda Ferrari* 2 3 10 3 72 Seri ke 14 saka 16 17
1978 Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Mario Andretti Lotus* 8 6 7 3 64 Seri ke 148 saka 16 13
1979 Cithakan:Country data Republik Afrika Selatan Jody Scheckter Ferrari* 1 3 6 0 51 Seri ke 13 saka 15 4
1980  Ostrali Alan Jones Williams* 3 5 10 5 67 Seri ke 13 saka 14 13
1981  Brazil Nelson Piquet Brabham 4 3 7 1 50 Seri ke 15 saka 15 1
1982  Finlan Keke Rosberg Williams 1 1 6 0 44 Seri ke 16 saka 16 5
1983  Brazil Nelson Piquet Brabham 1 3 8 4 59 Seri ke 15 saka 15 2
1984  Ostenrik Niki Lauda McLaren* 0 5 9 5 72 Seri ke 16 saka 16 0.5
1985 Cithakan:Country data prancis Alain Prost McLaren* 2 5 11 5 73 Seri ke 14 saka 15 20
1986 Cithakan:Country data prancis Alain Prost McLaren 1 4 11 2 72 Seri ke 16 saka 16 2
1987  Brazil Nelson Piquet Williams* 4 3 11 4 73 Seri ke 15 saka 16 12
1988  Brazil Ayrton Senna McLaren* 13 8 11 3 90 Seri ke 15 saka 16 3
1989 Cithakan:Country data prancis Alain Prost McLaren* 2 4 11 5 76 Seri ke 159 saka 16 16
1990  Brazil Ayrton Senna McLaren* 10 6 11 2 78 Seri ke 15 saka 16 7
1991  Brazil Ayrton Senna McLaren* 8 7 12 2 96 Seri ke 15 saka 16 24
1992  Karajan Manunggal Nigel Mansell Williams* 14 9 12 8 108 Seri ke 11 saka 16 52
1993 Cithakan:Country data prancis Alain Prost Williams* 13 7 12 6 99 Seri ke 14 saka 16 26
1994  Jerman Michael Schumacher Benetton 6 8 10 8 92 Seri ke 16 saka 16 1
1995  Jerman Michael Schumacher Benetton* 4 9 11 8 102 Seri ke 15 saka 17 33
1996  Karajan Manunggal Damon Hill10 Williams* 9 8 10 5 97 Seri ke 16 saka 16 19
1997  Kanadha Jacques Villeneuve Williams* 10 7 8 3 81 Seri ke 17 saka 17 3911
1998  Finlan Mika Häkkinen McLaren* 9 8 11 6 100 Seri ke 16 saka 16 14
1999  Finlan Mika Häkkinen McLaren 11 5 10 6 76 Seri ke 16 saka 16 2
2000  Jerman Michael Schumacher Ferrari* 9 9 12 2 108 Seri ke 16 saka 17 19
2001  Jerman Michael Schumacher Ferrari* 11 9 14 3 123 Seri ke 13 saka 17 58
2002  Jerman Michael Schumacher Ferrari* 7 11 17 7 144 Seri ke 11 saka 17 67
2003  Jerman Michael Schumacher Ferrari* 5 6 8 5 93 Seri ke 16 saka 16 2
2004  Jerman Michael Schumacher Ferrari* 8 13 15 10 148 Seri ke 14 saka 18 34
2005 Cithakan:Country data spanyol Fernando Alonso Renault* 6 7 15 2 133 Seri ke 17 saka 19 21
2006 Cithakan:Country data spanyol Fernando Alonso Renault* 6 7 14 5 134 Seri ke 18 saka 18 13
2007  Finlan Kimi Räikkönen Ferrari* 3 6 12 6 110 Seri ke 18 saka 18 1
2008  Karajan Manunggal Lewis Hamilton McLaren 7 5 10 1 98 Seri ke 18 saka 18 1

Berdasarkan pembalap[besut | besut sumber]

Pembalap Total Mangsa
 Jerman Michael Schumacher 7 1994-1995, 2000-2004
 Argèntina Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954-1957
Cithakan:Country data prancis Alain Prost 4 1985-1986, 1989, 1993
 Ostrali Jack Brabham 3 1959-1960, 1966
 Karajan Manunggal Jackie Stewart 1969, 1971, 1973
 Ostenrik Niki Lauda 1975, 1977, 1984
 Brazil Nelson Piquet 1981, 1983, 1987
 Brazil Ayrton Senna 1988, 1990-1991
 Itali Alberto Ascari 2 1952-1953
 Karajan Manunggal Jim Clark 1963, 1965
 Karajan Manunggal Graham Hill 1962, 1968
 Brazil Emerson Fittipaldi 1972, 1974
 Finlan Mika Häkkinen 1998-1999
Cithakan:Country data spanyol Fernando Alonso 2005-2006
 Itali Nino Farina 1 1950
 Karajan Manunggal Mike Hawthorn 1958
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Phil Hill 1961
 Karajan Manunggal John Surtees 1964
Cithakan:Country data Selandia baru Denny Hulme 1967
 Ostenrik Jochen Rindt 1970
 Karajan Manunggal James Hunt 1976
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Mario Andretti 1978
Cithakan:Bendera afrika selatan Jody Scheckter 1979
 Ostrali Alan Jones 1980
 Finlan Keke Rosberg 1982
 Karajan Manunggal Nigel Mansell 1992
 Karajan Manunggal Damon Hill 1996
 Kanadha Jacques Villeneuve 1997
 Finlan Kimi Räikkönen 2007
 Karajan Manunggal Lewis Hamilton 2008

Miturut kabangsan[besut | besut sumber]

Kabangsan Pembalap Total
 Karajan Manunggal Britania Raya 9 13
 Brazil Brasil 3 8
 Jerman Jerman 1 7
 Argèntina Argentina 1 5
Cithakan:Country data prancis Prancis 1 4
 Ostrali Australia 2 4
 Ostenrik Austria 2 4
 Finlan Finland 2 3
 Itali Italia 2 3
Cithakan:Bendera am.c3.a9rika sar.c3.a9kat Amérika Sarékat 2 2
 Kanadha Kanada 1 1
Cithakan:Country data Selandia baru Selandia Baru 1 1
Cithakan:Bendera afrika selatan Afrika Selatan 1 1
Cithakan:Country data spanyol Spanyol 1 2

Rekor[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]