Ira Wibowo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ira Wibowo
Ira wibowo 090.jpg
Lair Ira Wibowo
Taun aktif 1988-sekarang
Bojo Katon Bagaskara
Anak Andhika Radya Bagaskara
Mario Arya Bagaskara
Chika Putri Bagaskara
Wong tuwa Wibowo Wirjodiprojo dan Sibylle Ollmann

R.A. Ira Wibowo Wirjodiprodjo kondhang kanthi jeneng Ira Wibowo (lair ing Berlin, Jerman, 20 Dhésèmber 1967; umur 51 taun).[1] Ira Wibowo iku wong wadon kang duwé profesi dadi aktris lan presentér ing Indonésia.[1] Ira tau dadi presenter ing salah sijiné stasiun tivi swasta ya iku RCTI ing acara Sinema-Sinema bareng karo Mayong Suryolaksono.[1] Acara iki nayangaké ngenani filem-filem kang disiyaraké ing biyoskup-biyoskup ing Indonésia.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Ira Wibowo nduwé bojo kang jenengé Katon Bagaskara.[1] Ira Wibowo lan Katon Bagaskara nikah tanggal 28 Oktober 1996.[1] Saka pernikahané karo Katon Bagaskara, Ira nduwé anak kang cacahé loro jenengé ya iku Radya Bagaskara lan Mario Arya Bagaskara.[1] Kajaba iku Ira nduwé anak wadon manéh, nanging anak iki asil pernikahané Katon karo wong wadon sadurungé Ira, anak iki jenengé ya iku Chika Putri Bagaskara.[1] Ira Wibowo iku mbake Ari Wibowo lan bulike Richard Kevin.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Ira wibowo iku artis kang nduwé katurunan Jerman saka ibuné lan Jawa saka bapaké.[2] Ira mbalik ing Indonésia nalika taun 1982 sawisé pirang-pirang taun ing luar nagari.[2] Ira makarya dadi Humas nalika taun (1991 nganti 1993). Nanging Ira wiwit main filem wiwit taun 1984.[2] Film kang sepisanan dibintangi judhulé Pencuri Cinta.[2] Sawisé iku, Ira Wibowo mèlu Harry "Bo'im" de Fretes ngisi swara ing komedi TV ya iku ing acara Lenong Rumpi.[2]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Ira Wibowo éntuk penghargaan nalika main ing sinétron Mutiara Cinta (1995).[2] Penghargaan saka Festifal Film Bandung taun 1988 nalika main ing filem Kasmaran (1987).[2] Jeneng Ira Wibowo dadi nominasi FFI lumantar filem Kasmaran (1988) lan Malioboro (1989).[2] Ira uga tau dadi nominator ing FSI 1994 kategori Peran Pembantu Wanita Terbaik lumantar filem Aku Mau Hidup.[2]

Kagiyatan Sosial[besut | besut sumber]

Ira uga aktif ing kagiyatan sosial. Salah sijiné ya iku Ira bareng karo Yayasan Kanker Indonésia kang wis dinobatake dadi Duta Kampanye `Bantu Cegah Kanker serviks`, Ira nggethok tularake informasi babagan bebayaning kanker serviks lan upaya pencegahane.

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Pencuri Cinta (1984)
  • Itu Bisa Diatur (1984)
  • Gantian Dong (1985)
  • Anak-Anak Malam (1986)
  • Merangkul Langit (1986)
  • Beri Aku Waktu
  • Kasmaran
  • Cinta Anak Jaman
  • Malioboro
  • Jodoh Boleh Diatur (1988)
  • Cintaku di Way Kambas (1990)
  • 'Lenong Rumpi (1991)
  • Lenong Rumpi II (1992)
  • Mirror (2005)
  • I Love You, Om (2006)
  • Dunia Mereka (2006)
  • Mengejar Mas Mas (2007)
  • Get Married (2007)
  • Summer Breeze (2008)
  • Liburan Seru! (2008)
  • Bestfriend? (2008)
  • Get Married 2 (2009)
  • Ngebut Kawin (2010)
  • Love and Edelweis (2010)
  • 3 Hati Dua Dunia, Satu Cinta (2010)
  • Kentut (2011)
  • Get Married 3 (2011)
  • Simfoni Luar Biyasa (2011)

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Sartika (1987)
  • Lenong Rumpi (1991)
  • Kulawarga Van Danoe (1995)
  • Losmen (1986)
  • Aku Mau Hidup (1995)
  • Bella Vista I (1995)
  • Lika Liku Laki-Laki (1995)
  • Mutiara Cinta (1995)
  • Jalan Kehidupan (1997)
  • Harkat Wanita (1998)
  • Buah Hati Yang Hilang
  • Bukan Cinta Sesaat (1998)
  • Dua Cinta (Mutiara Cinta 2) (2001)
  • Serberkat Kasih Mama
  • Yaho (2002)
  • Amanah (2003)
  • Kisah Sedih Di Hari Minggu (2004)
  • Cerita Si Angel (2004)
  • Kumpul Bocah (2004)
  • Bunga Di Tepi Jalan (2005)
  • Club Cheetah (2005)
  • Dari Mana Datangnya Cinta (2001)
  • Seminggu 7 Cinta (2008)
  • Kembang Padang Kelabu (2001)
  • Saidi & Saidah (2005)
  • Bukan Salah Bunda Mengandung (2006)
  • My Love (2007)

FTV[besut | besut sumber]

  • Teh & Soda (2000)
  • 1 Cermin 2 Bayang-Bayang (2001)
  • Hera Dan Warsito (2002)
  • Dua Perintaan (2002)
  • Matinya Istri Kedua (2003)
  • Guruku Sayang (2003)
  • Gotong Royong Salah Peti Mati (2003)
  • Dua Bayangan Topeng (2003)
  • Tangisan Ibu Tiri (2004)

Iklan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)
  2. a b c d e f g h i thejakartapost.com(dipunundhuh tanggal 25 Juli 2011)