Mercedes-Benz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mercedes-Benz
Divisi dari Daimler AG
Indhustri Otomotif
Dipurwani Benz & Cie.
Daimler Motoren Gesellschaft
Diyasa Mannheim, 1886
Sing yasa Karl Benz
Gottlieb Daimler
Kantor gedhé Jerman Stuttgart, Jerman
Wong kunci
Dieter Zetsche, CEO
Wijil Otomobil
Truk
Bus
Mesin
Babon Daimler AG
Sana jaringan www.mercedes-benz.com

Mercedes-Benz (carane maca ing basa Jerman: [mɛʁˈtseːdəs ˈbɛnts]) ya iku parusahaan otomotif saka Jerman sing gawé mobil kang warna-warna, mobil trek, lan bis.[1] Mercedes-Benz ya iku salah sawijining parusahaan mobil sing paling misuwur ning donya.[1] Mercedes-Benz uga dadi perusahaan otomotif sing paling tuwa ning donya kang isih ana nganti saiki. Mobil gawéyane Mercedes-Benz iku dikenal mobil sing nggunakake tèknologi kang dhuwur, lan nduwèni tèknologi pengaman sing apik ketimbang mobil liyane.[1] Mercedes-Benz ya iku divisi saka Daimler AG.[1] Asal mulane Mercedes-Benz saka panemune Karl Benz sing nemokake mobil sing nduwèni bahan bakar bensin pisanan ning dunya lan wis dipatenake sasi Januari 1886,karo Benz Patent Motorwagen.[1] Direwangi karo jasane Gottlieb Daimler teknisi Wilhelm Maybach. Mobil-mobil Mercedes pisanan didol saka taun 1901 karo Daimler Motoren Gesellschaft.[1] Mobil iki pisanan nganggo merek Mercedes-Benz sing diproduksi taun 1926 sakwise eneng merger saka perusahaan Benz karo Daimler, saengga dadi perusahaan Daimler-Benz.[1]

Sejarahe Mercedes-Benz[besut | besut sumber]

Kira-kira wis satus taun kepungkur, laire loro wong sing nyiptakake sejarah Mercedes-Benz. Gottlieb Daimler sing lair ning Jerman. Sak dekade sakwise, Karl Benz lair ning Jerman. Jarak loro karone eneng kurang luwih 60 mil ananging sing nduwèni kepentingan bareng sokmbene. Ing umur isih enom, loro karone nduwèni keahlian ning bidang mesin otomotif ananging padha nduwèni cara dhewe-dhewe kanggo ngembangakake mobil otomotife lan ora percaya loro karone manawa ameh gabung. Ing taun 1886, Karl Benz nggawé sepeda roda telu pisanan singg nggunakake mesin motor lan ditutui roda papat ing taun 1893. Ing sisih liya Daimler nggawé sepur sing ora nggunakake tenaga jaran ing taun 1886 lan rong taun ngareope nggawé kerja bareng karo William Steinway kanggo mrodhuksi gerbong sepur tanpa jaran ning Amerika Serikat. Steinway ngasilake mobil Mercedes lan truk ing mangsa telung taun. Iki ndadeake salah sawijining watu lumpatan kanggo nyiptakake Mercedes-Benz Pas eneng perang ning Jerman, iki sing nglairake mobil Mercedes-Benz. Sing diwiwiti saka tibane Ekonomi, ora eneng bahan bakar kanggo mobil, lan pajeg sing dhuwur 15%. Selot suwe ékonomi saya mrihatinake lan cacahe mobil sing ana uga sithik sing kanggo transportasi ing mangsa iku ning Amerika Serikat namung eneng telu mobil sing diprodhuksi ya iku Benz, Ford lan DMG.Amarga kabetahan Benz lan DMG nggawé kekancingan bareng sing isih ngetokake identitas dhewe-dhewe. Pucuk suksese ing sejarah kegayuh ya iku nalika loro karone DMG lan Benz nggabung. Digawé lencana kanggo tanda nggabunge DMC lan DMG dadi perusahaan. Lambange ya iku bintang telu kanggo salam antarane Mercedes lan Benz. Nggabunge iki uga kalebu sukses banget amarga prodhuk mobile iku kadol 7000 mobil ing taun 1927. Ing taun 1930, ngetokake jinis mobil nganggo merek Mercedes-Benz ning industri otomotif lan misuwur nganthi saiki mereke.[2]

Produk Mercedes-Benz 2011[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)tokoonlinebaru.com(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  2. ^ (id)bikinhoki.com(diundhuh tanggal 2 Agustus 2011)
  3. ^ (id)www.belajarpintar.com(diundhuh 7 Agustus 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mercedes-Benz&oldid=1076172"