Mercedes-Benz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mercedes-Benz
Divisi dari Daimler AG
Indhustri Otomotif
Dipurwani Benz & Cie.
Daimler Motoren Gesellschaft
Diyasa Mannheim, 1886
Sing yasa Karl Benz
Gottlieb Daimler
Kantor gedhé Jerman Stuttgart, Jerman
Wong kunci
Dieter Zetsche, CEO
Wijil Otomobil
Truk
Bus
Mesin
Babon Daimler AG
Sana jaringan www.mercedes-benz.com

Mercedes-Benz (carane maca ing basa Jerman: [mɛʁˈtseːdəs ˈbɛnts]) ya iku perusahaan otomotif saka Jerman sing gawé mobil kang warna-warna, mobil trek, lan bis.[1] Mercedes-Benz ya iku salah sawijining perusahaan mobil sing paling misuwur ning donya.[1] Mercedes-Benz uga dadi perusahaan otomotif sing paling tuwa ning donya kang isih ana nganti saiki. Mobil gawéyane Mercedes-Benz iku dikenal mobil sing nggunakake tèknologi kang dhuwur, lan duwé tèknologi pengaman sing apik ketimbang mobil liyané.[1] Mercedes-Benz ya iku divisi saka Daimler AG.[1] Asal mulane Mercedes-Benz saka panemune Karl Benz sing nemu mobil sing duwé bahan bakar bènsin pisanan ning dunya lan wis dipatenake sasi Januari 1886,karo Benz Patent Motorwagen.[1] Direwangi karo lelabuhané Gottlieb Daimler teknisi Wilhelm Maybach. Mobil-mobil Mercedes pisanan didol saka taun 1901 karo Daimler Motoren Gesellschaft.[1] Mobil iki pisanan nganggo merek Mercedes-Benz sing diprodhuksi taun 1926 sawisé eneng merger saka perusahaan Benz karo Daimler, saéngga dadi perusahaan Daimler-Benz.[1]

Sejarahe Mercedes-Benz[besut | besut sumber]

Kira-kira wis satus taun kapungkur, laire loro wong sing nyipta sajarah Mercedes-Benz. Gottlieb Daimler sing lair ning Jerman. Sak dekade sawisé, Karl Benz lair ning Jerman. Jarak loro karone eneng kurang luwih 60 mil ananging sing duwé kepentingan bareng sokmbene. Ing umur isih enom, loro karone duwé keahlian ning babagan mesin otomotif ananging padha duwé cara dhéwé-dhéwé kanggo ngembangakake mobil otomotife lan ora percaya loro karone manawa ameh gabung. Ing taun 1886, Karl Benz nggawé sepeda roda telu pisanan singg nggunakake mesin motor lan ditutui roda papat ing taun 1893. Ing sisih liya Daimler nggawé sepur sing ora nggunakake tenaga jaran ing taun 1886 lan rong taun ngareope nggawé kerja bareng karo William Steinway kanggo mrodhuksi gerbong sepur tanpa jaran ning Amérika Sarékat. Steinway ngasilaké mobil Mercedes lan truk ing mangsa telung taun. Iki ndadeake salah sawijining watu lumpatan kanggo nyipta Mercedes-Benz Pas eneng perang ning Jerman, iki sing nglairaké mobil Mercedes-Benz. Sing diwiwiti saka tibane Ékonomi, ora eneng bahan bakar kanggo mobil, lan pajeg sing dhuwur 15%. Selot suwé ékonomi saya mrihatinake lan cacahé mobil sing ana uga sithik sing kanggo transportasi ing mangsa iku ning Amérika Sarékat namung eneng telu mobil sing diprodhuksi ya iku Benz, Ford lan DMG.Amarga kabetahan Benz lan DMG nggawé kekancingan bareng sing isih ngetokake identitas dhéwé-dhéwé. Pucuk suksese ing sajarah kegayuh ya iku nalika loro karone DMG lan Benz nggabung. Digawé lencana kanggo tanda nggabunge DMC lan DMG dadi perusahaan. Lambange ya iku bintang telu kanggo salam antarané Mercedes lan Benz. Nggabunge iki uga kalebu sukses banget amarga prodhuk mobile iku kadol 7000 mobil ing taun 1927. Ing taun 1930, ngetokake jinis mobil nganggo merek Mercedes-Benz ning indhustri otomotif lan misuwur nganti saiki mereke.[2]

Produk Mercedes-Benz 2011[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g tokoonlinebaru.com(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ bikinhoki.com(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  3. ^ www.belajarpintar.com(diundhuh 7 Agustus 2011)