Kabupatèn Jember

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Jember
Lambang Jember.jpg
Lambang Jember
Motto: Carya Dharma Praja Mukti
Locator kabupaten jember.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Jember
Bupati: MZA Djalal
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

2.948,87 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

31 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 2.332.000(2003)
+/- 791 jiwa/km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Madura
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa, basa Madura, basa Osing, lan basa Indonesia

Kabupatèn Jember iku salah siji kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Jember iku ibukutha kabupatèné, kota-kota liyané : ---, lan liya-liyané. Luas wilayah Kabupatèn iki ± --- km2 utawa --- hèktar. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga lan Kabupatèn Bandawasa ing sisih lor, Kabupatèn Banyuwangi ing sisih wétan, Samudra Hindhia ing sisih kidul, lan Kabupatèn Lumajang ing sisih kulon. Kabupatèn Jember dumadi saka 31 kecamatan.


Geografis[sunting | sunting sumber]

113°30’ - 113°45’ Bujur wetan lan 8°00’ - 8°30’ Lintang kidul

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Jember ketata saking 31 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupaten iki yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Jawa Timur


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Jember&oldid=817439"