Ari Wibowo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ari Wibowo
Ari Wibowo
Latar wuri
Jeneng lair Arianto Wibowo
Lair (1970-12-26) Dhésèmber 26, 1970 (umur 48)
Jerman Berlin Kulon, Jerman
Jinis Musik Pop
Pakaryan aktor, penyanyi, modhèl
Taun aktif 1987-saiki
Parusahan rekaman HP Record
Hubungan
Pasangan Inge Anugrah
Anak 2
Wong tuwa Wibowo Wirjodiprojo lan Sibylle Ollmann

Arianto Wibowo utawa kang luwih misuwur kanthi jeneng Ari Wibowo (lair ing Berlin Kulon, Jerman, 26 Dhésèmber 1970; umur 48 taun) ya iku aktor kang miwiti kariré dadi peragawan lan foto modhèl.[1] Ari Wibowo ngugemi agama Protèstan.[1] Ari Wibowo nduwé adhi kang jenengé Ira Wibowo lan paklik saka Richard Kevin iki uga tau nggabung ing grup vokal Cool Colours.[1] Grup vokal iki anggotané ya iku Ari Sihasale, Surya Saputra, lan Johandy Yahya, nalika iku dhèwèké nggantèkaké posisiné Teuku Ryan ing grup iki.[1] Ari Wibowo uga tau éntuk gelar sabuk abang ing taekwondo.[1] Katrampilan main taekwondo iki nggawé Ari Wibowo dadi bintang ing sinétron laga kaya taDeru Debu lan Jacky.[1]

kulawarga[besut | besut sumber]

Ari Wibowo dadi anak wiragil saka pasangan Wibowo Wirjodiprojo lan Sibylle Ollmann.[1] Ari lair ing Jerman lan lagi manggon ing Indonésia nalika umur 10 taun.[1]

Ari Wibowo nikah karo Inge Anugrah nalika tanggal 7 Juli 2006 ing hotèl Four Season Jakarta.[2] Saka palakramané iki Ari nduwé anak kang jenengé Kenzo Wibowo.[1] Kenzo Wibowo lair tanggal 2 Fèbruari 2008.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Ari Wibowo miwiti kariré ing donyaning hiburan nalika umur 17 taun.[3] Nalika iku dhèwèké ditawani maragakaké sandhangan kang digawé karo perancang kelas donya kang misuwur saka Prancis.[3] Perancang iki jenengé Pierre Cardin.[3] Ari Wibowo banjur maragaké ing Hotèl Hilton Jakarta.[3] Sawisé iku, akèh tawaran pamotrètan kang ditawakaké kanggo Ari Wibowo.[3] Ari banjur dadi peragawan, foto modhèl, lan bintang iklan ing kalawarti.[3] Ora suwé banjur ana tawaran kanggo dadi bintang ing filem layar amba.[3]

Layar amba[besut | besut sumber]

Ing layar amba, Ari éntuk peran utawa dadi tokoh Valen ing filem kang digarap Bobby Sandy.[3] Film iki judhulé Valentine (1989).[3] Ing filem iki Ari Wibowo dipasangaké karo juru main-juru main kang wis misuwur nalika iki kaya ta Sophia Latjuba, Dian Nitami, Karina Suwandi, lan Thomas Djorghi.[3] Patang taun sawisé iku Ari Wibowo dadi bintang ing filem kang judhulé Pengantin (1990), Aku Rindu (1991), Pista (1992), lan Si Manis Jembatan Ancol (1993).[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Profil ing KapanLagi.com (diundhuh tanggal 8 Juli 2011) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet2" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. Ari Wibowo: Inge Orang Yang Sederhana(diundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  3. a b c d e f g h i j k [ Profil ing tokohindonesia.com(diundhuh tanggal 7 Juli 2011)