Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Michael Schumacher memegang rekor untuk juwara donya F1 sebanyak tujuh kali.
Formula Siji
Artikel:

Sajarah Formula Siji
Peraturan Formula Siji
Montor Formula Siji
Balapan Formula Siji
Mangsa ngarep Formula Siji

Daftar:
Pambalap (Juwara donya)
Konstruktor (Juwara donya)
Grand Prix | Sirkit
Rekor | Tokoh

Juwara donya Formula Siji sing sepisanan ya iku Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan ya iku 1950. Pembalap pisanan sing dadi juwara donya sacara maturut-turut ya iku Alberto Ascari, sing dadi juwara donya ing mangsa 1952 lan 1953.

FIA sacara resmi ora nyatakaké juwara marang sawijining pembalap nganti pungkasan mangsa, nanging sawijining pembalap dinyatakaké sacara "de facto" juwara donya nalika ora ana pembalap sing mampu nyaingi skor-é, senadyan yèn éntuk nilai penuh sajeroning sisa kompetisi. Kajuwaraan donya pembalap wis mengalami bab iki kaping 23 saka total 56 mangsa sing ana. Mangsa kompetisi sing nduwèni juwara donya paling awal kedadéyan ing mangsa 2002, nalika Michael Schumacher ngamanaké gelar juwara donya senadyan isih kasisa enem seri balapan.

Miturut mangsa[besut | besut sumber]

Mangsa Pembalap Tim Pole Menang Podium Paling cepet Nilai Juwara donya Béda nilai
1950 Itali Nino Farina Alfa Romeo 2 3 3 3 30 Seri ka-7 saka 7 3
1951 Argèntina Juan Manuel Fangio Alfa Romeo 4 31 5 5 31 Seri ke 8 saka 8 6
1952 Itali Alberto Ascari Ferrari 5 6 6 6 36 Seri ke 6 saka 8 12
1953 Itali Alberto Ascari Ferrari 6 5 5 4 34.5 Seri ke 8 saka 9 6.5
1954 Argèntina Juan Manuel Fangio Maserati, Mercedes2 5 6 7 3 42 Seri ke 7 saka 9 16.9
1955 Argèntina Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz 3 4 5 3 40 Seri ke 6 saka 7 16.5
1956 Argèntina Juan Manuel Fangio Ferrari 6 33 54 4 30 Seri ke 8 saka 8 3
1957 Argèntina Juan Manuel Fangio Maserati 4 4 6 2 40 Seri ke 6 saka 8 15
1958 Karajan Manunggal Mike Hawthorn Ferrari 4 1 7 5 42 Seri ke 11 saka 11 1
1959 Ostrali Jack Brabham Cooper* 1 2 5 1 31 Seri ke 9 saka 9 4
1960 Ostrali Jack Brabham Cooper* 3 5 5 3 43 Seri ke 8 saka 10 9
1961 Amérika Sarékat Phil Hill Ferrari* 5 2 6 2 34 Seri ke 75 saka 8 1
1962 Karajan Manunggal Graham Hill BRM* 1 4 6 3 42 Seri ke 9 saka 9 12
1963 Karajan Manunggal Jim Clark Lotus* 7 7 9 6 54 Seri ke 7 saka 10 21
1964 Karajan Manunggal John Surtees6 Ferrari* 2 2 6 2 40 Seri ke 10 saka 10 1
1965 Karajan Manunggal Jim Clark Lotus* 6 6 6 6 54 Seri ke 7 saka 10 14
1966 Ostrali Jack Brabham Brabham* 3 4 5 1 42 Seri ke 7 saka 9 14
1967 Niu Sélan Denny Hulme Brabham* 0 2 8 2 51 Seri ke 11 saka 11 5
1968 Karajan Manunggal Graham Hill Lotus* 2 3 6 0 48 Seri ke 12 saka 12 12
1969 Karajan Manunggal Jackie Stewart Matra* 2 6 7 5 63 Seri ke 8 saka 11 26
1970 Ostenrik Jochen Rindt Lotus* 3 5 5 1 45 Seri ke 127 saka 13 5
1971 Karajan Manunggal Jackie Stewart Tyrrell* 6 6 7 3 62 Seri ke 8 saka 11 29
1972 Brazil Emerson Fittipaldi Lotus* 3 5 8 0 61 Seri ke 10 saka 12 16
1973 Karajan Manunggal Jackie Stewart Tyrell 3 5 8 1 71 Seri ke 13 saka 15 16
1974 Brazil Emerson Fittipaldi McLaren* 2 3 7 0 55 Seri ke 15 saka 15 3
1975 Ostenrik Niki Lauda Ferrari* 9 5 8 2 64.5 Seri ke 13 saka 14 19.5
1976 Karajan Manunggal James Hunt McLaren 8 6 8 2 69 Seri ke 16 saka 16 1
1977 Ostenrik Niki Lauda Ferrari* 2 3 10 3 72 Seri ke 14 saka 16 17
1978 Amérika Sarékat Mario Andretti Lotus* 8 6 7 3 64 Seri ke 148 saka 16 13
1979 Afrika Kidul Jody Scheckter Ferrari* 1 3 6 0 51 Seri ke 13 saka 15 4
1980 Ostrali Alan Jones Williams* 3 5 10 5 67 Seri ke 13 saka 14 13
1981 Brazil Nelson Piquet Brabham 4 3 7 1 50 Seri ke 15 saka 15 1
1982 Finlan Keke Rosberg Williams 1 1 6 0 44 Seri ke 16 saka 16 5
1983 Brazil Nelson Piquet Brabham 1 3 8 4 59 Seri ke 15 saka 15 2
1984 Ostenrik Niki Lauda McLaren* 0 5 9 5 72 Seri ke 16 saka 16 0.5
1985 Prancis Alain Prost McLaren* 2 5 11 5 73 Seri ke 14 saka 15 20
1986 Prancis Alain Prost McLaren 1 4 11 2 72 Seri ke 16 saka 16 2
1987 Brazil Nelson Piquet Williams* 4 3 11 4 73 Seri ke 15 saka 16 12
1988 Brazil Ayrton Senna McLaren* 13 8 11 3 90 Seri ke 15 saka 16 3
1989 Prancis Alain Prost McLaren* 2 4 11 5 76 Seri ke 159 saka 16 16
1990 Brazil Ayrton Senna McLaren* 10 6 11 2 78 Seri ke 15 saka 16 7
1991 Brazil Ayrton Senna McLaren* 8 7 12 2 96 Seri ke 15 saka 16 24
1992 Karajan Manunggal Nigel Mansell Williams* 14 9 12 8 108 Seri ke 11 saka 16 52
1993 Prancis Alain Prost Williams* 13 7 12 6 99 Seri ke 14 saka 16 26
1994 Jerman Michael Schumacher Benetton 6 8 10 8 92 Seri ke 16 saka 16 1
1995 Jerman Michael Schumacher Benetton* 4 9 11 8 102 Seri ke 15 saka 17 33
1996 Karajan Manunggal Damon Hill10 Williams* 9 8 10 5 97 Seri ke 16 saka 16 19
1997 Kanadha Jacques Villeneuve Williams* 10 7 8 3 81 Seri ke 17 saka 17 3911
1998 Finlan Mika Häkkinen McLaren* 9 8 11 6 100 Seri ke 16 saka 16 14
1999 Finlan Mika Häkkinen McLaren 11 5 10 6 76 Seri ke 16 saka 16 2
2000 Jerman Michael Schumacher Ferrari* 9 9 12 2 108 Seri ke 16 saka 17 19
2001 Jerman Michael Schumacher Ferrari* 11 9 14 3 123 Seri ke 13 saka 17 58
2002 Jerman Michael Schumacher Ferrari* 7 11 17 7 144 Seri ke 11 saka 17 67
2003 Jerman Michael Schumacher Ferrari* 5 6 8 5 93 Seri ke 16 saka 16 2
2004 Jerman Michael Schumacher Ferrari* 8 13 15 10 148 Seri ke 14 saka 18 34
2005 Spanyol Fernando Alonso Renault* 6 7 15 2 133 Seri ke 17 saka 19 21
2006 Spanyol Fernando Alonso Renault* 6 7 14 5 134 Seri ke 18 saka 18 13
2007 Finlan Kimi Räikkönen Ferrari* 3 6 12 6 110 Seri ke 18 saka 18 1
2008 Karajan Manunggal Lewis Hamilton McLaren 7 5 10 1 98 Seri ke 18 saka 18 1

Berdasarkan pembalap[besut | besut sumber]

Pembalap Total Mangsa
Jerman Michael Schumacher 7 1994-1995, 2000-2004
Argèntina Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954-1957
Prancis Alain Prost 4 1985-1986, 1989, 1993
Ostrali Jack Brabham 3 1959-1960, 1966
Karajan Manunggal Jackie Stewart 1969, 1971, 1973
Ostenrik Niki Lauda 1975, 1977, 1984
Brazil Nelson Piquet 1981, 1983, 1987
Brazil Ayrton Senna 1988, 1990-1991
Itali Alberto Ascari 2 1952-1953
Karajan Manunggal Jim Clark 1963, 1965
Karajan Manunggal Graham Hill 1962, 1968
Brazil Emerson Fittipaldi 1972, 1974
Finlan Mika Häkkinen 1998-1999
Spanyol Fernando Alonso 2005-2006
Itali Nino Farina 1 1950
Karajan Manunggal Mike Hawthorn 1958
Amérika Sarékat Phil Hill 1961
Karajan Manunggal John Surtees 1964
Niu Sélan Denny Hulme 1967
Ostenrik Jochen Rindt 1970
Karajan Manunggal James Hunt 1976
Amérika Sarékat Mario Andretti 1978
Afrika Kidul Jody Scheckter 1979
Ostrali Alan Jones 1980
Finlan Keke Rosberg 1982
Karajan Manunggal Nigel Mansell 1992
Karajan Manunggal Damon Hill 1996
Kanadha Jacques Villeneuve 1997
Finlan Kimi Räikkönen 2007
Karajan Manunggal Lewis Hamilton 2008

Miturut kabangsan[besut | besut sumber]

Kabangsan Pembalap Total
Karajan Manunggal Britania Raya 9 13
Brazil Brasil 3 8
Jerman Jerman 1 7
Argèntina Argentina 1 5
Prancis Prancis 1 4
Ostrali Australia 2 4
Ostenrik Austria 2 4
Finlan Finland 2 3
Itali Italia 2 3
Amérika Sarékat Amérika Sarékat 2 2
Kanadha Kanada 1 1
Niu Sélan Selandia Baru 1 1
Afrika Kidul Afrika Selatan 1 1
Spanyol Spanyol 1 2

Rekor[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]