Kutha Prabalingga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Prabalingga
Lambang Kota Probolinggo.jpg
Lambang Kutha Prabalingga
Motto: "---" (---)
Locator kota probolinggo.png
Dina Dadi: ---
Walikutha: ---
Wakil Walikutha: ---
Jembar
 - Total:

25,24 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

3 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 200.000 (2003)
+/- 7.924 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonesia
Kota Probolinggo.JPG

Kutha Prabalingga iku salah siji kutha ing Jawa Wétan, jembar wilayah kutha iki ± 25,24 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kutha Prabalingga dumunung ing 7º 43’ 41” nganti 7º 49’ 04” Lintang Kidul lan 113º 10’ nganti 113º 15’ Bujur Wétan. Jembar wewengkon Kutha Prabalingga ya iku 56,667 Km². Kutha Prabalingga minangka dhaérah transit sing ngubungaké kutha-kutha : Banyuwangi, Jember, Bandawasa, Situbanda, Lumajang, karo kutha-kutha : Pasuruan, Malang, Surabaya.

Tapel wates wilayah administrasi Kutha Prabalingga: 1. Sisih Lor : Selat Madura 2. Sisih Wétan : Kecamatan Dringu Kabupatèn Prabalingga 3. Sisih Kidul : Kecamatan Leces, Wonomerto, Sumberasih Kab. Prabalingga 4. SisihKulon : Kecamatan Sumberasih Kabupatèn Prabalingga

Kutha Prabalingga nduwèni owah-owahan iklim 2 jinis saben taun, ya iku mangsa rendheng lan mangsa ketiga. Ing kondhisi normal, mangsa rendheng ana ing sasi Nopember nganti April, déné mangsa ketiga ana ing sasi Mei nganti Oktober saben taun. Gunggung curah udan ing taun 2007 saka asil pamantauan ing 4 stasiun pengamatan udan sing ana ing Kutha Prabalingga, kacathet 1.072 mm lan dina udan ana 63 dina.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Sacara administrasi pamaréntahan Kutha Prabalingga kapérang jaroning 3 (telung) Kecamatan lan 29 Kelurahan.


Ekonomi & Sosial[sunting | sunting sumber]

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Prabalingga&oldid=817430"